Καραπαπάς: «Είναι σαν κάποιοι να μην ήθελαν Ολυμπιακούς στην "OPAP Arena" αλλά εμείς θα το κάνουμε "Καραϊσκάκης"»

Ο Κώστας Καραπαπάς

i

© Intime

Καραπαπάς: «Είναι σαν κάποιοι να μην ήθελαν Ολυμπιακούς στην "OPAP Arena" αλλά εμείς θα το κάνουμε "Καραϊσκάκης"»

Τζιοβάνι Ζάκαρη 17:07 - 22.05.2024 / Ανανεώθηκε: 08:57 - 29.05.2024

Θέση για τις καταγγελίες προς την ΕΠΟ, όσον αφορά το Europa Conference League, πήρε ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Κώστας Καραπαπάς, μιλώντας κατά τη διάρκεια της παρουσίασης των εισιτηρίων διαρκείας.

O Ολυμπιακός παρουσίασε τα εισιτήρια διαρκείας για τη σεζόν 2024-25, μία συμβολική χρονιά αφού συμπληρώνονται 100 χρόνια από την ημερομηνία ίδρυσης του συλλόγου. Μεταξύ των κεντρικών ομιλητών της εκδήλωσης ήταν και ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ, Κώστας Καραπαπάς, ο οποίος μίλησε για ουκ ολίγα πράγματα.

Ανάμεσα σε αυτά ήταν και η περίφημη υπόθεση των εισιτηρίων για τον τελικό του Europa Conference League και οι καταγγελίες των Πειραιωτών για εκμετάλλευση του γεγονότος από την ΕΠΟ. Ο κ. Καραπαπάς τόνισε πως ο σύλλογος ζήτησε από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία να αγοράσει όλα τα εισιτήρια και τις σουίτες που «περισσεύανε», όμως η δεύτερη προτίμησε να τα κληροδοτήσει και να τα μεταπουλήσει.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Κώστα Καραπαπά:

Για τις σουίτες:

«Εμείς προκριθήκαμε στις 9 του Μάη και 10 στείλαμε έγγραφο στην ΕΠΟ, ζητώντας να πάρουμε τα εισιτήρια που επεστράφησαν από Φιορεντίνα, UEFA κλπ και όποια σουίτα είναι διαθέσιμη. Δεν τα ζητήσαμε δωρεάν, ζητήσαμε να τα αγοράσουμε. Δεν είχαν να χάσουν τίποτα, ίσα ίσα θα είχαν έσοδα. Κάναμε έναν τεράστιο αγώνα, μία προεργασία ώστε να βρεθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι που στηρίζουν. Αναγκαστικά έγινε κλήρωση για τα εισιτήρια του τελικού. Θα έρθουν πολλοί προπονητές και πρώην παίκτες του Ολυμπιακού στον τελικό. Όλοι αυτοί δεν είναι λίγα εισιτήρια. Φροντίσαμε να είναι όσο το δυνατόν περισσότεροι. Υπάρχει λοιπόν και η Ομοσπονδία, η οποία καταλαβαίνω ότι στεναχωρήθηκε. Έχεις μία ελληνική ομάδα στον τελικό, η οποία δεν σου ζήτησε κάτι παράλογο.

Ο κ. Μαρινάκης είπε ότι δεν θα γίνει ούτε ζημιά, το ίδιο και οι οπαδοί. Ποια είναι η στάση του Ολυμπιακού; Να γίνει μία γιορτή. Εγώ έστειλα επιστολή στην ΕΠΟ και ζήτησα να αγοράσουμε ότι διαθέσιμο εισιτήριο έχετε, αντί να το δώσετε δεξιά και αριστερά. Το αποτέλεσμα ήταν ότι πήραν 1500 εισιτήρια και τα μοίρασαν κατά το δοκούν, δίνοντάς τα στον Δήμο Φιλαδέλφειας, των Αθηνών και την ΕΛ. ΑΣ. Πούλησαν 10 χιλ μία σουίτα και αυτός που την απέκτησε την μεταπούλησε 90 χιλ. Ο Ολυμπιακός δεν πήρε, η Φιορεντίνα δεν πήρε. Η ΑΕΚ πήρε, ο κ. Μαρτσούκος πήρε, αυτοί που έχουν το catering του γηπέδου πήραν. Λίγο τα προσχήματα.

