Ιαπωνία - Κροατία: «Σαμουράι» για τη νέα υπέρβαση κόντρα στην «Xρβάτσκα»
i

Κροατία/©Intime

Ιαπωνία - Κροατία: «Σαμουράι» για τη νέα υπέρβαση κόντρα στην «Xρβάτσκα»

Ανδρέας Σερεβέτας • 07:21 - 05.12.2022 / Ανανεώθηκε: 16:02 - 21.04.2023

Το εντυπωσιακό σύνολο του Χατζίμε Μοριγιάσου φιλοδοξεί να αποκλείσει τον Μόντριτς!

Η Ιαπωνία ήταν από τις εκπλήξεις στη φάση των ομίλων. Έκανε το πρώτο ...μπαμ στη διοργάνωση όταν νίκησε τη Γερμανία (2-1), ανατρέποντας το σκορ. Μετά ηττήθηκε από την Κόστα Ρίκα (1-0). Στο τρίτο ματς κατάφερε να επικρατήσει της Ισπανίας (2-1), πάλι με ανατροπή και να πάρει την πρώτη θέση στον 5ο όμιλο. Νίκησε δύο πρώην παγκόσμιες πρωταθλήτριες, αποκλείοντας την μία!!! Έφτασε ξανά στους «16» το 2002, το 2010 και το 2018. Όμως δεν προχώρησε στα προημιτελικά και σήμερα θέλει να γράψει ιστορία.  

Ο Μοριγιάσου δήλωσε χθες: «Για την Ασία και την Ιαπωνία, έχουμε σαφώς ακόμα πολλά πράγματα να μάθουμε αλλά δείξαμε πως μπορούμε να σταθούμε στο κορυφαίο επίπεδο, κερδίζοντας δύο από τις παραδοσιακές δυνάμεις στο παγκόσμιο στερέωμα». 0 54χρονος προπονητής αναμένεται να ανανεώσει το συμβόλαιο του μετά την πρόκριση στους «16» σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Κόζο Τασίμα: «Ακόμη και να αποτύχει στο τουρνουά, δεν βρίσκουμε τον λόγο να μην ανανεωθεί το συμβόλαιο του προπονητή Χατζίμε Μοριγιάσου».  

Ο Ιτακούρα είναι τιμωρημένος. Αμφίβολος είναι ο Σακάι, ο οποίος δεν αγωνίστηκε ξανά λόγω τραυματισμού μετά το πρώτο παιχνίδι με τη Γερμανία. Ο Κούμπο έχασε προπονήσεις λόγω ίωσης αλλά δύσκολα δεν θα ξεκινήσει βασικός στο παιχνίδι.   

ΠΙΘΑΝΗ ΕΝΔΕΚΑΔΑ: (4-2-3-1): Γκόντα – Γιαμάνε, Γιοσίντα, Τομιγιάσου, Ναγκατόμο – Τανάκα, Μορίτα – Ντόαν, Καμάντα, Μιτόμα – Μαέντα. 

Φαβορί η προηγούμενη φιναλίστ

Η Κροατία θέλει να αγωνιστεί ξανά στον τελικό, όπως συνέβη πριν από τέσσερα χρόνια στα γήπεδα της Ρωσίας. Τα βρήκε σκούρα απέναντι στο επίσης εντυπωσιακό Μαρόκο (0-0). Νίκησε τον Καναδά (2-1) και στον «τελικό» της πρόκρισης με το Βέλγιο (0-0) πήρε τον βαθμό που χρειαζόταν για να βρεθεί στην επόμενη φάση. Κατετάγη δεύτερη στον 6ο όμιλο. Φάνηκαν οι αδυναμίες της αλλά δεν παύει να είναι πιο έμπειρη από την Ιαπωνία και να έχει ηγέτη τον Μόντριτς.  

Ο Ζλάτκο Ντάλιτς τόνισε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου: «Σεβόμαστε την Ιαπωνία, η οποία νίκησε τις παγκόσμιες πρωταθλήτριες Γερμανία και Ισπανία, ενώ μάλιστα έχαναν στο σκορ. Ξέρουμε πως θα μπουν στο παιχνίδι σαν σαμουράι (σύμφωνα με σχετική δήλωση των Ιαπώνων), πρέπει και εμείς να δείξουμε το ίδιο πρόσωπο. Το σημαντικότερο είναι να μην υποτιμήσουμε τον αντίπαλο και να παίξουμε γενναία. Ο αγωνιστικός χώρος θα δείξει ποια είναι η καλύτερη ομάδα». Είναι η τρίτη φορά που η «Xρβάτσκα» θα αγωνιστεί σε νοκ-άουτ φάση της διοργάνωσης. 

Αμφίβολοι είναι ο Στάνισιτς, που αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού και ο Σόσα που ταλαιπωρείται από ίωση. 

Η ομάδα που όλοι ονειρευόμαστε (vid)
ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022

09:34 - 02.12.2022

Η ομάδα που όλοι ονειρευόμαστε (vid)

Ο Μέσι δίνει στον Ρονάλντο, εκείνος στον Μόντριτς, ο Μόντριτς σε Εμπαπέ κι ο Γάλλος στον Ριτσάρλισον που πετυχαίνει ένα απίστευτο γκολ. Το όνειρο όλων των ποδοσφαιρόφιλων σε ένα βίντεο.

ΠΙΘΑΝΗ ΕΝΔΕΚΑΔΑ: (4-3-3): Λιβάκοβιτς – Γιουράνοβιτς, Λόβρεν, Γκβαρντιόλ, Μπάρισιτς (Σόσα) – Μόντριτς, Μπρόζοβιτς, Κόβατσιτς – Κράμαριτς, Πέτκοβιτς (Λιβάγια), Πέρισιτς. 

Το παιχνίδι θα διαιτητεύσει ο Ισμαέλ Ελφάθ (ΗΠΑ), ο οποίος γεννήθηκε στο Μαρόκο και σφύριξε ήδη στο Κατάρ τους αγώνες Πορτογαλία-Γκάνα (3-2) και Καμερούν- Βραζιλία (1-0). Η αναμέτρηση αρχίζει στις 17:00 στο Al Janoub Stadium (40.000), που βρίσκεται στην πόλη Άλ Ουάκρα. Σε περίπτωση που λήξει ισόπαλη στην κανονική της διάρκεια, θα ακολουθήσει παράταση και αν χρειαστεί πέναλτι.