Ο Κυριάκος Κυριάκος απασφάλισε για ΠΑΟΚ - Τούμπα και Λουτσέσκου: «Δεν τον φέραμε πίσω για να τον ξεφτιλίσουμε»

Ο Κυριάκος Κυριάκος

i

© Intime

Ο Κυριάκος Κυριάκος απασφάλισε για ΠΑΟΚ - Τούμπα και Λουτσέσκου: «Δεν τον φέραμε πίσω για να τον ξεφτιλίσουμε»

Μάνος Τσαλγατίδης 22:53 - 16.05.2023 / Ανανεώθηκε: 23:37 - 16.05.2023

Το μέλος του ΔΣ της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Κυριάκος Κυριάκος μίλησε σε ραδιοφωνική εκπομπή των οπαδών του ΠΑΟΚ και τοποθετήθηκε για όλα.

To μέλος του Δ.Σ. της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Κυριάκος Κυριάκος φιλοξενήθηκε σε ιντερνετική εκπομπή οπαδών του ΠΑΟΚ.

Το στέλεχος των «ασπρόμαυρων» αναφέρθηκε στη φετινή χρονιά, ενώ επισήμανε και πως κανείς δεν είναι ευχαριστημένος με την τέταρτη θέση, ενώ αναφέρθηκε και στο γηπεδικό, αλλά και στον Ράζβαν Λουτσέσκου.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Καλό είναι σε κάποια τακτικά διαστήματα να υπάρχει σύνδεση μεταξύ διοίκησης και οπαδών και να μην μένουν αναπάντητα τα ερωτήματα που είναι και αφιλτράριστα. Να πω ότι ο καθένας από εμάς έχει ένα πόστο μια δουλειά, αλλά να δώσουμε συγχαρητήρια στα τμήματα του ΑΣ και της ΚΑΕ. Το μπάσκετ το αγαπάμε λίγο παραπάνω, αυτό που γίνεται είναι συγκλονιστικό. Αυτό που κάνουν οι Χατζόπουλος, Τριλυράκης και Τσαλόπουλος είναι συγκλονιστικό και παράδειγμα για όλους μας».

Για τον ανταγωνισμό στο πρωτάθλημα και την ενίσχυση:

«Εγώ μια υποσημείωση τη μεταγραφική κουβέντα δεν μπορούμε να τη κάνουμε αυτή τη βδομάδα. Όπως και να έχει από τη δική μου θέση πρέπει να πω ότι υπάρχει από το περσινό καλοκαίρι το σχέδιο της ομάδας. Η βάση να δημιουργηθεί φέτος και να έρθουν ποιοτικές προσθήκες μέχρι το καλοκαίρι. Φέτος οι θέσεις 1-2 είναι οι ομάδες που ήταν πέρσι 4-5. Όταν λέμε μεταβατική σεζόν έχει ξενερώματα, χαζές ήττες απογοητεύσεις και φαγωμάρα. Θα πάει στον βρόντο αν δεν συνεχίσουμε το σχέδιο που υπάρχει, δηλαδή λίγες ποιοτικές προσθήκες που θα μας δώσουν το δικαίωμα από τη θέση 4 να ονειρευόμαστε τη θέση 1».

Για την πορεία της ομάδας μετά το νταμπλ:

«Θα μιλήσω σαν άνθρωπος που έφυγα το 2019. Πιο εύκολα διαχειριστήκαμε τις αποτυχίες παρά τις επιτυχίες. Ένας βασικός λόγος είναι γιατί δεν αξιολογούμε καλά αυτό που έχουμε στα χέρια και το εκτιμούμε όταν είναι αργά. Μετά το 2019 είδα από πολλούς μια απαξίωση των παικτών εκείνης της φουρνιάς. Άμεση απαξίωση με μια νεοπλουτίστικη προσέγγιση. Μια ομάδα πρέπει να κρατά συνέχεια και το μέταλλο δεν μπορείς να το χτίζεις με 10 νέους παίκτες. Ως ΠΑΕ δεν αξιολογήσαμε σωστά το πως θα πρέπει να γίνει η μετάβαση. Μετά χάθηκε και μια συνοχή, χάθηκε η αίσθηση πως παλεύουμε όλοι μαζί για ένα όνειρο. 

