Γιατί απαγόρευαν στον Κανός να σουτάρει εκτός περιοχής όσο ήταν επτά χρόνια στη Μπρέντφορντ

Σέρχι Κανός

i

©intime

Γιατί απαγόρευαν στον Κανός να σουτάρει εκτός περιοχής όσο ήταν επτά χρόνια στη Μπρέντφορντ

Κώστας Τόπας 13:45 - 08.01.2024

Η περίεργη ιστορία για τον Σέρτζι Κανός και για την απαγόρευση που είχε ο άλλοτε Ισπανός μεσοεπιθετικός του Ολυμπιακού, να επιχειρεί σουτ εκτός μεγάλης περιοχής, όσο ήταν στη Μπρέντφορντ.

Ο Σέρτζι Κανός, ο οποίος πέρασε από τα ελληνικά γήπεδα φορώντας τη φανέλα του Ολυμπιακού και τώρα παίζει με τη Βαλένθια της La Liga, μίλησε για την εποχή του στην Μπρέντφορντ αλλά και για τη θητεία του έως τώρα στις «νυχτερίδες».

«Είμαι σε μια ομάδα που, αφού έχω ελευθερία. Ο προπονητής μου, Μπαράχα επαναλαμβάνει ότι πρέπει να προσπαθώ να απειλώ έξω από την περιοχή γιατί πιστεύουν ότι έχω καλό σουτ. Είμαι πολύ χαρούμενος που τα πράγματα πάνε καλά για μένα και θα συνεχίσω να προσπαθώ γιατί εμπιστεύομαι πολύ τον εαυτό μου», ανέφερε ο Κανός.

Ωστόσο, τα πράγματα ήταν διαφορετικά όταν αγωνιζόταν στην Premier League για λογαριασμό της Μπρέντφορντ. Έρευνα από το «Athletic» έδειχνε ότι τα σουτ έξω από την περιοχή του 26χρονου Ισπανού μεσοεπιθετικού σε ανοιχτό παιχνίδι σημείωναν αξιοσημείωτη πτώση. Για παράδειγμα, τη σεζόν 2013/14, έφτασε στο ανώτατο όριο του 48,2%, σε σύγκριση με τη σεζόν 2020-21 όπου μειώθηκε στο 38,2% – οι παίκτες πλέον συνήθως εκτελούν λιγότερο από απόσταση, αυτό φαίνεται από την παρακολούθηση αγώνων με τα στατιστικά να το επιβεβαιώνουν.

«Ημουν στη Μπρέντφορντ για επτά χρόνια και ο προπονητής δεν με άφηνε να σουτάρω έξω από την περιοχή», τόνισε χαρακτηριστικά ο Κανός. Υπάρχουν ορισμένοι περίπλοκοι παράγοντες γιατί τα σουτ εκτός περιοχής δεν είναι πλέον τόσο συχνά για την ομάδα του Τόμας Φρανκ. Ενας εξ αυτών είναι το γεγονός ότι έχει τη χαμηλότερη μέση απόσταση βολής στην Premier League με 12,8 μέτρα.

Ένας οπαδός της Μπρέντφορντ ρώτησε κάποτε τον Τόμας Φρανκ: «Γιατί κάνουμε λίγα σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή; Φαίνεται ότι πάντα θέλουμε να βάλουμε την μπάλα μέσα. Γνωρίζω ότι έχετε μετρήσεις για τις προτιμήσεις σας στο σουτ. Ποια είναι η πολιτική σας σε αυτό;»

Ο Τόμας Φρανκ απάντησε: «Δύο πράγματα. Πρώτον, πιστεύουμε πολύ στο να κάνουμε την ευκαιρία μεγαλύτερη . Η μεγαλύτερη πιθανότητα δεν είναι 25 πάσες και πρέπει να την τετραγωνίσουμε τρεις φορές μέσα στο κουτί. Δεν πρόκειται για αυτό, αλλά για τη δημιουργία καλών ευκαιριών όπου αυξάνουμε τις ευκαιρίες για γκολ. Οπότε αυτό είναι ίσως να δημιουργείς μια σέντρα από καλύτερη θέση ή απλά να παίζεις την ευκαιρία μεγαλύτερη», τόνισε χαρακτηριστικά.

🔴Baladeros LIVE: «Χαμός» για τη διαιτησία στο Φάληρο, η «έκρηξη» Κούγια και η αντίδραση της ΑΕΚ

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!