Σόκαρε τον Αστέρα και αγκάλιασε την πρόκριση ο Πανσερραϊκός!

Πανσερραϊκός

i

Πανσερραϊκός/©Intime

Σόκαρε τον Αστέρα και αγκάλιασε την πρόκριση ο Πανσερραϊκός!

Ελένη Ανδρικοπούλου 18:58 - 05.12.2023 / Ανανεώθηκε: 08:35 - 07.12.2023

Ο Πανσερραϊκός χάρη στα γκολ του Ματίας Τομάς και του Μάριου Σοφιανού επικράτησε με 2-0 του Αστέρα στην Τρίπολη και πήρε προβάδισμα για την πρόκριση στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson.

Μεγάλη νίκη για τον Πανσερραϊκό. Η ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία επικράτησε με 2-0 του Αστέρα Τρίπολης στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» για τη φάση των «16» του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson και πήρε μεγάλο προβάδισμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. 

Στο πρώτο ημίωρο του ματς οι Αρκάδες είχαν την κατοχή της μπάλας και τον έλεγχο του αγώνα αλλά δεν δημιούργησαν κάποια αξιόλογη φάση. Αντίθετα, ο Πανσερραϊκός στην πρώτη καλή φάση που δημιούργησε κατάφερε να σκοράρει. Στο 38΄ ο Μασαρίποφ έδωσε στον Τομάς και αυτός με εξαιρετικό πλασέ μέσα από τη μεγάλη περιοχή έκανε το 0-1. 

Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με τον Πανσερραϊκό να έχει το προβάδισμα. Το 2-0 των φιλοξενούμενων πέτυχε ο Μάριος Σοφιανός στο 56ο λεπτό. Μετά από ωραία ανάπτυξη των «λιονταριών» κι εξαιρετική κάθετη του Χατζηστραβού, ο 20χρονος επιθετικός με υπέροχο πλασέ μέσα στην περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, διαμορφώνοντας το τελικό σκορ. 

Η ομάδα του Μίλαν Ράσταβατς πάλεψε στα τελευταία λεπτά να μειώσει στο σκορ κι είχε και δοκάρι με τον Βαλιέντε στο 72ο λεπτό, ενώ στο 89' ακυρώθηκε για επιθετικό φάουλ στον Κατσίκα το γκολ που πέτυχε ο Μιριτέλο.

Υπενθυμίζεται ότι ο νικητής του ζευγαριού θα αντιμετωπίσει στα προημιτελικά τον νικητή του ΠΑΟΚ - Βόλος.

ΟΙ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ

Αστέρας Τρίπολης: Παπαδόπουλος, Γκρόζντανιτς, Ατιένθα, Ρουμπέ, Χουχούμης, Αλάγκμπε, Σουρλής, Ζούγλης, Σίτο, Κρεσπί, Μιριτέλο.

Πανσερραϊκός: Κατσίκας, Γκοτζαμανίδης, Θυμιάνης, Πεταυράκης, Τσαγκαλίδης, Μορέιρα, Ουεντραόγκο, Σοφιανός, Μασαρίποφ, Τόμας, Μπαΐροβιτς.

MVP

Ο Ματίας Τομάς ήταν εξαιρετικός και με το υπέροχο γκολ που σημείωσε έβαλε τις βάσεις για τη σπουδαία νίκη του Πανσερραϊκού. 

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ

Ο Πανσερραϊκός στην πρώτη καλή ευκαιρία που δημιούργησε στο πρώτο ημίχρονο κατάφερε να βρει δίχτυα και πολύ νωρίς στο δεύτερο μέρος σημείωσε κι άλλο γκολ «κλειδώνοντας ουσιαστικά τη νίκη.