Νίκη-θαύμα για το Καμερούν και «αντίο» με ψηλά το κεφάλι
i

Καμερούν / © Intime

Νίκη-θαύμα για το Καμερούν και «αντίο» με ψηλά το κεφάλι

Τζιοβάνι Ζάκαρη 22:59 - 02.12.2022 / Ανανεώθηκε: 23:43 - 02.12.2022

Η αδιάφορη Βραζιλία και η απίστευτη Ελβετία έστειλαν εκτός Μουντιάλ το Καμερούν, το οποίο όμως έκανε το καθήκον του κόντρα στη Σελεσάο νικώντας στο 90+

Το Καμερούν έκανε το καθήκον του κόντρα στη Βραζιλία και με ένα γκολ του Αμπουμπακάρ στις καθυστερήσεις νίκησε τη Σελεσάο, στη τρίτη αγωνιστική του 7ου ομίλου. Όμως αυτό δεν ήταν αρκετό, αφού η Ελβετία κέρδισε τη Σερβία και με αυτόν τον τρόπο πέρασε εκείνη ως δεύτερη στον όμιλο της.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν αρκετά αργό, παρά το γεγονός πως υπήρξαν κάποιες κλασικές ευκαιρίες. Πολλές παύσεις για πλάγια, φάουλ κλπ. έκοβαν τον ρυθμό, ο οποίος ήταν ήδη αρκετά αργός εκατέρωθεν. Κάπως έτσι έμεινε το μηδέν στο σκορ.

Tα πράγματα άλλαξαν λίγο στο δεύτερο μέρος με την Βραζιλία να απειλεί μεν περισσότερο, αλλά να την σταματάει συνεχώς ο Εμπασί. Και κάπου εκεί, κόντρα στη ροή του αγώνα, εμφανίστηκε ο Αμπουμπακάρ με την κεφαλιά του στο 90+2’, κάνοντας το πολυπόθητο 1-0.

MVP: Ο Επασί! Μπορεί ο Αμπουμπακάρ να ήταν εκείνος που πέτυχε το γκολ, ωστόσο ο πρώην τερματοφύλακας των Λεβαδειακού, Λαμία και ΟΦΗ σταμάτησε κάθε πιθανή ευκαιρία των Βραζιλιάνων και κράτησε το «μηδέν» στα μετόπισθεν.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Στην κόντρα του Καμερούν για το 1-0. Μέχρι εκείνη την ώρα όλα έδειχναν πως ο αγώνας θα έληγε είτε με νίκη των Βραζιλιάνων, είτε με ισοπαλία.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ: Η μοναδική φορά που το Καμερούν κατάφερε να κερδίσει τη Βραζιλία ήταν το 2003 στο Κύπελλο Συνομοσπονδιών. Μάλιστα, οι Αφρικανοί και τότε είχαν διαφύγει με το ίδιο ακριβώς αποτέλεσμα (1-0).

Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΠΑΓΚΩΝ: Δεν ήταν εύκολο το έργο του Σονγκ. Βρήκε μία αδιάφορη Βραζιλία γεμάτη ροτέισον και παρόλα αυτά σε ελάχιστες στιγμές έγινε επιθετική ομάδα του. Αντιθέτως ο Τίτε χτύπησε ουκ ολίγες φορές στα άκρα και ειδικότερα στην πλευρά του Μαρτινέλι. 

ΟΙ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ:

Καμερούν (Ριγκομπέρ Σονγκ, 4-3-3): Επασί – Φάι, Τολό, Γου, Εμποσέ – Ενγκαμαλέου, Ανγκισά, Κούντε – Αμπουμπακάρ, Τσούπο-Μοτίνγκ, Εμπεούμο. 

Βραζιλία (Τίτε, 4-2-1-3): Έντερσον - Ντάνι Άλβες, Μιλιτάο, Μπρέμερ, Τέλες - Φαμπίνιο, Φρεντ - Ροντρίγκο - Μαρτινέλι, Ζεσούς, Άντονι.