Το standing ovation στον Μόντριτς και η αποθέωση των Αργεντινών (vid)
i

Λούκα Μόντριτς/©Intime

Το standing ovation στον Μόντριτς και η αποθέωση των Αργεντινών (vid)

Κώστας Τόπας 11:35 - 14.12.2022 / Ανανεώθηκε: 12:01 - 14.12.2022

Ο Λούκα Μόντριτς έδωσε την τελευταία του παράσταση με το εθνόσημο στο στήθος και παρά τον αποκλεισμό της Κροατίας, γνώρισε την αποθέωση.

Ο 37χρονος Κροάτης μέσος γνώριζε εξ' αρχής την δύσκολη αποστολή που είχε η ομάδα του κόντρα στην Αργεντινή του Λιονέλ Μέσι. Παρ' όλα αυτά δεν το έβαλε κάτω, ήταν από τους πρωταγωνιστές της ομάδας του, καθ' όλη τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου και στο τέλος γνώρισε την αποθέωση, παρά τον αποκλεισμό της Κροατίας.

Μετά το τέλος του αγώνα με την «Αλμπισελέστε», ο έμπειρος μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης και νικητής της Χρυσής Μπάλας το 2018, δέχτηκε ένα συγκλονιστικό και «ζεστό» χειροκρότημα από όλες τις γωνιές του «Λουσαΐλ», καθώς αποχωρούσε από τον αγωνιστικό χώρο. Νωρίτερα, οι οπαδοί σηκώθηκαν από τα καρεκλάκια τους για να τον αποθεώσουν την στιγμή που έβγαινε εκτός αγώνα για να κάτσει στον πάγκο.

Με το φινάλε της αναμέτρησης, παίκτες της Αργεντινής, όπως ο Λιονέλ Μέσι, ο Εμιλιάνο Μαρτίνες και ο πρώην συμπαίκτης του στην Ρεάλ Μαδρίτης, Άνχελ Ντι Μαρία έσπευσαν στο πλευρό του για να τον συγχαρούν για την τεράστια πορεία που χάραξε στο ποδόσφαιρο με τα χρώματα της εθνικής του ομάδας. 

Ο 37χρονος μέσος έως τώρα έχει καταγράψει 160 εμφανίσεις για την Κροατία από τότε που έκανε το ντεμπούτο του εναντίον της Αργεντινής το 2006. Από την πλευρά του πάντως, ο Μόντριτς θέλησε να ξεκαθαρίσει πως θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τη φανέλα με το εθνόσημο.

«Όχι, δεν θα φύγω από την εθνική ομάδα. Νιώθω πολύ καλά και θα μείνω εδώ όσο μπορώ. Δεν υπάρχει λόγος να αποσυρθώ. Είναι επιλογή μου. Οι άνθρωποι λένε ότι πρέπει να φύγω και να επικεντρωθώ στην Ρεάλ. Δεν συμφωνώ», ήταν τα λόγια του μετά το τέλος του αγώνα με την Αργεντινή.