Σοκ για Ισπανία: Κίνδυνος αποκλεισμού από όλες τις διοργανώσεις - Τελεσίγραφο από UEFA και FIFA

Ισπανία

i

© Photo by Nesimages/Michael Bulder/DeFodi Images via Getty Images

Σοκ για Ισπανία: Κίνδυνος αποκλεισμού από όλες τις διοργανώσεις - Τελεσίγραφο από UEFA και FIFA

Κώστας Τόπας 14:26 - 29.04.2024 / Ανανεώθηκε: 06:28 - 15.05.2024

Η UEFA και η FIFA έθεσαν τελεσίγραφο για την Παρασκευή (30/04) στην ισπανική κυβέρνηση για να διευκρινήσεις λόγω έρευνας για διαφθορά.

Σύμφωνα με την «As», η UEFA και η FIFA έθεσαν τελεσίγραφο για την Παρασκευή (30/04) στην ισπανική κυβέρνηση για να διευκρινιστεί η θέση υπό την επίβλεψη της Ισπανικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, η οποία βρίσκεται στο επίκεντρο μιας έρευνας για διαφθορά. Εάν αποκαλυφθεί περίπτωση παρέμβασης, οι ισπανικές επιλογές κινδυνεύουν με αποκλεισμό από το Euro και τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο Χοσέ Μανουέλ Ροντρίγκες Ουρίμπες, πρόεδρος του CSD, έστειλε επιστολή στην UEFA και τη FIFA στην οποία υποστηρίζει την παρέμβαση της κυβέρνησης. Αλλά τα δύο θεσμικά όργανα, τα οποία απαγορεύουν οποιαδήποτε παρέμβαση πολιτικών δυνάμεων στις εθνικές ομοσπονδίες, δεν θα είχαν λάβει καθόλου καλά αυτή την επιστολή. Σύμφωνα με την As, θα θεωρούσαν αυτές τις δικαιολογίες ως «εντολή» και θα απειλούσαν την ισπανική κυβέρνηση να «αναλάβει τις συνέπειες».

Ο γενικός γραμματέας της UEFA, Ματίας Γκράφστρομ, και αυτός της FIFA, Θόδωρος Θεοδωρίδης, αμφισβητούν την επιτροπή που θέλει να εγκαταστήσει η κυβέρνηση στο RFEF υπενθυμίζοντας την απαγόρευση κάθε παρέμβασης. Θα είχαν απαντήσει στην επιστολή του CSD με μια σειρά ερωτήσεων με την υποχρέωση να απαντήσουν σε αυτές το αργότερο την Παρασκευή: «Σε ποια νομική ή/και πραγματική βάση διορίστηκε η Επιτροπή; Ποια είναι η σύνθεση της Επιτροπής και ποιος την όρισε Ποια είναι η ακριβής εντολή της Επιτροπής Ποιες είναι οι εξουσίες της Επιτροπής με τα καταστατικά όργανα λήψης αποφάσεων της RFEF;».

Δύο λύσεις παρουσιάζονται πλέον. Εάν οι απαντήσεις κριθούν ικανοποιητικές, οι δύο παγκόσμιοι φορείς θα παρακολουθούν το θέμα στενά χωρίς να προβούν σε καμία ενέργεια. Στην αντίθετη περίπτωση, οι συνέπειες θα μπορούσαν να είναι τρομερές για το ισπανικό ποδόσφαιρο με την ακραία πιθανότητα αναστολής της Ομοσπονδίας που θα οδηγήσει στον αποκλεισμό των εθνικών ομάδων από όλες τις διοργανώσεις όπως το Euro ή τους Ολυμπιακούς Αγώνες αλλά και αυτές των συλλόγων (Champions League, Europa League κ.λπ.).

Οπως επίσης, θα καταστρέψει επίσης την προσπάθεια της Ισπανίας να φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2030.