«Αέρας» στη Δανία η Σίτι με τριάρα και μία «ανάσα» από τα προημιτελικά του Champions League
i

©Photo by Mateusz Slodkowski/Getty Images

«Αέρας» στη Δανία η Σίτι με τριάρα και μία «ανάσα» από τα προημιτελικά του Champions League

Άγγελος Φραγκισκάτος 23:55 - 13.02.2024 / Ανανεώθηκε: 00:07 - 14.02.2024

Η Μάντσεστερ Σίτι απέκτησε προβάδισμα πρόκρισης επικρατώντας 3-1 της Κοπεγχάγης στην πρώτη αναμέτρησή τους για τη φάση των «16» του Champions League.

Χάρη στα τέρματα των Κέβιν Ντε Μπρόινε (10'), Μπερνάρντο Σίλβα (45') και Φιλ Φόντεν (90+2'), η Μάντσεστερ Σίτι επικράτησε εκτός έδρας κόντρα στη Κοπεγχάγη με 3-1, στην πρώτη αναμέτρησή τους για τη φάση των «16» του Champions League. 

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυναμικά και μόλις στο 6ο λεπτό έχασαν μεγάλη ευκαιρία για να πάρουν το προβάδισμα. Ο Ρούμπεν Ντίας πήρε τη κεφαλιά, ο Γκραμπάρα έδιωξε, αλλά ο Νέιθαν Ακέ από κοντά δεν μπόρεσε να σκοράρει. 

Ωστόσο τέσσερα λεπτά μετά, οι πολίτες κατάφεραν να πάρουν κεφάλι στο σκορ όταν ο Φιλ Φόντεν έδωσε στον Κέβιν Ντε Μπρόινε και εκείνος με κοντινό σουτ έκανε το 0-1 για τη Σίτι

Το σύνολο του Πεπ Γκουαρντιόλα συνέχισε με τον ίδιο ρυθμό και στο 23' είχαν δοκάρι με τον Μπερνάρντο Σίλβα. Ο Πορτογάλος διεθνής έκανε το γέμισμα από τα αριστερά, ο Βάβρο έβαλε το κεφάλι του και η μπάλα κατέληξε στο δοκάρι της ομάδας του. Στο 34ο λεπτό οι γηπεδούχοι κατάφεραν με την πρώτη τους ευκαιρία να βρουν δίχτυα. 

Μετά από τραγικό λάθος του Έντερσον, οι Δανοί εκμεταλλεύτηκαν την ευκαιρία και ο Μάτσον με ωραίο σουτ έκανε το 1-1 για την ομάδα του. Στο 45ο λεπτό η Σίτι πήρε εκ νέου το προβάδισμα με τον Μπερνάρντο Σίλβα, μετά από ωραίο τσίμπημα της μπάλας. Κάπως έτσι ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το σκορ να είναι στο 1-2. 

Στην επανάληψη η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα είχε το πόδι στο γκάζι με κατοχή μπάλας και έψαχνε το τρίτο γκολ που θα της «κλείδωνε» τη νίκη. Έτσι στο 90+5' ο Φιλ Φόντεν με κοντινό τελείωμα διαμόρφωσε το τελικό 3-1 για τη Σίτι. 

Οι ενδεκάδες: 

Κοπεγχάγη: Γκραμπάρα, Γέλερτ, Βάβρο, Μακένα, Ντικς, Μάτσον (81' Λάρσον), Φαλκ, Γκονσάλβες (70' Χόιλουντ), Ασουρί (81' Σέρενσεν), Κλάεσον (55' Κορνέλιους), Ελγιουνουσί 

Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον, Γουόκερ, Στόουνς, Ντίας, Ακέ, Ρόδρι, Σίλβα (78' Νούνες), Φόντεν, Ντε Μπρόινε, Γκρίλις (21' Ντόκου), Χάλαντ