Ήταν σα να προσπαθούμε να δείξουμε όλοι ότι είχαμε παραπάνω ρόλο. Από ένα σημείο και μετά όταν χάνεται ο ρομαντισμός όταν αρχίζει μια προσέγγιση πιο τεχνοκρατική είναι εύκολο να βλέπεις ανθρώπους να μην μπορούν να υπηρετήσουν καλά αυτό που κάνουν. Σε όλο αυτό το διάστημα δεν μπορέσαμε να βρούμε σταθερό οργανόγραμμα. Εδώ και ένα χρόνο η χημεία των ανθρώπων είναι στα επίπεδα του 2018. Είμαστε σκασμένοι όλοι ιδιαίτερα ο προπονητής, δεν είναι προπονητής ακαδημιών. τρέφεται από τίτλους. Βλέπεις και έναν σχεδιασμό, αλλά αυτά που μας λείπουν θα έρθουν με παίκτες που θα αναβαθμίσουν αυτό που έχουμε».

Για το ότι η ΠΑΕ ΠΑΟΚ δεν πήρε ευθύνες και μόνο ο Λουτσέσκου μιλάει:

«Δεν θα βρεις χρονιά ή δυσκολία από τότε που γύρισα που δεν έχω βγει να γυρίσω, που δεν είναι και η δουλειά μου άλλωστε. Δεν γύρισα για να κάνω τον εκπρόσωπο τύπου. Θεωρώ πως η ΠΑΕ έχει συχνές τοποθετήσεις. Αυτό που λέτε για τον προπονητή δεν το συνερίζομαι, οι προπονητές είναι υποχρεωμένοι να μιλάνε πριν και μετά τους αγώνες και είναι μέλη των ομάδων. Ξέρετε ποια είναι η σχέση μου μαζί του, δεν θα τον άφηνα να πνιγεί σε έναν ρόλο. Επειδή δεν υπάρχει επιτυχία φταίνε και όλα τα υπόλοιπα». 

Για τη σύνδεση διοίκησης-οπαδών:

«Θεωρώ ότι στην ΠΑΕ έχουμε ένα πάρα πολύ καλό τμήμα δημοσίων σχέσεων με τους οπαδούς με παιδιά που προέρχονται από την κερκίδα και να θέσουν ζητήματα οπαδών και σε εμάς. Δεν θεωρώ ότι λείπουν πρόσωπα που σας κατανοούν και σας καταλαβαίνουν και να κρατάμε τη σχέση που πρέπει να υπάρχουν μεταξύ οπαδών και διοίκηση. Στη διοίκηση γίνονται συνεχώς προσθήκες με ανθρώπους που έχουν το dna του ΠΑΟΚ. Η σχέση οπαδών ΠΑΕ είναι δύσκολη, εκ των πραγμάτων ο οπαδός πρέπει να ειναι απαιτητικός και να πιέζει τη διοίκηση. Είναι μια σχέση που σε στιγμές αποτυχίας δεν είναι εύκολη. Επειδή σας ζητάμε από συναίσθημα δεν μπορούμε ξαφνικά να σας πούμε να το αφήσετε στην άκρη. Δεν πρέπει να ζητάμε μόνο το καλό συναίσθημα».

Για τον Ράζβαν Λουτσέσκου:

«Η διοίκηση πάντα καταρτίζει ένα αγωνιστικό σχέδιο, δεν λέει ότι αυτό το εξτρέμ ή το μπακ είναι καλό. Δίνει σε προπονητή και αθλητικό διευθυντή την οικονομική επιλογή να κάνουν αυτές τις επιλογές. Είναι ένα πράγμα η στρατηγική, είναι άλλο πράγμα η εκτέλεση της στρατηγικής, μπορεί να πετύχει σε κάποιο ποσοστό. Είναι άλλο πράγμα η διάθεση, ο Λουτσέσκου θα μπορούσε να είναι αντίπαλος μας στο πρωτάθλημα. Καταφέραμε να τον φέρουμε, δεν το φέραμε για να ξεφτιλίσουμε τον Λουτσέσκου ή να πάμε πίσω. Τον φέραμε για να είναι ο τιμονιέρης στη μετάβαση. 

