Άλλο επίπεδο το Εκουαδόρ, «πάτησε» το Κατάρ στην πρεμιέρα
i

Εκουαδόρ/©Intime

Άλλο επίπεδο το Εκουαδόρ, «πάτησε» το Κατάρ στην πρεμιέρα

Sportal newsroom 19:55 - 20.11.2022 / Ανανεώθηκε: 16:27 - 27.11.2022

Πραγματοποιώντας επίδειξη ανωτερότητας καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, το Εκουαδόρ επικράτησε 2-0 του Κατάρ στην πρεμιέρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου και έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκρισή του.

Την έδρα το Κατάρ, τον… τρόπο και την ποιότητα το Εκουαδόρ! Η ομάδα από τη Λατινική Αμερική δεν επηρεάστηκε στο παραμικρό από την ατμόσφαιρα στο «Αλ Μπαΐτ» και με συνοπτικές διαδικασίες άρχισε με νίκη τις υποχρεώσεις της στο Παγκόσμιο Κύπελλο, επικρατώντας 2-0 στην πρεμιέρα του Α’ ομίλου.

Μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο αειθαλής, Ενέρ Βαλένσια, που σκόραρε τρεις φορές, σωστά κατακυρώθηκαν τα δύο γκολ (16’ πεν., 31’) και έδειξε ότι είναι το σημείο αναφοράς στο σύνολο του Γκουστάβο Αλφάρο. Ωστόσο, ο 33χρονος επιθετικός της Φενερμπαχτσέ αποχώρησε στο 77’ με πρόβλημα τραυματισμού στο γόνατο, γεγονός που έχει προκαλέσει ανησυχία στο Εκουαδόρ.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Ήταν από τα ματς που η ανωτερότητα μιας ομάδας σε όλους τους τομείς (εμπειρία, ποιότητα) ήταν εμφανέστατη. Ακόμα κι όταν είδε το γκολ του να ακυρώνεται μόλις στο 3’, το Εκουαδόρ δεν επηρεάστηκε, έμεινε πιστό στο πλάνο του και κατάφερε να βρει δύο γκολ μέχρι τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου. Από εκεί και έπειτα, προτίμησε τη διαχείριση του προβαδίσματος φτάνοντας στην άνετη νίκη με 2-0.

Ο MVP: Προφανώς τον τίτλο του πολυτιμότερου παίρνει ο αρχηγός της ομάδας, Ενέρ Βαλένσια. Με άνεση και με τεράστια ψυχραιμία ανέλαβε την ευθύνη για το πέναλτι με το οποίο προηγήθηκε η ομάδα του, ενώ η κεφαλιά του στο 31’ είναι για… σεμινάριο, ενδεικτική για έναν επιθετικό κλάσης όπως είναι ο ίδιος.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ: Αν μελετήσει κάποιος τη στατιστική απεικόνιση του αγώνα, θα διαπιστώσει ότι η πίεση του Εκουαδόρ υποχρέωσε το Κατάρ σε 72 λάθη, κάτι που προφανώς προκύπτει και από το περιορισμένο επίπεδο ποιότητας των γηπεδούχων.

Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΠΑΓΚΩΝ: Από τη μία, ο προπονητής του Κατάρ. Φέλιξ Σάντσεθ, φάνηκε σαν να έχει μια ομάδα η οποία δεν ήταν δική του. Είναι χαρακτηριστικά τα πλάνα που πραγματικά βρισκόταν σε απόγνωση από τις ενέργειες των παικτών του εντός αγωνιστικού χώρου. Τα ακριβώς αντίθετα ισχύουν για το Εκουαδόρ. Ο Γκουστάβο Αλφάρο έχει δημιουργήσει ένα σύνολο το οποίο λειτουργεί σαν ένας άνθρωπος με την αντίδραση μετά το ακυρωθέν γκολ μόλις στο 3’ να είναι υποδειγματική.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ: Επόμενη αγωνιστική υποχρέωση για τους διοργανωτές είναι την προσεχή Παρασκευή (25/11, 15:00) κόντρα στη Σενεγάλη, ενώ το Εκουαδόρ την ίδια μέρα (18:00) αντιμετωπίζει την Ολλανδία.