Ιδανικό φινάλε για την παρέα του Μόντριτς, 2-1 η Κροατία το Μαρόκο (pic)
i

Κροατία / © Intime

Ιδανικό φινάλε για την παρέα του Μόντριτς, 2-1 η Κροατία το Μαρόκο (pic)

Τζιοβάνι Ζάκαρη 19:05 - 17.12.2022 / Ανανεώθηκε: 20:28 - 17.12.2022

Η Κροατία κατάφερε να νικήσει το Μαρόκο με σκορ 2-1 και να κατακτήσει την τρίτη θέση στο Μουντιάλ για δεύτερη φορά στην ιστορία της.

Άδοξα έληξε το «όνειρο» του Μαρόκου κόντρα στην Κροατία, με την ομάδα από την Ευρώπη να κερδίζει με 2-1 και να παίρνει το χάλκινο μετάλλιο στον μικρό τελικό του φετινού Μουντιάλ. Κάπως έτσι, ο Λούκα Μόντριτς έκλεισε με ιδανικό τρόπο -σε επίπεδο Μουντιάλ- την πολυετή θητεία του, φορώντας τα χρώματα των «Φλογερών».

Το πρώτο ημίχρονο ήταν κάτι παραπάνω από εξαιρετικό. Δύο γρήγορα και εξαιρετικά γκολ των Γκβαρντιόλ (7’) και Ντάρι (9’) έφεραν το ματς στο 1-1 πριν καν περάσουν 10 λεπτά αγώνα. Ακολούθησε η πίεση της Κροατίας η οποία λίγο πριν το σφύριγμα του διαιτητή κατάφερε να ξαναπάρει το προβάδισμα.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός παρέμεινε σε υψηλές «στροφές» όμως αυτό που έλειπε ήταν το γκολ. Αυτό πήγε να έρθει από τον Ελ-Νεσίρι, ο οποίος ανενόχλητος μες στην μικρή περιοχή έστειλε την μπάλα πάνω στον Λιβάκοβιτς, «σκοτώνοντας» την ομάδα του.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Στο πρώτο ημίχρονο! Η πίεση των Κροατών στο διάτημα του 45λεπτου ήταν καθοριστική, αφού πέτυχαν δύο γκολ. Από εκεί και έπειτα έπρεπε απλά να καλύψουν τα μετόπισθεν για να φτάσουν στη νίκη.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ: Ο Λούκα Μόντριτς δεν έκλεισε απλά όμορφα τον «κύκλο» του στην Κροατία. Στα 98 λεπτά αγώνα σήμερα είχε 93% επιτυχία στις πάσες, 4/4 στις βαθιές μπαλιές και 5/7 κερδισμένες μονομαχίες.

MVP: Ο Όρσιτς! Ο παίκτης της Κροατίας σε πρώτο χρόνο έκανε το 2-1 για την ομάδα του, αλλά δεν ήταν μόνο αυτό. Ανέβαινε συχνά, συμμετείχε σε αρκετές προσπάθειες για την ομάδα του και την ίδια ώρα γυρνούσε πίσω για να καλύψει τα όποια αμυντικά κενά

Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΠΑΓΚΩΝ: O Ρεγκραγκί προσπάθησε να υιοθετήσει το στυλ που είχε σε όλα τα προηγούμενα παιχνίδια. Να δώσει χώρο στους αντιπάλους και να εκμεταλλευτεί ετεροχρονισμένα την κούραση τους. Ωστόσο ο Ντάλιτς διάβασε καλά το μάθημα του και δεν έδωσε χώρους για να εκμεταλλευτεί το Μαρόκο, κρατώντας κοντά τις γραμμές του.