Ο 55χρονος Μιούρα επιστρέφει να αγωνιστεί στην Ευρώπη μετά από 23 χρόνια! (vids)

Καζουγιόσι Μιούρα

i

Καζουγιόσι Μιούρα/©Photo by Hiroki Watanabe/Getty Images/Ideal Images

Ο 55χρονος Μιούρα επιστρέφει να αγωνιστεί στην Ευρώπη μετά από 23 χρόνια! (vids)

Κώστας Τόπας 08:21 - 28.01.2023

Ο Ιάπωνας επιθετικός Καζουγιόσι Μιούρα, ο οποίος στα 55 του χρόνια θεωρείται ως ο γηραιότερος παίκτης στον κόσμο, θα συνεχίσει την καριέρα του στη δεύτερη κατηγορία της Πορτογαλίας, με τη φανέλα της Ολιβεϊρένσε!

Ο 55χρονος Καζουγιόσι Μιούρα θα συνεχίζει να παίζει ποδόσφαιρο, καθώς συμφώνησε με την ομάδα δεύτερη κατηγορία της Πορτογαλίας, την Ολιβεϊρένσε! Ο «King Kazu», όπως τον αποκαλούν, κατέχει το ρεκόρ Γκίνες για τον γηραιότερο σκόρερ, όμως δεν φαίνεται διατεθειμένος να κρεμάσει τα παπούτσια του και να βάλει τέλος σε μια καριέρα που ξεκίνησε «χάρη» στο Μουντιάλ του 1970. Μάλιστα, σε δηλώσεις του έχει αναφέρει επανειλημμένες φορές πως πρόθεσή του είναι να παίζει ποδόσφαιρο μέχρι τα 60!

Το 1992 κατέκτησε με την εθνική Ιαπωνίας το Asian Cup, ενώ η κορυφαία χρονιά της καριέρας του ήταν το 1993, όταν αναδείχθηκε κορυφαίος ποδοσφαιριστής στην Ασία. Ωστόσο, έμεινε εκτός αποστολής από το Μουντιάλ του 1998, παρά το γεγονός πως στην προκριματική φάση είχε σημειώσει τα 14 από τα συνολικά 31 τέρματα της ομάδας του.

Συνολικά με τους «σαμουράι» έχει πετύχει 55 τέρματα σε 89 παιχνίδια. Ο έμπειρος επιθετικός την περυσινή σεζόν αγωνίστηκε σε 18 παιχνίδια μετρώντας δύο γκολ με τη φανέλα της Suzuka Point Getters και φέτος είναι αποφασισμένος να προσφέρει ακόμα περισσότερα.