Ο Κοτάρσκι γνώρισε από κοντά τον μαγικό κόσμο της Premier League

Ντομινίκ Κοτάρσκι

i

© Intime

Ο Κοτάρσκι γνώρισε από κοντά τον μαγικό κόσμο της Premier League

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 12:34 - 09.10.2023 / Ανανεώθηκε: 12:35 - 09.10.2023

Ο Κροάτης τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ Ντομινίκ Κοτάρσκι, πήρε μία μικρή γεύση από Premier League, διότι εκμεταλλεύτηκε το ρεπό που έδωσε ο Ράζβαν Λουτσέσκου και βρέθηκε στο Έμιρεϊτς για το Άρσεναλ - Μάντσεστερ Σίτι.

Στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής της Premier League, η Άρσεναλ πήρε μεγάλη νίκη κόντρα στην πρωταθλήτρια Μάντσεστερ Σίτι (1-0) σε ένα ντέρμπι που διεξήχθη με... ασπρόμαυρο άρωμα.

Ο Κροάτης τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ, Ντομινίκ Κοτάρσκι εκμεταλλεύτηκε το ρεπό που έδωσε στην ομάδα ο Ράζβαν Λουτσέσκου και ταξίδεψε με την αγαπημένη του στο Λονδίνο για κάποιες μέρες ξεκούρασης. Ο διεθνής γκολκίπερ βρέθηκε στο Έμιρεϊτς και παρακολούθησε από κοντά το ντέρμπι του αγγλικού πρωταθλήματος. 

Μάλιστα ο νεαρός τερματοφύλακας ενημέρωσε τους χιλιάδες ακολούθους του στο Instagram πως βρέθηκε στο σπίτι των «Κανονιέρηδων» και πως απόλαυσε την σπουδαία νίκη της Άρσεναλ.

Σε ότι αφορά το αγωνιστικό κομμάτι του ντέρμπι, η Μάντσεστερ Σίτι στα πρώτα 20' λεπτά απείλησε τρεις φορές την εστία του Ράγια, με τον Γκβάρντιολ, τον Άκε και τον Άλβαρες. Στο 5ο λεπτό ο Κροάτης στόπερ έπιασε μια κεφαλιά, την οποία σταμάτησε στη γραμμή ο Ράις και αμέσως μετά ο Άκε από ευνοϊκό σημείο έστειλε την μπάλα πολύ ψηλά. 

Στη συνέχεια το παιχνίδι ισορρόπησε, ωστόσο οι «κανονιέρηδες» δεν έφταναν με ευκολία στην αντίπαλη εστία. Στο 40' ο Γκβάρντιολ έκανε μία σέντρα, η μπάλα πέρασε από όλους, με τον Χάαλαντ να μην προλαβαίνει να πιάσει την κεφαλιά.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Άρσεναλ πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, αλλά δεν απείλησε ιδιαίτερα την εστία του Έντερσον. Στο 50' οι «κανονιέρηδες» είχαν διπλή ευκαιρία, αρχικά με την απευθείας εκτέλεση κόρνερ του Έντεγκααρντ, στην οποία ο Έντερσον δεν έκανε καλή έξοδο, αλλά κανένας δεν μπόρεσε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα. Ένα λεπτό μετά ο Μαρτινέλι από πλάγια θέση έκανε ένα σουτ, αλλά ο Βραζιλιάνος μπλόκαρε εύκολα.

Η Σίτι του Γκουαρδιόλα κατέγραψε αρνητικό ρεκόρ μετά από 13 χρόνια έχοντας μόλις τέσσερις τελικές κόντρα στην Άρσεναλ
PREMIER LEAGUE

11:32 - 09.10.2023

Η Σίτι του Γκουαρδιόλα κατέγραψε αρνητικό ρεκόρ μετά από 13 χρόνια έχοντας μόλις τέσσερις τελικές κόντρα στην Άρσεναλ

Η Μάντσεστερ Σίτι τελείωσε τον αγώνα κόντρα στην Άρσεναλ έχοντας μόλις τέσσερις τελικές στην εστία. Ενα αρνητικό ρεκόρ το οποίο είχε επαναληφθεί πριν από 13 χρόνια για ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα.

Μετά τα μισά του δεύτερου μέρους οι «πολίτες» πήραν την μπάλα στα πόδια τους, αλλά ούτε αυτοί δεν κατάφεραν να πλησιάσουν εύκολα την εστία του Ράγια. Στο 86' η Άρσεναλ βρήκε το γκολ με τον Μαρτινέλι, ο οποίος σούταρε, η μπάλα κόντραρε στον Άκε και κατέληξε στα δίχτυα του Έντερσον.