«Διπλό» Ευρώπης για τη Βιγιαρεάλ στην έδρα της Αλμερία

Οι παίκτες της Βιγιαρεάλ πανηγυρίζουν το γκολ

i

©Photo by Aitor Alcalde Colomer/Getty Images

«Διπλό» Ευρώπης για τη Βιγιαρεάλ στην έδρα της Αλμερία

Δημήτρης Χούπης 19:10 - 04.03.2023 / Ανανεώθηκε: 19:27 - 04.03.2023

Η Βιγιαρεάλ πήρε «διπλό» στην έδρα της Αλμερία, κερδίζοντας 2-0 και ανέβηκε στις θέσεις που οδηγούν στα προκριματικά Conference League.

Η Βιγιαρεάλ κέρδισε την Αλμερία 2-0 εκτός έδρας για την 24η αγωνιστική της La Liga και μπήκε στις θέσεις που οδηγούν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Το σκορ για τα «κίτρινα υποβρύχια» το άνοιξε ο Ζεράρ Μορένο στο 76' μετά από ασίστ του Τσουκουέζε και στο 88' ο Μοράλες έκανε το 0-2, σκορ που ήταν και το τελικό.

Αυτή ήταν η δεύτερη σερί νίκη για τη Βιγιαρεάλ, η οποία μετά από τρεις συνεχόμενες ήττες φαίνεται, ότι βρίσκει ξανά τα πατήματά της. Με τους τρεις αυτούς βαθμούς ανέβηκε στην έκτη θέση 37 βαθμούς και μπήκε στις θέσεις που οδηγούν στα προκριματικά του Conference League. Αντίθετα η Αλμερία μετά από τη νίκη της επί της Μπαρτσελόνα την προηγούμενη αγωνιστική, έχασε και τους τρεις βαθμούς, αλλά και έδαφος στη βαθμολογία. Συγκεκριμένα βρίσκεται στην 17η θέση με 25 πόντους, έναν πάνω από την επικίνδυνη ζώνη. 

Στον πρώτο αγώνα της ημέρας η Χετάφε επικράτησε με 3-2 της Χιρόνα και πήρε βαθμολογική ανάσα. Το σκορ για την ομάδα της Μαδρίτης το άνοιξε ο Ουνάλ στο 2' και δώδεκα λεπτά μετά ο ίδιος παίκτης διπλασίασε τα τέρματα της Χετάφε. Πριν το ημίχρονο και συγκεκριμένα στο 43' ο Μαγιοράλ έκανε το 3-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο όμως η Χιρόνα έφτασε κοντά στην ισοφάριση του αγώνα, αλλά τελικά γνώρισε την ήττα. Ο Καστεγιάνος στο 54' μείωσε σε 3-1 και ο Γκουτιέρεζ στο 80' έκανε το τελικό 3-2. Η Χετάφε με αυτή τη νίκη ξέφυγε από τη ζώνη του υποβιβασμού, καθώς έχει 25 βαθμούς και βρίσκεται στην 16η θέση, ενώ η ομάδα της Βαρκελώνης βρίσκεται στην εντέκατη θέση με τριάντα πόντους.