Επιβλητική η ΑΕΚ στη Λαμία, ανέβηκε κορυφή και... περιμένει!

Επιβλητική η ΑΕΚ στη Λαμία, ανέβηκε κορυφή και... περιμένει!

Βασίλης Πολυχρονόπουλος Κώστας Τσίλης 18:56 - 10.03.2024 / Ανανεώθηκε: 19:28 - 10.03.2024

Η ΑΕΚ ήταν σαφώς ανώτερη σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και χάρη στα γκολ των Κάλενς (45+2'), Πόνσε (68') και Λιβάι Γκαρσία (88', 90+3') πήρε την εκτός έδρας νίκη επί της Λαμίας με 4-0 στην πρεμιέρα των playoffs και ανέβηκε προσωρινά στην κορυφή της Stoiximan Super League.

Για την ΑΕΚ αυτό που είχε την μεγαλύτερη σημασία στην πρεμιέρα των playoffs μέσα στην Λαμία, ήταν να ξεκινήσει βάζοντας τους τρεις βαθμούς στο «σακούλι» της. Όσο πιο εύκολα θα γινόταν, ειδικά από την στιγμή που είχε τόσες πολλές απουσίες στην μεσοεπιθετική επιθετική γραμμή. Και η αλήθεια είναι πως προς τα εκεί πήγαινε το πράγμα, όταν η ΑΕΚ βρήκε ένα γκολ από στατική φάση στο φινάλε του πρώτου ημίχρονου. Και ένα ακόμα με τον Πόνσε στο δεύτερο ημίχρονο.

Όμως η είσοδος του Λιβάι Γκαρσία, άλλαξε τα πάντα στο παιχνίδι στην Λαμία. Όχι ως προς το αποτέλεσμα που είχε κλειδώσει για την ΑΕΚ. Αλλά ως προς το θέαμα. Ο Γκαρσία, παίζοντας μάλιστα μετά από πάρα πολύ καιρό στο αριστερό άκρο της επίθεσης και όχι στην κορυφή, έδωσε μια εντυπωσιακή ποδοσφαιρική παράσταση. Πρόλαβε να πετύχει δυο γκολ, που ειδικά το ένα εξ αυτών, είναι σίγουρα ένα από τα ωραιότερα του φετινού πρωταθλήματος. Ίσως και το ωραιότερο.

Από εκεί και πέρα, είναι γεγονός πως η ΑΕΚ δυσκολεύτηκε αρκετά για ένα ημίχρονο. Κυρίως γιατί δεν είχε δημιουργικές απαντήσεις, απέναντι στην καλά οργανωμένη άμυνα της Λαμίας. Πήρε στο πρώτο ημίχρονο 11 κόρνερ. Πήρε και αρκετά φάουλ έξω από την περιοχή. Μόνο όμως στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου, βρήκε το γκολ. Και κάπου εκεί άρχισε η πλάστιγγα να γέρνει στην πλευρά της. Χωρίς να ανεβάσει ρυθμούς πέτυχε και ένα δεύτερο με τον Πόνσε στα μισά του δεύτερου μέρους. Και μετά μπήκε στο γήπεδο ο Γκαρσία και ξεκίνησε το… σόου.

ΟΙ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ

ΛΑΜΙΑ (Λεωνίδας Βόκολος): Κοσέλεφ, Σιμόν, Κορνέζος, Τζανετόπουλος (87’ Γιαννούτσος), Σίνκλεϊ (73’ Σαντάνα), Νούνιες, Στάνκο (73’ Κοντονίκος), Τσανδάρης(58’ Τσούκαλος), Αμαράλ, Μάλτσι (73’ Λέικ), Σλίβκα.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Ρότα(78’ Γκαρσία), Βίντα, Κάλενς, Πήλιος, Σιμάνσκι, Γιόνσον, Μάνταλος (78’ Λιούμπιτσιτς), Πινέδα (82’ Σιντιμπέ) , Ελίασον (82’ Χατζισαφί), Πόνσε (82’ Αραούχο).

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ

Ειδικά από την στιγμή που η ΑΕΚ όσες φορές έχει παίξει με την φωτιά, έχει καεί φέτος, εκεί που κρίθηκε ο νικητής, ήταν στο γκολ του Πόνσε, με το οποίο έγινε το 2-0. Και εκεί τέλειωσαν όλα.

MVP

Υπό κανονικές συνθήκες, ο Πόνσε θα ήταν ο βασικός υποψήφιος για να κερδίσει αυτόν τον τίτλο. Ήταν ο καλύτερος παίκτης της ΑΕΚ, πέτυχε ένα γκολ. Όμως μ’ αυτά που έκανε ο Λιβάι Γκαρσία στον χρόνο που έπαιξε, μάλλον του κερδίζει τον τίτλο.

Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΠΑΓΚΩΝ

Φυσικά και ο Ματίας Αλμέιδα δεν άλλαξε τον σχηματισμό του, ούτε και τώρα παρά τις απουσίες στην μεσοεπιθετική γραμμή. Μόνο που ο Μάνταλος ήταν στον άξονα κοντά στον φορ Πόνσε, ενώ ο Πινέδα έβγαινε σε θέση αριστερού ακραίου με τον Ελίασον στην αντίστοιχη θέση δεξιά. Ο Γιόνσον με τον Σιμάνσκι ήταν στον άξονα. Από την άλλη μεριά ο Λεωνίδας Βόκολος επέλεξε έναν σχηματισμό 4-5-1. Με τους Σίντκλει, Στάνκο, Νούνιες και Σλιβκα στα χαφ και τον Μάλτσι σε ρόλο σέντερ φορ.

🔴Sportal Sunday Live με Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός, το ντέρμπι της Τούμπας και το Λαμία - ΑΕΚ