Η Μπάγερν Μονάχου αποχαιρέτησε τον Μπεκενμπάουερ: «Χωρίς αυτόν δεν θα γινόμασταν το κλαμπ που είμαστε σήμερα»

Η Μπάγερν Μονάχου αποχαιρέτησε τον Μπεκενμπάουερ: «Χωρίς αυτόν δεν θα γινόμασταν το κλαμπ που είμαστε σήμερα»

Άγγελος Φραγκισκάτος 09:56 - 09.01.2024 / Ανανεώθηκε: 09:57 - 09.01.2024

Η Μπάγερν Μονάχου αποχαιρέτησε τον θρυλικό Φραντς Μπεκενμπάουερ με μία συγκινητική ανακοίνωση.

Ο θρυλικός Φραντς Μπεκενμπάουερ έφυγε από τη ζωή τη το απόγευμα της Δευτέρας (8/1) σε ηλικία 78 ετών. Ο «Κάιζερ» αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας τα τελευταία χρόνια, έχοντας υποβληθεί σε δύο επεμβάσεις καρδιάς, ενώ το 2019 έχασε εντελώς την όραση από το δεξί του μάτι.

Ο Μπεκενμπάουερ υπήρξε ένας από τους μεγαλύτερους θρύλους του γερμανικού ποδοσφαίρου. Με την εθνική Γερμανίας (Δυτική Γερμανία) κατέκτησε ένα Euro το 1972 και ένα Μουντιάλ το 1974. Σε συλλογικό επίπεδο, ο Μπεκενμπάουερ, ο οποίος ξεκίνησε την καριέρα του από τη Μόναχο 1860, έγραψε ιστορία με την Μπάγερν Μονάχου, με την οποία πανηγύρισε τρία σερί κύπελλα πρωταθλητριών, ενώ είχε κατακτήσει δύο χρυσές μπάλες.

Η βαυαρική ομάδα αποχαιρέτησε τον «Κάιζερ» με μία συγκινητική ανακοίνωση, ενώ το λογότυπο της στα social media «ντύθηκε» στα ασπρόμαυρα. «O κόσμος της Μπάγερν δεν θα είναι αυτός που συνήθιζε να είναι. Ξαφνικά είναι πιο σκοτεινός, πιο ήσυχος πιο φτωχός. Οι Γερμανοί πρωταθλητές θρηνούν τον θάνατο του Φραντς Μπεκενμπάουερ, του μοναδικού Κάιζερ, χωρίς τον οποίο η Μπάγερν ποτέ δεν θα γινόταν αυτό που είναι σήμερα», αναφέρουν οι Βαυαροί. 

«Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουν τη θλίψη μας, το κενό που αφήνει πίσω του είναι τεράστιο», δήλωσε από τη πλευρά του ο πρόεδρος της Μπάγερν, Χέρμπερτ Χάιντερ.