Καπέλο: «Ο Ρονάλντο ήταν μόνο με γυναίκες, τον έδιωξα γιατί έκανε πάρτι και τα αποδυτήρια βρωμούσαν αλκοόλ»

Ρονάλντο

i

©Intime

Καπέλο: «Ο Ρονάλντο ήταν μόνο με γυναίκες, τον έδιωξα γιατί έκανε πάρτι και τα αποδυτήρια βρωμούσαν αλκοόλ»

Κώστας Τόπας 13:54 - 17.10.2023 / Ανανεώθηκε: 13:58 - 17.10.2023

Ο Ιταλός προπονητής, Φάμπιο Καπέλο εξήγησε γιατί αποφάσισε να διώξει τον Ρονάλντο από την Ρεάλ, όσο ήταν στην τεχνική ηγεσία των «μερένχες».

Ο Φάμπιο Καπέλο θυμήθηκε τις περιόδους του στη Ρεάλ Μαδρίτης (1996/1997 και 2006/2007), μιλώντας σε πανεπιστήμιο του Μιλάνου, ιδιαίτερα την τελευταία του, που επισκιάστηκε από την απομάκρυνση του Βραζιλιάνου Ρονάλντο. Όμως το «φαινόμενο» δεν ήταν το μόνο που, κατά την άποψη του Ιταλού τεχνικού, έδειξε έλλειψη επαγγελματισμού στα αποδυτήρια των «μερένχες».

«Τον Φεβρουάριο του 2007 αποφάσισα να διώξω τον Ρονάλντο, ήταν κάποιος που του άρεσαν τα πάρτι και δεν συμμετείχε στην ομάδα», είπε ο 77χρονος προπονητής. «Εκείνη τη χρονιά [2007] ζύγιζε 94 κιλά. Στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κορέας το 2002, ζύγιζε 82. Του είπα να αδυνατίσει και έφτασε... 92,5».

Ο Καπέλο θυμάται ότι ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, τότε πρόεδρος της Μίλαν, του τηλεφώνησε για να του ζητήσει πληροφορίες για τον Ρονάλντο και ο προπονητής συμβούλεψε να μην τον υπογράψει. «Με τηλεφώνησε μια μέρα για να ζητήσει συμβουλές σχετικά με την απόκτηση του Ρονάλντο. Τον συμβούλεψα να μην το κάνει, του είπα ότι ήμουν θαμώνας του φεστιβάλ, που σκεφτόταν μόνο τις γυναίκες. Μου είπε "οκ, ευχαριστώ Φάμπιο". Την επόμενη μέρα τα νέα ήταν ο "Ρονάλντο υπέγραψε στη Μίλαν"».

Αλλά προφανώς ο Βραζιλιάνος δεν ήταν το μόνο πρόβλημα που είχε ο Καπέλο στα χέρια του. «Μια μέρα ο Ρουντ Φαν Νίστελροϊ μου είπε "κύριε, εδώ στα αποδυτήρια μυρίζει αλκοόλ". Ήταν αλήθεια», εξηγεί ο πρώην Ιταλός τεχνικός.

Ο προπονητής αναγνώρισε ότι είχε προβλήματα και με τον Αντόνιο Κασάνο. «Είχα λογομαχίες με τον Κασάνο. Δεν καταλάβαινα γιατί έκανε μερικά πράγματα».