Κουέστα: «Ονειρεύομαι πολλά χρόνια αυτό τον τίτλο»
i

@intime

Κουέστα: «Ονειρεύομαι πολλά χρόνια αυτό τον τίτλο»

Αλέξης Σαββόπουλος 16:29 - 24.05.2024 / Ανανεώθηκε: 09:42 - 29.05.2024

Οι δηλώσεις του αρχηγού του Αρη για τον αυριανό τελικό με τον Παναθηναϊκό.

Ο Χουλιάν Κουέστα εκπροσώπησε την ομάδα στη συνέντευξη τύπου ενόψει του μεγάλου τελικού, κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για το πώς έζησε τη διαδρομή από την εξασφάλιση του τελικού μέχρι και σήμερα; «Είμαι εδώ έξι χρόνια. Δεν είμαι απλά ένας ποδοσφαιριστής της ομάδας. Ονειρεύομαι πολλά χρόνια να κερδίσω τίτλο με τον Άρη και τώρα είμαστε πολύ κοντά. Γνωρίζουμε ότι όλοι γύρω από την ομάδα το αξίζουν και γι’αυτό θα παλέψουμε. Είμαστε πεπεισμένοι ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε και να φέρουμε στην έδρα μας το κύπελλο».

Για το πόσο επηρεάζει τους ποδοσφαιριστές ότι το παιχνίδι θα διεξαχθεί χωρίς φιλάθλους; «Για εμάς είναι ξεκάθαρο ότι παίζει πολύ σημαντικό ρόλο ο κόσμος μας. Όλη αυτή την εβδομάδα, ήταν στο πλευρό μας και μας έδωσε το μήνυμα για το πώς πρέπει να αγωνιστούμε. Προσωπικά το να παίξω έναν τελικό χωρίς παρουσία κόσμου είναι κάτι που δεν μου αρέσει. Εμείς γνωρίζαμε ότι θα έρθουμε να παίξουμε με κόσμο. Δεν γνωρίζω τι άλλαξε. Όλος ο κόσμος μας είναι δίπλα μας και μας περιμένει στην επιστροφή, ό,τι και αν συμβεί. Είναι η στιγμή να δώσουμε  αυτό που αξίζει».

Για το αν ο κόσμος τους έκανε να καταλάβουν πόσο σημαντικό είναι το παιχνίδι: «Ναι από την αρχή, κάθε φορά που περνούσαμε ένα γύρο, αρχίσαμε και το πιστεύαμε όλο και περισσότερο. Έχουμε φτάσει στον τελικό με πάρα πολύ όρεξη. Έχουμε την ώθηση του κόσμου μας. Ένα από τα πιο σημαντικά κομμάτια  είναι ο κόσμος του. Ξέρουμε ότι δεν θα είναι εδώ, αλλά έχουμε την σιγουριά ότι βρίσκονται δίπλα μας».

Για το αν υπάρχει πίεση για να βρεθεί η ομάδα ξανά στην Ευρώπη:

«Η πρόκριση στην Ευρώπη είναι πολύ σημαντική για εμάς. Το πιο σημαντικό όμως είναι η κατάκτηση του Κυπέλλου. Αν συμβεί το ένα, θα συμβεί και το άλλο βέβαια. Θέλουμε να γράψουμε ιστορία για τον Σύλλογο μας και να δείξουμε την αξία του. Γνωρίζουμε ότι η αλλαγή προπονητή στον Παναθηναϊκό μπορεί να επηρεάσει ψυχολογικά την ομάδα τους. Έχουμε αναλύσει πολλά πράγματα και θέλουμε να πάρουμε τη νίκη».

Για τις σεζόν που προηγήθηκαν και τη νέα ευκαιρία φέτος:

«Θεωρώ ότι άδικα αποκλειστήκαμε και δεν φτάσαμε ως τον τελικό τα τελευταία χρόνια. Στα τελευταία λεπτά, με οδυνηρούς τρόπους. Το ποδόσφαιρο έτσι είναι. Κάθε χρόνο σου δίνει την ευκαιρία να φτάσεις στον τελικό. Σίγουρα χρειαζόμαστε και την τύχη που μας έλειψε».