Έρχεται ο Κάρμο: Την Πέμπτη (24/1) στην Ελλάδα ο αμυντικός

Ο Νταβίντ Καρμό

i

Photo by Jose Manuel Alvarez/Quality Sport Images/Getty Images

Έρχεται ο Κάρμο: Την Πέμπτη (24/1) στην Ελλάδα ο αμυντικός

Τζιοβάνι Ζάκαρη 18:59 - 24.01.2024 / Ανανεώθηκε: 19:08 - 24.01.2024

Την Πέμπτη αναμένεται να βρίσκεται στην Ελλάδα ο Νταβίντ Κάρμο , ο οποίος θα ταξιδέψει σήμερα (24/1) από την Πορτογαλία.

Ο Νταβίντ Κάρμο ετοιμάζεται να αποτελέσει και με τη βούλα ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού, με τους Πειραιώτες να τα βρίσκουν σε όλα με την Πόρτο για τον δανεισμό του. Όπως όλα δείχνουν, ο Πορτογάλος στόπερ θα φτάσει στην Ελλάδα την Πέμπτη, με τον ίδιο να αναχωρεί απόψε από την πατρίδα του. 

Σύμφωνα με δημοσίευμα της πορτογαλικής «O' Jogo», ο Ολυμπιακός θα πληρώσει τον μισθό του Κάρμο, ενώ θα καταβάλλει ενοίκιο 400.000 ευρώ στον σύλλογο της Primera Liga. Επίσης το δημοσίευμα αναφέρει πως στη συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών έχει μπει και οψιόν αγοράς (μη υποχρεωτική), η οποία ανέρχεται στα 15 εκατομμύρια ευρώ.

Ο Κάρμο γεννήθηκε στις 19/7/99 στο Αβέιρο. Έχει ύψος 1,96 και είναι αριστεροπόδαρος. Μετράει 17 συμμετοχές με τις μικρές εθνικές ομάδες της Πορτογαλίας, αλλά δεν έχει κληθεί στην εθνική Ανδρών. Ο Πορτογάλος στόπερ φέτος έχει 14 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, εκ των οποίων τέσσερα 90λεπτα στο Champions League. Στο πρωτάθλημα έχει επτά αγώνες και 610 λεπτά συμμετοχής.

Συνολικά, με τους «δράκους» έχει 27 συμμετοχές σε δύο χρόνια, ενώ ξεκίνησε την καριέρα του στη Μπράγκα, στην οποία μέτρησε 57 παιχνίδια κι ένα γκολ. Η Πόρτο τον απέκτησε το περασμένο καλοκαίρι από την Μπράγκα έναντι 20,28 εκατ. ευρώ και υπέγραψε μαζί του συμβόλαιο μέχρι το 2027.

Την Παρασκευή στην Ελλάδα ο Ερναντές

Σε μία ακόμα μεταγραφή αναμένεται να προχωρήσει ο Ολυμπιακός, ο οποίος πρόκειται να κάνει και με τη βούλα δικό του τον Γκαστόν Ερναντές. Όλα δείχνουν πως ο 26χρονος στόπερ θα βρίσκεται στην Ελλάδα την Παρασκευή (26/1), προκειμένου να υπογράψει το συμβόλαιό του με τους «ερυθρόλευκους».

Ο Αργεντίνος θα έρθει με μεταγραφή στην Ελλάδα, αφού οι Πειραιώτες φαίνεται να πρόσφεραν - όπως αναφέρουν ΜΜΕ της Λατινικής Αμερικής - 4 εκατ., προκειμένου να αποκτήσουν το 85% των δικαιωμάτων του. Ο ίδιος φαίνεται πως θα υπογράψει συμβόλαιο διάρκειας 4,5 ετών, το οποίο θα ολοκληρωθεί τον Ιούνιο του 2028.

Μάλιστα, σύμφωνα με το «TyC Sports», ο Αργεντίνος δεν παρευρέθηκε στην προπόνηση της Σαν Λορέντζο την Τρίτη, προκειμένου να μη ρισκάρει πιθανό τραυματισμό. Το ίδιο Μέσο υποστήριζε πως απέμεναν οι λεπτομέρειες για να δοθεί το τελικό «οκ» από τον παίκτη, ο οποίος φαίνεται πως δέχθηκε την πρόταση του Ολυμπιακού.