Πανηγυρική πρόκριση για το Μαρόκο στους «16»
i

Εν Νεσιρί / © Photo by Richard Heathcote/Getty Images/Ideal Images

Πανηγυρική πρόκριση για το Μαρόκο στους «16»

18:57 - 01.12.2022 / Ανανεώθηκε: 19:38 - 01.12.2022

Το Μαρόκο επιβλήθηκε του Καναδά με σκορ 2-1 και πήρε την πρόκριση στα νοκ άουτ παιχνίδια του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Η ομάδα της Βορείου Αφρικής πέρασε ως πρώτη στον όμιλό της, συγκεντρώνοντας 7 βαθμούς, έναντι 5 των Κροατών, 4 των Βέλγων και 0 του Καναδά. 

Το Μαρόκο ήταν η ομάδα που ξεκίνησε δυνατά στο παιχνίδι, αφού είχε το κίνητρο της πρόκρισης. Τα «λιοντάρια» μπήκαν αποφασισμένα και προηγήθηκαν μόλις στο 4ο λεπτό με γκολ του Ζιγιές. Μάλιστα, το τέρμα αυτό θα μείνει στην ιστορία αφού ήταν το πιο γρήγορο γκολ αφρικανικής ομάδας από καταβολής Παγκοσμίου Κυπέλλου.

«Κρέμασε» το Βέλγιο ο Λουκάκου και προκρίθηκε η Κροατία!
ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022

18:54 - 01.12.2022

«Κρέμασε» το Βέλγιο ο Λουκάκου και προκρίθηκε η Κροατία!

Το Βέλγιο πάλεψε με όλες τις δυνάμεις του, ωστόσο δεν κατάφερε να βρει το πολυπόθητο γκολ, με αποτέλεσμα να μείνει στο μηδέν με την Κροατία εκτός Παγκοσμίου Κυπέλλου. Μοιραίος ο Ρομέλου Λουκάκου. Στους «16» ο Λούκα Μόντριτς και η παρέα του.

Οι Βορειοαφρικανοί δεν έβγαλαν το πόδι από το γκάζι και φάνηκαν αποφασισμένοι να μην μπουν σε περιπέτειες. Οι ποδοσφαιριστές του Ρεγραγκί κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο και «υπέγραψαν» την υπεροχή τους με ένα δεύτερο γκολ, αυτή τη φορά από τον Νεσιρί στο 23'. Οι βάσεις για την πρόκριση είχαν μπει, ο Καναδάς φαινόταν αδύναμος να επανέλθει, όμως τελικά οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με ένα γκολ διαφορά, αφού ο Αγκουέρντ στο 40' έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του!

Το 1-2 έδινε σαφές προβάδισμα πρόκρισης στο Μαρόκο, αφού στο άλλο ματς του ομίλου Κροατία και Βέλγιο είχαν μείνει στο 0-0. Ο αγώνας στο δεύτερο ματς ήταν μια πραγματική απόλαυση. Ο Καναδάς ήταν απελευθερωμένος αφού δεν κυνηγούσε κάτι, το Μαρόκο πρόσθεσε λίγο... άγχος στα δύο γκολ που είχε σημειώσει κι έτσι είδαμε ένα παιχνίδι στο οποίο η μπάλα πήγαινε πάνω - κάτω, με σκληρές μονομαχίες και αρκετές φάσεις. Ωστόσο το σκορ δεν άλλαξε, οι δύο αντίπαλοι έμειναν στο 1-2 και τελικά το Μαρόκο βρέθηκε να πανηγυρίζει την πρόκριση στην επόμενη φάση έπειτα από 36 ολόκληρα χρόνια και το Μουντιάλ του Μεξικό.

ΚΑΝΑΔΑΣ: Μπόριαν, Τζόνστον, Βιτόρια, Μίλερ, Αντεκούγκμπε (61' Κονέ), Οσόριο (65' Λαρέγια), Κέι (60' Χάτσινσον), Ντέιβις, Μπιουκάναν, Λάριν (60' Ντέιβιντ), Χόιλετ (76' Γουόδερσπουν) 

ΜΑΡΟΚΟ: Μπόνο, Χακιμί (85' Τζαμπράν), Αγκουέρντ, Σαΐς, Μαζραουί, Ουναχί (77' Ελ Γιαμίκ), Άμραμπατ, Σαμπιρί (65' Αμαλάχ), Ζιγές (76' Χαμντάλαχ), Εν Νεσιρί, Μπουφάλ (65' Αμπουκλάλ)

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ 

Το Μαρόκο είχε κίνητρο, μπήκε πολύ δυνατά στην αναμέτρηση και στα 23' πρώτα λεπτά είχε σκοράρει δύο φορές απέναντι στον Καναδά που αν και είχε την όρεξη, δεν κυνηγούσε κάτι πέραν του τιμητικού βαθμού!

MVP: Ο Ζιγιές ήταν ο πιο δραστήριος ποδοσφαιριστής των νικητών και δέσποζε στην επίθεση των «λιονταριών».

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ 

Το πρώτο γκολ των νικητών σημειώθηκε στο 4ο λεπτό. Έδωσε ψυχολογία στην ομάδα, όμως θα μείνει και στην ιστορία, αφού ήταν το γρηγορότερο γκολ αφρικανικής ομάδας σε Παγκόσμιο Κύπελλο...