Όταν ήρθε ο Λουτσέσκου υπήρχε σχεδιασμός, ακόμα και αυτή τη χρονιά ήμαστε ειλικρινής. Φτάσαμε όμως αρχές Απριλίου να μπορούμε με μια νίκη επί της ΑΕΚ να είμαστε ισόβαθμοι και διεκδικητές του πρωταθλήματος, δεν το διαχειριστήκαμε. Ευελπιστώ πως έχουμε τη δυνατότητα τις τελευταίες εντυπώσεις να τις κερδίσουμε με το Κύπελλο. Οι μεταγραφές σε ποσότητα και αξία δεν ήταν λίγες ή μικρές. Ξαναλέω και δεν το λέω για παρηγοριά και δεν θέλω τον ΠΑΟΚ μια χαζοχαρούμενη ομάδα. Ο Παναθηναϊκός με ελάχιστε μεταγραφές είναι 2ος από τέταρτος και η ΑΕΚ με περισσότερες από 5η είναι 1η. Η αξιολόγηση δεν κρίνεται από τη θέση που καταλαμβάνει ένα ρόστερ, αλλά από τη δυναμική που έχει».

Για το γηπεδικό και το τι συμβαίνει:

«Είναι 2 άξονες, ένα τι κάνει η ΠΑΕ τι πρέπει να γίνει κυβερνητικό. Το μόνο που δεν έγινε ακόμη από την ΠΑΕ είναι η παρουσίαση των σχεδίων γιατί θέλουν και αλλαγές αλλά και γιατί πριν πάρουμε τα εχέγγυα δεν θα έπρεπε να δώσουμε τη δυνατότητα σε κάποιον να πανηγυρίσει πριν ο ΠΑΟΚ πάρει τα εχέγγυα που πρέπει. Το ότι τραβήξαμε πίσω την επικοινωνία με το γήπεδο είναι στρατηγική. 

Ο φάκελος μας είναι έτοιμος με πολύ ώριμη μελέτη, χρειαζόμαστε εχέγγυα από την άλλη πλευρά και όχι λόγια. Δεν ήταν μόνο το προεδρικό διάταγμα, που όντως βγήκε τελικά. Από την πλευρά της ΠΑΕ υπάρχει ένα όριο ειδικά τη συγκεκριμένη περίοδο. Η δικής μας πλευρά έχει προχωρήσει και σε κοστοβόρα πράγματα, οι μελέτες κόστισαν 2-3 εκατομμύρια. Δεν τα προχωρά κάποιος αν δεν έχει διάθεση να το κάνει. Ο Σαββίδης έχει διάθεση να το κάνει και το έχει τρέξει περισσότερο από ότι ο καθένας θα περίμενε. Χρειάζονται πρακτικά βήματα από την κεντρική πολιτική σκηνή».

Για τον τελικό του Κυπέλλου:

«Έχω πει δημόσια ότι εμείς θέλουμε τη προκήρυξη. Ότι φτάσαμε 10 μέρες πριν τον τελικό να μην μπορεί να οριστεί γήπεδο είναι ότι εμείς θέλαμε κόσμο. Καμία πόλη δεν ήθελε κόσμο. Το να μη γίνει ο τελικός βόλευε τον Ολυμπιακό. Ο Ολυμπιακός βολεύεται με την αναβολή ή την καθυστέρηση του τελικού για να εκπνεύσει πρώτα η προθεσμία δήλωσης των ομάδων στην UEFA, άρα η θέση του καλού εισιτηρίου του Europa League να πάει στον τρίτο της βαθμολογίας. 

Εμείς προσπαθούσαμε να τηρηθεί η προκήρυξη φτάνει να μην παίζουμε δίπλα από τα σπίτια των αντιπάλων. Ψάχναμε να βρούμε λύση να έχει κόσμο, όπως και η ΑΕΚ. Δεν είναι χαρά μας που θα γίνει χωρίς κόσμο. Δεν μπορούσαμε να το τεντώσουμε. Είναι από τις λίγες φορές που ο ΠΑΟΚ δεν πάει ως φαβορί και θα ήταν διαφορετικό παιχνίδι να έχουμε και τον κόσμο. Θα προσπαθήσουμε να πάρουμε το Κύπελλο και να το φέρουμε εδώ που θα είναι μαζεμένος ο κόσμος».