Επίσημο: Τέλος ο Λουίς Ενρίκε από την εθνική Ισπανίας!
i

©rfef

Επίσημο: Τέλος ο Λουίς Ενρίκε από την εθνική Ισπανίας!

Sportal newsroom 13:52 - 08.12.2022 / Ανανεώθηκε: 14:28 - 08.12.2022

Παρελθόν αποτελεί και επίσημα από την εθνική Ισπανίας ο Λουίς Ενρίκε, με την Ομοσπονδία να ανακοινώνει την ολοκλήρωση της συνεργασίας της με τον πρώην προπονητή της Μπαρτσελόνα.

Οριστικά παρελθόν από τον πάγκο της εθνικής Ισπανίας αποτελεί ο Λουίς Ενρίκε, στην πλέον αναμενόμενη εξέλιξη μετά τον πρόωρο αποκλεισμό των «φούριας ρόχας» μόλις από τη φάση των «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου κόντρα στο Μαρόκο.

Το συμβόλαιο του Ισπανού προπονητή ολοκληρωνόταν στις 31 Δεκεμβρίου και η Ομοσπονδία της χώρας με ανακοίνωσή της τον ευχαρίστησε για την προσφορά του, ενημερώνοντας παράλληλα ότι το συμβόλαιό του δεν θα ανανεωθεί.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η αθλητική διοίκηση της Ομοσπονδίας διαβίβασε στον πρόεδρο μια έκθεση στην οποία προτείνει ότι θα πρέπει να ξεκινήσει ένα νέο πλάνο για την ισπανική ομάδα ποδοσφαίρου, με στόχο να συνεχιστεί η ανάπτυξη που επιτεύχθηκε τα τελευταία χρόνια χάρη στο έργο του Λουίς Ενρίκε και των συνεργατών του.

Τόσο ο πρόεδρος, Λουίς Ρουμπιάλες, όσο και ο αθλητικός διευθυντής, Χοσέ Φρανσίσκο Μολίνα, έχουν διαβιβάσει την απόφαση στον προπονητή. Ο Αστουριανός προπονητής κατάφερε να δώσει νέα ώθηση στην εθνική ομάδα από την άφιξή του, το 2018, μέσα από μια βαθιά ανανέωση που εδραίωσε μια αλλαγή γενιάς στην ομάδα και στο ισπανικό ποδόσφαιρο.

Ο Λουίς Ενρίκε προκρίθηκε στα δύο Final Four του UEFA Nations League, από τα τρία που έπαιξε ως προπονητής. και έφτασε στα ημιτελικά του Euro 2020 με τη δική του σφραγίδα και μέσα από ένα καθορισμένο στυλ.

Επέλεξε νεαρά ταλέντα και έσπειρε την ελπίδα για το μέλλον της ισπανικής ομάδας. Η ισπανική ομοσπονδία εύχεται στον Λουίς Ενρίκε και την ομάδα του καλή τύχη στα μελλοντικά επαγγελματικά τους σχέδια», αναφέρει η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας.