Κάκιστος ο Ολυμπιακός στο «Αθανάσιος Διάκος» και ήττα 1-0 από την ψυχωμένη Λαμία

Φορτούνης

i

© Intime

Κάκιστος ο Ολυμπιακός στο «Αθανάσιος Διάκος» και ήττα 1-0 από την ψυχωμένη Λαμία

Τζιοβάνι Ζάκαρη 18:59 - 03.01.2024 / Ανανεώθηκε: 19:29 - 03.01.2024

Το 2024 δεν ξεκίνησε καλά για τον Ολυμπιακό που ηττήθηκε με 1-0 από τη Λαμία, στο ματς της 16ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League. Οι Φθιωτοί έκαναν μία εξαιρετική εμφάνιση και χάρη στο μοναδικό γκολ του Σλίβκα, πανηγύρισαν το τρίποντο κόντρα στους άνευρους Πειραιώτες.

Ο Ολυμπιακός παρουσίασε μία κάκιστη εικόνα κόντρα στη Λαμία και το πλήρωσε κάνοντας ποδαρικό με το αριστερό στο 2024, χάνοντας με 1-0. Μοναδικός σκόρερ του αγώνα ο Σλίβκα, ο οποίος χάρισε στην ομάδα του το τρίποντο στο ματς της 16ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League

Το ξεκίνημα δεν θα μπορούσε να είναι ιδανικότερο για τους γηπεδούχους, οι οποίοι πήραν το προβάδισμα μόλις στο 4ο λεπτό. Ο Σλίβκα εκμεταλλεύτηκε ένα ριμπάουντ και με εξαιρετικό σουτ στην κίνηση έκανε το 1-0. Ακολούθησε ένα δεκάλεπτο στο οποίο οι γηπεδούχοι πίεσαν και για δεύτερο γκολ, χάνοντας μάλιστα διπλή μεγάλη ευκαιρία με τους Μαρτίνεθ και Ακούνια στο 12ο λεπτό. 

Μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει άμεσα είχε και ο Ολυμπιακός, που είδε τον Μασούρα να στέλνει στο 8’ την μπάλα δίπλα από το δοκάρι του Κοσέλεφ. Από το 15’ και έπειτα οι παίκτες του Καρβαλιάλ ανέκτησαν κάπως τον έλεγχο. Ουσία όμως στο χτίσιμο της επίθεσης δεν υπήρχε. Αντιθέτως, πιο σημαντικές τελικές είχε η ομάδα του Βόκολου, που έφτασε και κοντά στο 2-0. 

Στο δεύτερο μέρος οι «ερυθρόλευκοι» είχαν την ευκαιρία να ισοφαρίσουν από νωρίς, όμως την πέταξαν στα σκουπίδια. Ο Φορτούνης κλήθηκε να εκτελέσει το πέναλτι που κέρδισε η ομάδα του από χέρι του Μαρτίνεθ, όμως εκείνος στο 50’ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι. Λίγο αργότερα ο Μαντί Καμαρά βρέθηκε ανενόχλητος εντός της περιοχής, αλλά μπερδεύτηκε και δεν μπόρεσε να σκοράρει. 

Ο Ολυμπιακός συνέχισε να ψάχνει το γκολ της ισοφάρισης, κυκλοφορώντας την μπάλα. Παρόλα αυτά και πάλι δεν μπορούσε να απειλήσει με ουσία, βρίσκοντας μπροστά του την καλά οργανωμένη άμυνα του Βόκολου. Ακόμα και η είσοδος του Ναβάρο που έκανε ντεμπούτο δεν μπόρεσε να δώσει λύση στη γραμμή κρούσης των παικτών του Καρβαλιάλ.

 Σαν να μην έφτανε αυτό, από το 85' και έπειτα οι Πειραιώτες έμειναν με 10, αφού οι αλλαγές για τον Πορτογάλο είχαν τελειώσει και ο Μπιέλ που μπήκε στο 80' βγήκε έξω με τραυματισμό. Το αριθμητικό πλεονέκτημα έδωσε στη Λαμία ακόμα περισσότερες ευκαιρίες, όμως για καλή τύχη των «ερυθρόλευκων» υπήρχε ο Πασχαλάκης

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ:

Η εικόνα του Ολυμπιακού ήταν τραγική με τους παίκτες να έχουν πλήρη έλλειψη συγκέντρωσης. Λάθος πάσες, χαμένες δεύτερες μπάλες και γενικότερα μία εικόνα που δεν έδειχνε μία ομάδα έτοιμη για νίκη. Αντίθετα, η Λαμία αποτέλεσε μία σοβαρή ομάδα που δεν άφηνε κενά στην άμυνα της και που εκμεταλλεύτηκε πολλά αμυντικά λάθη για να βγει στην κόντρα. 

MVP: 

Ο Σλίβκα αποτέλεσε τον άνθρωπο που χάρισε στην ομάδα του το τρίποντο, επομένως δίκαια παίρνει το βραβείο του MVP. Βοήθησε και ανασταλτικά την ομάδα του, συμβάλλοντας στις κοντινές γραμμές που είχαν οι συμπαίκτες του. 

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ:

Αυτό είναι το πρώτο ματς του νέου έτους που χάνει ο Ολυμπιακός, έπειτα από 14 χρόνια. Η τελευταία φορά είχε έρθει στις 6 Ιανουαρίου του 2010, με την ΑΕΚ να παίρνει διπλό στο «Γ. Καραϊσκάκης» (2-1). 

ΟΙ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ:

Λαμία: Κοσέλεφ, Αμαράλ, Σιμόν, Τζανετόπουλος, Κορνέζος, Νούνιες, Τζανδάρης, Τσιλούλης, Ακούνια, Σλίβκα, Μαρτίνεθ. 
Ολυμπιακός: Πασχαλάκης, Ρόντινεϊ, Ρέτσος, Ντόη, Ορτέγκα, Έσε, Καμαρά, Φορτούνης, Ποντένσε, Μασούρας, Γιόβετιτς.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ:

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: