Ο Κάμπελ και η παρέα του έριξαν στο καναβάτσο τους «σαμουράι»

Οι παίκτες της Κόστα Ρίκα πανηγυρίζουν το γκολ που τους χάρισε τη νίκη επί της Ιαπωνίας

i

Σημαντική νίκη για την Κόστα Ρίκα/ⒸIntime

Ο Κάμπελ και η παρέα του έριξαν στο καναβάτσο τους «σαμουράι»

Ανδρέας Σερεβέτας • 14:16 - 27.11.2022 / Ανανεώθηκε: 16:02 - 21.04.2023

Η Κόστα Ρίκα έβαλε με τη νίκη της (0-1) φωτιά στον 5ο όμιλο. Έπιασε στην κορυφή την Ισπανία και την Ιαπωνία!

Η Ιαπωνία δεν κατάφερε να διπλασιάσει τις νίκες της στο Παγκόσμιο Κύπελλο και να αποκτήσει προβάδισμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Η Κόστα Ρίκα, που δέχθηκε επτά γκολ από την Ισπανία στην πρεμιέρα, βρήκε το σθένος να φτάσει σε μία σπουδαία επικράτηση που την κρατάει «ζωντανή» για τη συνέχεια της στο τουρνουά. 

Οι Ιάπωνες προσπάθησαν να ελέγξουν τον ρυθμό από την αρχή του αγώνα. Είχαν για περισσότερο διάστημα στην κατοχή τους την μπάλα και πίεσαν ψηλά τον αντίπαλο. Οι παίκτες της Κόστα Ρίκα οπισθοχώρησαν και έκλεισαν τους χώρους. Στη συνέχεια οι δύο ομάδες επιδόθηκαν σε δυνατό παιχνίδι χωρίς αποτέλεσμα. Μόνο ο Κάμπελ είχε την ευκαιρία να σουτάρει υπό καλές προϋποθέσεις στο 35ο λεπτό αλλά δεν βρήκε το στόχο. 

Με την έναρξη της επανάληψης ήταν η σειρά των «σαμουράι» να φτάσουν κοντά στο γκολ με το σουτ του Μορίτα, ο οποίος ανάγκασε τον Νάβας να πραγματοποιήσει εντυπωσιακή απόκρουση με το δεξί χέρι. 

Η Ιαπωνία συνέχισε την πολιορκία αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Σε κάθε περίπτωση οι μαχητικοί Κοσταρικανοί έβρισκαν τις λύσεις, προστατεύοντας τον Νάβας. Στο 81ο λεπτό έγινε το λάθος από τους Ιάπωνες έξω από την μεγάλη περιοχή. Η μπάλα έφτασε στον Φούλερ, οποίος προσπάθησε να «κρεμάσει» τον Γκόντα. Ο τερματοφύλακας της Ιαπωνίας χρησιμοποίησε και τα δύο χέρια για να σταματήσει την πορεία της μπάλας προς την εστία του αλλά δεν μπόρεσε να αποτρέψει το 0-1.  

Οι Ιάπωνες συνήλθαν γρήγορα και πίεσαν για την ισοφάριση. Στο 88ο λεπτό ο Μιτόμα έκανε το γύρισμα, ο Καμάντα πλάσαρε, ο Νάβας απέκρουσε την μπάλα με το πόδι και ακολούθως με τη βοήθεια των αμυντικών την μπλόκαρε. 

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Στην υπομονή που επέδειξαν οι νικητές σε όλη τη διάρκεια του αγώνα.

O MVP: Ο Νάβας, οποίος έδειξε ότι η ηλικία και τα χρόνια δεν παίζουν ρόλο για έναν τερματοφύλακα παγκόσμιας κλάσης.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ: Ο σκόρερ Φούλερ έκανε 60 σπρίντ κατά τη διάρκεια του αγώνα. 

Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΠΑΓΚΩΝ: Ο Λουίς Φερνάντο Σουάρες με τις αλλαγές που πραγματοποίησε στο δεύτερο ημίχρονο βοήθησε την ομάδα να φτάσει στη νίκη. 

Η ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΗΣ ΙΑΠΩΝΙΑΣ: (Χατζίμε Μοριγιάσου, 4-2-3-1): Γκόντα, Γιαμάνε (62' Μιτόμα), Ιτακούρα, Γιοσίντα, Ναγκατόμο (46' Ίτο), Έντο, Μορίτα, Ντόαν (67' Τζούνια Ίτο), Καμάντα, Σόμα (82' Μιναμίνο), Ουέντα (46' Ασάνο). 

Η ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑΣ: (Λουίς Φερνάντο Σουάρες, 4-4-2): Νάβας, Γουάστον, Ντουάρτε, Κάλβο, Οβιέδο, Φούλερ-Σπενς, Μπόρχες (89' Σάλας), Τεχέδα, Τόρες (65' Αγκιλέρα), Κάμπελ (90+5' Τσακόν), Κοντρέρας (65' Μπένετ). 

Την τελευταία αγωνιστική του ομίλου η Κόστα Ρίκα θα αντιμετωπίσει τη Γερμανία και η Ιαπωνία την Ισπανία. 

Δείτε το LIVE της αναμέτρησης όπως το κατέγραψε το sportal.gr: