H Ισπανία κάλεσε τον τραυματία Γιαμάλ για να τον... στερήσει από το Μαρόκο!

Λαμίν Γιαμάλ

i

©printscreen

H Ισπανία κάλεσε τον τραυματία Γιαμάλ για να τον... στερήσει από το Μαρόκο!

Κωνσταντίνος Ζήκος 11:03 - 10.10.2023 / Ανανεώθηκε: 11:03 - 10.10.2023

Σε μια πρωτοφανή κίνηση προέβη η ομοσπονδία της Ισπανίας, αφού ο προπονητής της «Φούρια Ρόχα», Λουίς ντε λα Φουέντε, κάλεσε τον 16χρονο Γιαμάλ παρά τον τραυματισμό του, για να αγωνιστεί και να μην έχει περιθώριο να επιλέξει το Μαρόκο.

Ένα απίστευτο περιστατικό φαίνεται πως έχει συμβεί στις κλήσεις των Εθνικών ομάδων, αφού στην Ισπανία, ο προπονητής της ομάδας, Λουίς Ντε Λα Φουέντε, έχει καλέσει τον Λαμίν Γιαμάλ της Μπαρτσελόνα, ενώ έχει τραυματιστεί. Ο λόγος έχει να κάνει ξεκάθαρα με το συμφέρον των Ισπανών, οι οποίοι θέλουν να βγάλουν εκτός «μάχης» τους Μαροκινούς.

Πιο συγκεκριμένα, ο Γιαμάλ έχει καταγράψει ήδη 2 συμμετοχές με το εθνόσημο της Ισπανίας και σύμφωνα με τους κανονισμούς της FIFA, εάν ένας ποδοσφαιριστής κάτω των 21, δεν έχει αγωνιστεί τουλάχιστον τρεις φορές με μια χώρα, τότε έχει το δικαίωμα να αλλάξει, εφόσον το επιθυμεί. Έτσι, η Ισπανία θέλει να «δέσει» τον νεαρό παίκτη της Μπαρτσελόνα, για να μην έχει αργότερα δικαίωμα αλλαγής.

Μάλιστα υπάρχει και σχετικό βίντεο με την άφιξη του Γιαμάλ στο αεροδρόμιο, λίγο πριν την πτήση του για τη Μαδρίτη, όπου θα συγκεντρωθεί η Εθνική ομάδα. Εκεί, απεικονίζεται ο νεαρός να περπατάει με δυσκολία, προφανώς λόγω του τραυματισμού του στο πρόσφατο παιχνίδι απέναντι στη Γρανάδα.

Το τι θα συμβεί τελικά με την περίπτωση του Γιαμάλ παραμένει άγνωστο, αλλά το σίγουρο είναι ότι ο παίκτης έχει ταξιδέψει με την αποστολή και ετοιμάζεται για τα παιχνίδια απέναντι σε Σκωτία και Νορβηγία για τα προκριματικά του EURO 2024. Σε έναν όμιλο, όπου η Σκωτία ηγείται της «κούρσας» με 15 βαθμούς σε πέντε παιχνίδια, ενώ οι Ισπανοί ακολουθούν με 9 βαθμούς σε τέσσερις αναμετρήσεις.