Πέραν αυτού υπάρχουν και ποινικά ζητήματα. Γιατί αν ήμουν μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής θα έκανα καταγγελία για απιστία. Οι σουίτες έχουν δοθεί χωρίς συμβάσεις. Είναι σαν κάποιος να έχει δώσει εντολή να είναι λιγότεροι Ολυμπιακοί στο γήπεδο. Εμείς είμαστε πιο έξυπνοι και πολυμήχανοι όμως και θα το κάνουμε Καραϊσκάκης, αλλά θα το κάνουμε με σεβασμό. Σαν οργανισμός έχουμε εντολή από τον κ. Μαρινάκη να παίζουμε σαν να παίζουμε στο Βερολίνο.

Ήδη κανονίζουμε τρία σημεία που μπορούν να επιβιβαστούν οι φίλαθλοι από το ΣΕΦ. Θέλω να παρακαλέσω όσο το δυνατόν περισσότεροι φίλαθλοι να επιλέξουν αυτόν τον τρόπο ή τα τρένα».

Για τις αυξήσεις στα διαρκείας:

«Θα πω το εξής, οι τιμές στα διαρκείας τόσο καιρό ήταν τιμές προσφοράς. Ο Ολυμπιακός είχε χαμηλότερες από όλους τους ανταγωνιστές και μπορείτε να καταλάβετε ότι αυτό δεν γίνεται να συμβαίνει. Εναρμονιζόμαστε και με τις άλλες ομάδες αλλά και με τα υπόλοιπα σπορ. Αν δεν υπήρχε η ανόητη απαγόρευση θα είχε δει ο κάθε φίλος 30 αγώνες, με την ομάδα να περιλαμβάνει στην τιμή της και ευρωπαϊκά παιχνίδια που δεν το έχουν οι άλλοι. Αυτά τα επιπλέον χρήματα για τον ερασιτέχνη είναι χρήματα που στηρίζουν αυτό που λέγαμε πριν. Η στήριξη έχει φέρει τον Ολυμπιακό να αποτελεί τον μεγαλύτερο πολυαθλητικό σύλλογο στην Ευρώπη. Και εμείς μετράμε κανονικά τρόπαια, όχι επιτραπέζιο τάβλι όπως άλλοι».

Για το νέο σήμα:

«Αυτό θα είναι παντού. Και στο μπάσκετ και στον ερασιτέχνη και τους νέους. Καμία ομάδα δεν έχει την ομάδα νέων της τυχαία στον τελικό του Youth League. Εσείς τα ονόματα των παιδιών τα ακούσατε πριν από έναν χρόνο δύο, άλλοι πριν εβδομάδες. Εμείς τα μεγαλώσαμε αυτά τα παιδιά. 

Για τις γιγαντοοθόνες:

«Να ξεκαθαρίσουμε το εξής. Στο Καραϊσκάκη θα δημιουργηθούν νέοι χώροι σαν fan zone. Εμείς κάθε χρόνο αλλάζουμε τον χλοοτάπητα, κάνουμε επένδυση μισού εκατ. Το γήπεδο έχει έργα και στις εξέδρες και εσωτερικά και στον εσωτερικό χώρο. Συνεπώς ο κόσμος δεν μπορεί να μπει γιατί έχουν αρχίσει τα έργα. Για αυτό δεν ανοίγει το Καραϊσκάκης. Έχουμε συμφωνήσει με τον δήμο Πειραιά ότι θα υπάρχουν γιγαντοοθόνες για τον τελικό. Ξέρετε επίσης ότι ο κ. Μαρινάκης με δική του απόφαση και δικά του χρήματα πήρε τα δικαιώματα του τελικού για το MEGA».