Ισπανία: Η... κατάρα των πέναλτι συνεχίζεται
i

Ισπανία/ ©Intime

Ισπανία: Η... κατάρα των πέναλτι συνεχίζεται

Η Ισπανία αποκλείστηκε στη διαδικασία των πέναλτι από το Μαρόκο και αποχαιρέτησε το Μουντιάλ του Κατάρ. Έγινε η μοναδική χώρα του θεσμού με τέσσερις αποκλεισμούς από την... άσπρη βούλα.

Η Ισπανία είναι από χθες βράδυ εκτός Παγκοσμίου Κυπέλλου. Η «φούρια ρόχα» μετά το 0-0 στην κανονική διάρκεια και την παράταση στο ματς με το Μαρόκο, «έπαιξε» την πρόκριση στη φάση των «8» στα πέναλτι. Το σύνολο του Λουίς Ενρίκε τα βρήκε σκούρα κόντρα στον Γιασίν Μπόνο και αποκλείστηκε από τη διοργάνωση με 3-0 από τα 11 βήματα. 

Μετά από αυτό το αποτέλεσμα οι Ισπανοί ετοιμάζουν βαλίτσες για την επιστροφή του από το Κατάρ. Μαζί τους θα πάρουν και μία πρωτιά... Αρνητική, όμως! Η «φούρια ρόχα» έγινε η πρώτη χώρα του θεσμού με τέσσερις αποκλεισμούς στη διαδικασία  των πέναλτι!

Η πρώτη φορά ήταν το 1986 όταν αποκλείστηκε με 5-4 από το Βέλγιο στα προημιτελικά. Η δεύτερη ήταν το 2002. Η «φούρια ρόχα» θα αποκλειστεί ξανά στα προημιτελικά αυτή τη φορά από τη Νότια Κορέα (5-3). Τρίτη φορά που οι Ίβηρες δεν χαμογέλασαν στη διαδικασία των πέναλτι ήταν στο Μουντιάλ του 2018. Ηττήθηκαν με 4-3 από την «οικοδέσποινα» Ρωσία στη φάση των «16» και αποχαιρέτησαν τη διοργάνωση. 

Η μόνη φορά που η Ισπανία πανηγύρισε μετά τη διαδικασία των πέναλτι ήταν στις 16 Ιουνίου του 2022 όταν και είχε πάρει την πρόκριση για τους «8» του Παγκοσμίου Κυπέλλου μετά το 3-2 κόντρα στην Ιρλανδία.