Έκανε το καθήκον της η Ρεάλ Μαδρίτης, άνετες προκρίσεις για Ατλέτικο και Χιρόνα

Έκανε το καθήκον της η Ρεάλ Μαδρίτης, άνετες προκρίσεις για Ατλέτικο και Χιρόνα

Sportal newsroom 00:20 - 07.01.2024

Η Ρεάλ Μαδρίτης έβγαλε την υποχρέωση, επικρατώντας με 3-1 της Αραντίνα που αγωνίζεται στην τέταρτη κατηγορία της Ισπανίας και πέρασε στους «16» του Copa Del Rey, όπως και οι Ατλέτικο και Χιρόνα.

Μπορεί η Ρεάλ Μαδρίτης να έχει κάνει διάφορα... θαύματα στο Copa Del Rey κατά καιρούς με ομάδες πολύ μικρότερου μεγέθους από εκείνη, όμως αυτή τη φορά εμφανίστηκε σοβαρή και έκανε τη δουλειά της κόντρα στην Αραντίνα της τέταρτης κατηγορίας, παίρνοντας τη νίκη με 3-1 και κατ' επέκταση την πρόκριση στους «16» του Κυπέλλου Ισπανίας.

Μετά από ένα κακό πρώτο ημίχρονο, που η «Βασίλισσα» έπαιζε σε πάρα πολύ χαλαρούς ρυθμούς και οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να το εκμεταλλευτούν, ήρθε το δεύτερο μέρος όπου ξεκαθάρισαν τα πράγματα. Η αρχή έγινε με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Χοσέλου στο 54ο λεπτό, ενώ μόλις ένα λεπτό μετά ο Ντίαθ έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων στους «μερένχες». Στο 90' ο Ροντρίγκο έκανε το 3-0, όμως η Αραντίνα βρήκε το γκολ της τιμής λίγο πριν την εκπνοή του αγώνα με αυτογκόλ του Φραν Γκαρθία για το τελικό 3-1.

Νωρίτερα η Χιρόνα, η οποία μοιράζεται την κορυφή της βαθμολογίας του ισπανικού πρωταθλήματος με τη Ρεάλ Μαδρίτης, σημείωσε από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο, γράφοντας το 2-0 στην έδρα της Έλτσε, ενώ η Ατλέτικο Μαδρίτης επικράτησε της Λούγκο άνετα με 3-1.

Επιπλέον, η Αλαβές πήρε τη νίκη επί της Μπέτις με 1-0 στη μοναδική αναμέτρηση της φάσης των «32» του Κυπέλλου Ισπανίας μεταξύ ομάδων της LaLiga, ενώ την πρόκριση πήραν και οι Ράγιο Βαγιεκάνο (2-0 την Ουέσκα στην παράταση) και Χετάφε (1-0 την Εσπανιόλ).