Ήττα για τον... νωχελικό ΠΑΟΚ Β
i

ΠΑΟΚ Β/©intime

Ήττα για τον... νωχελικό ΠΑΟΚ Β

Το σύνολο του Γκαρσία είχε έλλειψη δημιουργίας και ηττήθηκε από τον Αλμωπό Αριδαίας

Την δεύτερη του ήττα, που τον ρίχνει από την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, γνώρισε ο ΠΑΟΚ Β, που είδε τον Αλμωπό Αριδαίας να επικρατεί με 0-1 στην Ευκαρπία, πληρώνοντας το έλλειμα δημιουργικότητας στη μεσοεπιθετική γραμμή. 

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον ΠΑΟΚ Β να έχει μια κυριαρχία στο πρώτο τέταρτο της αναμέτρησης, η οποία ωστόσο δεν του έφερε κάποια μεγάλη φάση, με τους «ασπρόμαυρους» να μην βρίσκουν την τελική πάσα, ούτως ώστε να φτάσουν με αξιώσεις απέναντι από την εστία του Ντόκιτς.

Ο Αλμωπός μετά το πρώτο 20λεπτο κατάφερε να ισορροπήσει και στη συνέχεια να βάλει κάποια πίεση στην αμυντική γραμμή του ΠΑΟΚ Β, η οποία μεταφράστηκε σε δύο κόρνερ, από τα οποία προήλθε και η μοναδική καλή στιγμή σε ολόκληρο το πρώτο ημίχρονο, με τον Μπαλωμένο στο 26′ να φωνάζει «παρών» σε σουτ του Πέττα μέσα από την περιοχή.

Σταδιακά η πίεση του Αλμωπού «ξεθύμανε», με τους «ασπρόμαυρους» να ισορροπούν εκ νέου το παιχνίδι, με την εικόνα της αναμέτρησης να μην αλλάζει.

Οι δύο ομάδες αναλώθηκαν σε παιχνίδι κέντρου,  με τους δύο πορτιέρο να έχουν εύκολη δουλειά σε όλο το πρώτο ημίχρονο, με το μηδέν να μην «σπάει» στο πρώτο 45λεπτο.

Χωρίς αλλαγές ξεκίνησαν το δεύτερο ημίχρονο οι δύο ομάδες, με την εικόνα του παιχνιδιού να μην αλλάζει. Ο ΠΑΟΚ Β μπήκε έχοντας την ελαφρά κυριαρχία και στο 50′ έκανε και την πρώτη του τελική προσπάθεια, με τον Γιαξή να δοκιμάζει το πόδι του λίγο έξω από την περιοχή, με τη μπάλα να φεύγει πάνω από τα δοκάρια του Ντόκιτς.

Ωστόσο, οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ, στο 56′. Σε μια στημένη μπάλα, ο Έππας πήρε τη πρώτη κεφαλιά, η μπάλα στρώθηκε στον Παπαδόπουλο που μέσα από την περιοχή νίκησε τον Μπαλωμένο για το 0-1.

Μετά το γκολ ο ΠΑΟΚ Β ανέβασε στροφές και έψαξε την ισοφάριση, απειλώντας αρχικά με κεφαλιά του Μιχαηλίδη από εκτέλεση κόρνερ, με την κεφαλιά του να περνάει λίγο έξω στο 61΄.

Στο 66′  Γκορντεζιάνι βρέθηκε στη μεγάλη περιοχή του Αλμωπού, ανατράπηκε, αλλά ο διαιτητής Γιαννούκας δεν είδε πέναλτι. Ένα λεπτό αργότερα, ο φορ του Δικεφάλου βρέθηκε στη μικρή περιοχή, με τη κεφαλιά του να φεύγει ελάχιστα άουτ, στη μεγαλύτερη ευκαιρία του Δικεφάλου στο παιχνίδι.

Οι αλλαγές του Γκαρσία, που πέρασε και τον Πανίδη στο πλευρό του Γκορντεζιάνι, σε μια προσπάθεια να κάνει ακόμα πιο επιθετική την ομάδα του.

Σταδιακά ο Αλμωπός κατάφερε να «σβήσει» το παιχνίδι, με τον ΠΑΟΚ Β να χάνει μεγάλη ευκαιρία στο 93′, με τον Σπυράκο να μην καταφέρνει από κοντά να νικήσει τον Ντόκιτς, που έκανε μεγάλη επέμβαση για να κρατήσει το μηδέν.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΟΚ Β (Γκαρσία): Μπαλωμένος, Τσοπούρογλου, Τασιούρας, Μιχαηλίδης, Κωττάς, Μελετίδης, Γρόσδης (65′ Ουεντραόγκο), Γιαξής (85′ Δαρέλας), Σμυρλής (65′ Σπυρίδης), Μπράντονιτς (82′ Σπυράκος), Γκορντεζιάνι.

Αλμωπός Αριδαίας (Τυριακίδης): Ντόκιτς, Παρασκευάς, Σουλιώτης, Τσιμπούκας, Μανωλάκης, Κέρθι, Έππας, Ασλαμπάλογλου, Παπαδόπουλος, Πέλκας (86′ Μπρένγκα), Πέττας (43′  Ρίβας).