Η Νιουκάστλ ετοιμάζει «βόμβα» μεγατόνων με Κριστιάνο για το Champions League!

Κριστιάνο Ρονάλντο

i

©Photo by Yasser Bakhsh/Getty Images/Ideal Images

Η Νιουκάστλ ετοιμάζει «βόμβα» μεγατόνων με Κριστιάνο για το Champions League!

Κώστας Τόπας 13:49 - 17.07.2023

Ο προπονητής της Νιουκάστλ, Έντι Χάου, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο απόκτησης αστέρων που αγωνίζονται στην Σαουδική Αραβία, με επικεφαλής τον Κριστιάνο Ρονάλντο.

Ο Έντι Χάου, προπονητής της αγγλικής ομάδας Νιούκαστλ, ανησύχησε τους οπαδούς της Αλ Νασρ όταν άνοιξε την πόρτα στα αστέρια της Σαουδικής Αραβίας, με επικεφαλής τον Κριστιάνο Ρονάλντο, να ενταχθούν στην ομάδα του με τη μορφή δανεισμού.

Η Νιουκάστλ, που ανήκει στο Saudi Investment Fund, θα επιστρέψει την επόμενη σεζόν για να παίξει στο Champions League μετά από 20 χρόνια, και παρόλα αυτά, μόνο μία μεταγραφή έχει ολοκληρωθεί αυτό το καλοκαίρι, υπογράφοντας τον Σάντρο Τονάλι, ο οποίος αγωνιζόταν στη Μίλαν.

Ο Χάου ρωτήθηκε, κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στην αγγλική εφημερίδα Daily Mail, για το ενδεχόμενο δανεισμού ορισμένων από τα αστέρια της Σαουδικής Λίγκας, ιδιαίτερα των Κριστιάνο Ρονάλντο, Ρούμπεν Νέβες και Καρίμ Μπενζεμά. Η πόρτα από τον τεχνικό της Νιουκάστλ δεν έκλεισε ποτέ, κάτι που αντιπροσωπεύει μια χρυσή ευκαιρία για τον Πορτογάλο αστέρα να επιστρέψει και να παίξει στο Champions League.

«Εξαρτάται από το πόσο θετικό είναι για τη Νιούκαστλ», είπε αρχικά και συνέχισε λέγοντας: «Ενεργούμε πρώτα σύμφωνα με τα συμφέροντά μας».

Ο 45χρονος προπονητής πρόσθεσε σχετικά με τα ποσά που πληρώνουν οι σαουδαραβικοί σύλλογοι σε Ευρωπαίους αστέρες: «Δεν νομίζω ότι οι τιμές των παικτών είναι υπερβολικές. Ίσως οι μισθοί είναι ναι, και αυτό είναι απαραίτητο για να δελεάσουν τους παίκτες να έρθουν στο πρωτάθλημα Σαουδικής Αραβίας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Saudi Investment Fund απέκτησε πρόσφατα το 75% της ιδιοκτησίας των συλλόγων Αλ Χιλάλ, Αλ Ιτιχάντ κι Αλ Αχλί και καθένας από αυτούς υποστηρίχθηκε από αρκετούς παίκτες, με κυριότερους τους Καρίμ Μπενζεμά, Ενκολό Καντέ, Καλιντού Κουλιμπαλί, Εντουάρντ Μεντί και Ρομπέρτο Φιρμίνο.