Ποιος έκανε έξαλλο τον Φορτούνη και στο 93' δημιούργησε το πέμπτο γκολ - Κανείς δεν το είδε απ' την τηλεόραση

Κώστας Φορτούνης

i

Κώστας Φορτούνης/©Intime

Ποιος έκανε έξαλλο τον Φορτούνη και στο 93' δημιούργησε το πέμπτο γκολ - Κανείς δεν το είδε απ' την τηλεόραση

Το σκηνικό που δε φάνηκε στην τηλεόραση, αλλά το είδαν όλοι στο γήπεδο…

Όπως και να το κάνουμε μπορεί ο προπονητής της Μακάμπι Τελ Αβίβ, Ρόμπι Κιν, να μπήκε στ' αποδυτήρια του Ολυμπιακού και να έδωσε συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές της ομάδας του Πειραιά, ωστόσο οι δικοί του παίκτες δεν το πήραν και τόσο καλά αυτό το 1-6, μετά το δικό τους 1-4 στο Καραϊσκάκη.

Η αλήθεια είναι πως δε... χωνεύεται και εύκολα αυτό που έκανε ο Ολυμπιακός στους Ισραηλινούς, κανείς δεν περίμενε πως μπορούσε να γυρίσει ένα τόσο μεγάλο σκορ. Άλλωστε δεν το είχε κάνει καμία άλλη ομάδα σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Όχι ελληνική ομάδα, αλλά γενικότερα σε καμία άλλη διοργάνωση της UEFA δεν είχε υπάρξει άλλη ομάδα που είχε καταφέρει να γυρίσει πρόκριση υπέρ της ενώ είχε εις βάρος της σκορ με τρία γκολ διαφορά. Όμως ο Ολυμπιακός το έκανε και έδειξε ότι είναι ένας σύλλογος που μπορεί να καταφέρει τα πάντα, ακόμη και αυτά που άλλοι πιστεύουν ότι είναι αδύνατον να συμβούν.

Αυτό το απίθανο, λοιπόν, που έκαναν οι «ερυθρόλευκοι» τους παίκτες της Μακάμπι τους πείραξε. Μάλιστα αυτό φάνηκε λίγο προτού ξεκινήσει η παράταση. Φανταστείτε ποια ήταν η ψυχολογία της ομάδας του Ισραήλ, που παρά το γεγονός ότι υπήρχαν δύο ημίχρονα δεκαπέντε λεπτών ακόμη στο ματς, οι ποδοσφαιριστές της έκαναν αψυχολόγητα πράγματα που πείσμωσαν ακόμη περισσότερο τους Πειραιώτες!

Το επεισόδιο του Λουκάσεν με τον Φορτούνη

Συγκεκριμένα όταν οι ομάδες μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο για να ξεκινήσει το πρώτο ημίχρονο της παράτασης, ο Ντέρικ Λουκάσεν της Μακάμπι κατευθυνόμενος προς τον πάγκο της ομάδας του έσπρωχνε με το σώμα του επιδεικτικά τον Κώστα Φορτούνη! Έτσι χωρίς κανέναν λόγο και αιτία.

Ο αρχηγός των «ερυθρόλευκων» τον κοίταξε εκείνη τη στιγμή αγριεμένα και στη συνέχεια κατάλαβε και ο Ολλανδός αμυντικός της Μακάμπι ότι έκανε ένα μεγάλο λάθος...

Ξεκίνησε η παράταση, ο Ολυμπιακός κέρδισε ένα φάουλ στο 93' στο πλάι της περιοχής και ο Φορτούνης αμέσως πήρε την μπάλα για να το εκτελέσει. Ήταν ξεκάθαρο ότι θα κάνει την απευθείας εκτέλεση του φάουλ, παρά το γεγονός ότι ήταν σε αρκετά πλάγια θέση.

Έτσι όμως ήρθε και το 5ο γκολ του Ολυμπιακού. Ο Φορτούνης το εκτέλεσε απευθείας, ο τερματοφύλακας έδιωξε την τελευταία στιγμή και ο Γιόβετιτς στην επαναφορά την έστειλε στα δίχτυα και κάπου εκεί ο Λουκάσεν κατάλαβε το λάθος του... Ας πρόσεχε…