Φώτης κερνάει και Φώτης πίνει... στην πεντάρα του Παναθηναϊκού στη Λαμία

Φώτης Ιωαννίδης, Τάσος Μπακασέτας

i

Intime

Φώτης κερνάει και Φώτης πίνει... στην πεντάρα του Παναθηναϊκού στη Λαμία

Μπάμπης Τσιμπίδας 18:51 - 21.04.2024 / Ανανεώθηκε: 19:07 - 21.04.2024

Με έναν δαιμονισμένο Φώτη Ιωαννίδη, ο οποίος σκόραρε δύο γκολ και δημιούργησε άλλα δύο, ο Παναθηναϊκός πέτυχε την πιο εύκολη νίκη του στα Play Offs με 5-0 επί της Λαμίας. Δύο γκολ ο Μπακασέτας και ένα ο Βέρμπιτς. Ανησυχία για τον τραυματία Μπερνάρ.

Εμφάνιση πρωταθλητή, με έναν εξωπραγματικό Φώτη Ιωαννίδη! Με τον 24χρονο επιθετικό να είναι στην κυριολεξία ασταμάτητος και να σκορπά εφιάλτες στους αμυντικούς της Λαμίας, ο Παναθηναϊκός έφυγε νικητής με 5-0.

Ήταν η πιο άνετη επικράτηση του Τριφυλλιού στα Play Offs, διότι εκτός από το δημιουργικό κρεσέντο και το ταλέντο του Ιωαννίδη στην επίθεση, η ανασταλτική λειτουργία συμπεριφέρθηκε σοβαρά και δεν έδωσε το παραμικρό δικαίωμα στους γηπεδούχους.

Η Λαμία προσπάθησε να αντισταθεί και να διεκδικήσει ένα θετικό αποτέλεσμα, όμως απέναντι σε έναν τόσο καλό Παναθηναϊκό δεν είχε τύχη. Με το τελικό σκορ να είναι βαρύ για την γενικότερη εικόνα του συνόλου του Λεωνίδα Βόκολου. 

Πλέον, ο Παναθηναϊκός στρέφεται στη μάχη με την ΑΕΚ την Τετάρτη στη Νέα Φιλαδέλφεια. Με το αθηναϊκό ντέρμπι να είναι κρίσιμο για την έκβαση του τίτλου, σε όλα τα επίπεδα. Και την ανησυχία για τον τραυματία Μπερνάρ και αν θα προλάβει το ματς…

Η εξέλιξη του 90λεπτου

Ο Παναθηναϊκός ήθελε πρώτος γκολ και το πέτυχε στο 23’. Ο Ιωαννίδης με περιστροφή πέρασε τους Τζανετόπουλο και Κορνέζο, πάσαρε στον Λημνιό και αυτός πλάσαρε στο κάθετο δοκάρι και στην επαναφορά, ο Βέρμπιτς με πλασέ σκόραρε.

Το δεύτερο γκολ για το Τριφύλλι ήρθε στο 44’. Ο Ιωαννίδης πέρασε με δεύτερη προσπάθεια τον Κορνέζο από δεξιά, πάσαρε στον αμαρκάριστο Μπακασέτα στο πέναλτι και αυτός με πλασέ σημάδεψε σωστά.

Αφού ο Ιωαννίδης δημιουργούσε, στο 53’ σκόραρε. Ο Μπακασέτας εκτέλεσε το κόρνερ και ο 24χρονος επιθετικός στο πρώτο δοκάρι με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Τρία λεπτά αργότερα, ο Βέρμπιτς πέρασε τον Βασιλαντωνόπουλο, έδωσε στον Λημνιό, το σουτ του κόπηκε από τον Τζανετόπουλο, όμως ο Μπακασέτας με σουτ σκόραρε το δεύτερο γκολ στη βραδιά.

Το κρεσέντο συνεχίστηκε στο 60’. Ο Ιωαννίδης μπήκε από δεξιά στην περιοχή, ο Κορνέζος του έδωσε χώρο και ο Έλληνας άσος με συρτό πλασέ πέτυχε το 5-0. Σκορ που δεν άλλαξε μέχρι τη λήξη, παρά τις προσπάθειες της Λαμίας για να μειώσει.

Ο MVP: Ο Φώτης Ιωαννίδης. Σκόραρε δύο γκολ, ήταν ο ουσιαστικός δημιουργός στο 0-2 του πρώτου ημιχρόνου και οι αμυντικοί της Λαμίας δεν μπορούσαν να τον σταματήσουν με τίποτα.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ: Στο 0-2 στο 45’. Η Λαμία έμοιαζε να αντιδρά μετά το 0-1 και να ψάχνει την ισοφάριση, όμως το δεύτερο γκολ πριν τη λήξη του ημιχρόνου, έσβησε κάθε ελπίδα. 

Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΠΑΓΚΩΝ: Ο Λεωνίδας Βόκολος προσπάθησε με πίεση ψηλά να περιορίσει την επιθετική λειτουργία του Παναθηναϊκού, όμως ο Φώτης Ιωαννίδης με την κλάση του διέλυσε το σχέδιο του προπονητή της Λαμίας. Ο Φατίχ Τερίμ πέτυχε στην πνευματική προετοιμασία της ομάδας, παρουσιάζοντας ένα σύνολο που ήταν αποφασισμένο να νικήσει και δεν επανέλαβε τα λάθη των προηγούμενων αγώνων.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ο Άγγελος Ευαγγέλου του συνδέσμου Αθηνών πέρασε ένα εύκολο απόγευμα, αφού τον βοήθησε η εξέλιξη του ματς. Ο Αθηναίος ρέφερι δεν διαχειρίστηκε περίπλοκη φάση και σφύριξε όσο λιγότερο μπορούσε.

ΛΑΜΙΑ (Λεωνίδας Βόκολος): Κοσέλεφ, Βασιλαντωνόπουλος, Κορνέζος (62’ Στάνκο), Τζανετόπουλος, Αμαράλ (46’ Σίντκλεϊ), Νούνιες, Τζανδάρης, Λέικ (46’ Μάρτινεθ), Τσιλούλης, Μάλτσι (77’ Τσούκαλος), Σλίβκα. 

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Φατίχ Τερίμ): Λοντίγκιν, Κώτσιρας, Χουάνκαρ (62’ Μλαντένοβιτς), Ακαϊντίν (62’ Βιλένα), Γεντβάι, Αράο, Τσέριν, Μπακασέτας (62’ Μαντσίνι), Λημνιός, Μπερνάρ (20’ λ.τ. Βέρμπιτς), Ιωαννίδης (71’ Σπόραρ).