Ο πρόεδρος της La Liga αρνείται να πληρώσει 3,5 εκατ. ευρώ για «goal-line technology» (vids)

Η φάση του γκολ του Γκριεζμάν

i

PrtScr

Ο πρόεδρος της La Liga αρνείται να πληρώσει 3,5 εκατ. ευρώ για «goal-line technology» (vids)

Κώστας Τόπας 11:03 - 26.05.2023

Σύμφωνα με τον Iturralde Gonzalez, πρώην διεθνή διαιτητή, η La Liga δεν διαθέτει «goal-line technology», επειδή ο πρόεδρός της Χαβιέρ Τέμπας αρνείται να πληρώσει 3,5 εκατομμύρια ευρώ στη FIFA.

Η Εσπανιόλ αναδείχθηκε ισόπαλη 3-3 κόντρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης, σε έναν αγώνα που οι γηπεδούχοι είχαν έντονα παράπονα από την διαιτησία. Γι' αυτό κι εξέδωσε ανακοίνωσε ζητώντας την ακύρωση του αγώνα και την επανάληψη του ενώ χρησιμοποιεί ως παράδειγμα και την κόκκινη κάρτα που δέχτηκε ο Βινίσιους και εν τέλει η ομοσπονδία ακύρωσε.

Με ανακοίνωση που εξέδωσε, η Εσπανιόλ αναφέρει ότι υπήρξε παραβίαση του πρωτοκόλλου του VAR και τόνισε πως σε καμία απ’ τις λήψεις της φάσης δεν φαίνεται να έχει περάσει η μπάλα τη γραμμή στην προσπάθεια του Γκριεζμάν. Ολα αυτά βέβαια θα μπορούσαν να είχαν λυθεί αν υπήρχε η δυνατότητα χρήσης «goal-line technology» στη La Liga.

Σύμφωνα με τον Ιτουράλντε Γκονσάλες, πρώην Ισπανό διαιτητή, η La Liga στερείται τεχνολογίας για έναν πολύ συγκεκριμένο λόγο. «Η άδεια για το goal-line technology χορηγείται από τη FIFA. Αυτή η τεχνολογία κοστίζει 3,5 εκατομμύρια ευρώ. Ο Τέμπας και η LaLiga δεν θέλουν να δώσουν αυτά τα χρήματα στη FIFA», ανέφερε χαρακτηριστικά στο μικρόφωνο του «Cadena Ser» ο πρώην ρέφερι.

Στη συνέχεια, ο Γκονσάλες κλήθηκε να σχολιάσει την επίμαχη φάση του γκολ του Αντουάν Γκριεζμάν, που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων στις τάξεις της Εσπανιόλ.

«Είναι αλήθεια ότι ο υπεύθυνος του VAR δεν έπρεπε να είχε διορθώσει τον Μερέλο Λόπες (τον διαιτητή) γιατί δεν μπορούσε να ξέρει αν η μπάλα είχε περάσει την γραμμή. Αλλά η Εσπανιόλ πρέπει επίσης να κάνει μια δήλωση λέγοντας ότι θέλει το goal line technology».