Αναβλήθηκε για τον Ιανουάριο του 2026 το Κύπελλο Εθνών Αφρικής λόγω Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων

Το τρόπαιο του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής

i

©Photo by MB Media/Getty Images

Αναβλήθηκε για τον Ιανουάριο του 2026 το Κύπελλο Εθνών Αφρικής λόγω Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων

Δημήτρης Χούπης 18:28 - 05.06.2024 / Ανανεώθηκε: 18:52 - 05.06.2024

Το Κύπελλο Εθνών Αφρικής που ήταν προγραμματισμένο για το 2025, αναβλήθηκε για τον Ιανουάριο του 2026, λόγω φορτωμένου προγράμματος.

Αναβολή ενός χρόνου πήρε το Κύπελλο Εθνών Αφρικής. Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε από τους ανθρώπους της Ποδοσφαιρικής Συνομοσπονδίας της Αφρικής, το τουρνουά που κανονικά ήταν προγραμματισμένο για το καλοκαίρι του 2025, τελικά θα γίνει τον Ιανουάριο του 2026.

Ο λόγος της απόφασης αυτής είναι το φορτωμένο πρόγραμμα, λόγω του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων το οποίο θα διοργανωθεί για πρώτη φορά από τη FIFA. Πρεμιέρα μάλιστα θα κάνει το καλοκαίρι του 2025 με το νέο φορμάτ που έχει ανακοινώσει η Παγκόσμια Συνομοσπονδία.

Κάπως έτσι λόγω της ανησυχίας που υπήρξε για την υγεία των ποδοσφαιριστών, πάρθηκε η απόφαση το Κύπελλο Εθνών Αφρικής πήρε παράταση ενός έτους.

Το ανανεωμένο Μουντιάλ Συλλόγων λοιπόν θα έχει πλέον 32 ομάδες και θα έχει διάρκεια από τις 15 Ιουνίου μέχρι τις 13 Ιουλίου του 2025. Η διοργάνωση δύο τουρνουά μέσα σε ένα καλοκαίρι έτσι έφερε την αντιδράσεις, καθώς δεν θα υπήρχε χρόνος ξεκούρασης για τους ποδοσφαιριστές.

Η απόφαση αναβολής πάρθηκε στην τελευταία γενική συνέλευση της Ομοσπονδίας, η οποία ανακοίνωσε την αλλαγή προγράμματος και τη νέα ημερομηνία έναρξης του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής που θα γίνει στα γήπεδα του Μαρόκο.