Κοιμάται όπως έστρωσε, αλλά δεν ξυπνάει…
i

Καμαρά/©Intime

Κοιμάται όπως έστρωσε, αλλά δεν ξυπνάει…

Αλέξης Σαββόπουλος 08:37 - 13.02.2023 / Ανανεώθηκε: 08:48 - 13.02.2023

Ούτε η αλλαγή προπονητή στάθηκε ικανή να χαρίσει στον Άρη τη νίκη που τόσο έχει ανάγκη.

Ο Παναθηναϊκός, χωρίς είναι η αλήθεια να κυριαρχήσει κατά κράτος, κέρδισε στα…σημεία και κρατάει την ομάδα της Θεσσαλονίκης μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας. Η χθεσινή νίκη των «πρασίνων» επιβεβαιώνει, αν μη τι άλλο, και κάτι ακόμη που ισχύει σαν άγραφος νόμος. Ότι ομάδες που αλλάζουν τους προπονητές σαν τα πουκάμισα και μαζί με αυτούς και αγωνιστική φιλοσοφία κάθε τρεις και λίγο, δυσκολεύονται απέναντι σε ομάδες που μπορεί να μη διάγουν και την καλύτερή τους φάση τη δεδομένη χρονική στιγμή, όπως καλή ώρα ο Παναθηναϊκός, αλλά διατηρούν κάποιες βασικές αρχές στο παιχνίδι τους και μια καλύτερη επικοινωνία τόσο εντός του αγωνιστικού χώρου όσο και στον πάγκο.

Ο Άρης είχε μια χρυσή ευκαιρία στο πρώτο τέταρτο της αναμέτρησης. Έχοντας βρει το γρήγορο γκολ μόλις στο δεκάλεπτο με τον καλύτερό του παίκτη χθες, τον Οντουμπάτζο, δίστασε να…σκοτώσει τον αντίπαλο που ήταν στριμωγμένος στα σχοινιά, έτοιμος να καταρρεύσει. Εκεί όταν μυρίζεις…αίμα, δεν δειλιάζεις. Αρχικά στο 17΄ ο Καμαρά, με τον Παναθηναϊκό σαστισμένο, σπαταλάει την ευκαιρία να κάνει το 2-0 και να σηκώσει στον αέρα όλο το γήπεδο που, παγωμένο από τα τελευταία αποτελέσματα, έψαχνε ένα ερέθισμα για να πιστέψει ξανά στην ομάδα. Πάλι ο ίδιος στο 27΄ αστοχεί και κάπου εκεί… ολοκληρώνει την επιθετική του παρουσία ο Άρης.

Από τότε και με αναλαμπή την ευκαιρία του Πάλμα στο 60΄ η ομάδα του Τερζή έμοιαζε φοβική. Αμυνόταν, σχετικά καλά, αν εξαιρέσεις την κάκιστη αντίδραση στο 31΄ στην κεφαλιά του Κουρμπέλη και το γκολ του Μαντσίνι στο 36΄, αλλά δεν μπορούσε ούτε να κυκλοφορήσει την μπάλα ούτε να βγάλει μια αξιόλογη ομαδική προσπάθεια. Μόνο κάτι σκόρπιες ατομικές ενέργειες, πολλά λάθη, παίκτες κομβικοί που κουράστηκαν (Ετέμπο, Πάλμα, Ιτούρμπε). Το ματς έμοιαζε να πηγαίνει καρφί στην ισοπαλία, αλλά ο Παλάσιος, μια από τις αλλαγές του Γιοβάνοβιτς, με ένα περίεργο γκολ, χάρισε το τρίποντο στον Παναθηναϊκό. Άδικη εξέλιξη ίσως για τον Άρη, με δεδομένο ότι ο Παναθηναϊκός, αν και είχε την υπεροχή στο δεύτερο ημίχρονο, δεν απείλησε ιδιαίτερα την εστία του Κουέστα. 

Ακόμη ένα σκληρό μάθημα για τον Άρη και ένα πρώτο ηχηρό μήνυμα για τον Τερζή ότι έχει να διαχειριστεί μια δύσκολη κατάσταση και μια ομάδα με αρκετά αγωνιστικά ζητήματα. Και με 14 ακόμη παιχνίδια. Δηλαδή ένας ολόκληρος γύρος. Ο Άρης, μέσα στη γενικότερη ατυχία του, είναι και τυχερός που δεν διατρέχει σοβαρό κίνδυνο από τους… κάτω, διατηρώντας μια ασφάλεια για την 6η θέση και την παρουσία του στα πλέι-οφ. Αν καταφέρει, χωρίς σοβαρό ανταγωνισμό, να χάσει την 5η θέση και το ευρωπαϊκό εισιτήριο, θα μιλάμε για καταστροφή και ευθύνη θα έχουν άπαντες. Επειδή λοιπόν δεν έχουμε δει ακόμη τα χειρότερα, σε όλα τα επίπεδα, το γκρουπ έχει ακόμη τέσσερα ματς- κανένα από αυτά ντέρμπι- να κάνει τις νίκες που πρέπει για να ισιώσει λίγο το πράγμα και να ηρεμήσει η κατάσταση. Είναι το λιγότερο σε μια κάκιστη χρονιά που όλα πήγαν λάθος και είναι πολύ δύσκολο πια να διορθωθούν. Μόνο να μακιγιαριστούν…