Έφερε τα πάνω-κάτω στη Λιβαδειά και «αγκάλιασε» την πρόκριση ο Άρης (1-2)!
i

Οι παίκτες του Άρη πανηγυρίζουν τη νίκη επί του Λεβαδειακού/©intime

Έφερε τα πάνω-κάτω στη Λιβαδειά και «αγκάλιασε» την πρόκριση ο Άρης (1-2)!

Αλέξης Σαββόπουλος 18:08 - 16.12.2022 / Ανανεώθηκε: 18:37 - 16.12.2022

Δύο εμπνεύσεις από Ιτούρμπε και Πάλμα έβγαλαν τον Άρη από τη δύσκολη θέση και τον έθεσαν από το πρώτο παιχνίδι φαβορί για την πρόκριση, επικρατώντας 2-1 του Λεβαδειακού στη Βοιωτία.

Η έφεση που έχουν στις στατικές φάσεις ο Ιτούρμπε και ο Πάλμα ήταν αυτή που έκανε ουσιαστικά τη διαφορά στο πρώτο παιχνίδι στο ζευγάρι του Λεβαδειακού με τον Άρη και ταυτόχρονα έδωσε στην ομάδα της Θεσσαλονίκης και το πάνω χέρι για την πρόκριση στην επόμενη φάση. 

Όμως η αλήθεια είναι ότι αν ο Άρης θέλει να έχει βλέψεις στον θεσμό, οφείλει να βελτιώσει την αγωνιστική του εικόνα που ήταν μέτρια. Στο πρώτο ημίχρονο, μετά από ένα αναγνωριστικό δεκάλεπτο, η ομάδα του Πάρντιου είχε τον απόλυτο έλεγχο. Είχε την μπάλα στα πόδια, αλλά την κουβαλούσε δίχως την έμπνευση και το συνδυαστικό ποδόσφαιρο που θα διασπούσε την καλά οργανωμένη άμυνα του Λεβαδειακού. 

Ο Βέλιτς επέλεξε να περιμένει τον Άρη στο μισό γήπεδο, αμύνθηκε καλά και κινδύνευσε μόλις δυο φορές. Στο 12΄ από τη μοναδική καλή ενέργεια του Καμάτσο και το γύρισμα στον Γκρέι που νικήθηκε από τον Μάρκοβις και την αδράνεια του Γκρέι να εκτελέσει στο 38΄ από το… τσαφ του Μπαχανάκ. Και όχι μόνο αυτό αλλά στη μοναδική καλή αντεπίθεση, προηγήθηκε κιόλας με την εξαιρετική κάθετη του Βήχου στον Τσιριγώτη στην πλάτη της άμυνας του Αρη. 

Στην επανάληψη ο πρώτος παίκτης που επιστράτευσε ο Πάρντιου από τον πάγκο, έφερε το ματς σε ισορροπία. Στο 52΄ ο Άρης κέρδισε έμμεσο φάουλ στην μεγάλη περιοχή του Λεβαδειακού, ο Πάλμα πάτησε την μπάλα για τον Ιτούρμπε και ο Παραγουανός με μια βολίδα άφησε άγαλμα τον Μάρκοβιτς ισοφαρίζοντας σε 1-1 με το πρώτο του γκολ στη σεζόν. Ένα ακόμη πιο υπέροχο χτύπημα από τον σπεσιαλίστα Πάλμα δέκα λεπτά αργότερα έφερε την ανατροπή και οδήγησε στη συνέχεια τον Πάρντιου σε διαχείριση για να το κρατήσει αφού Οντουμπάτζο, Πίρσμαν και Πάλμα άφησαν το γήπεδο με προβλήματα. 

Ο Λεβαδειακός πήρε τα ηνία, ο Βέλιτς έριξε στο ματς Γιαννιώτα, Λούα Λούα και Μουτίνιο από τον πάγκο δίχως όμως να αλλάξει κάτι. 

Οι ενδεκάδες: 

Λεβαδειακός (Γιάσμικο Βέλιτς): Μάρκοβιτς, Τσάπρας, Κωνσταντινίδης (78΄ Τζημόπουλος), Μπαχανάκ, Βήχος, Νίκας, Μεχία, Σκβάρκα (64΄ Λούα Λούα), Βρακάς (67΄ Γιαννιώτας), Τσιριγώτης (64΄ Μουτίνιο), Δούμτσιος (78΄ Πέτρε)                                                                                 

Άρης (Άλαν Πάρντιου): Σιαμπάνης, Οντουμπάτζο (73΄ Εμπακατά), Πίρσμαν (73΄ Μαζικού), Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Νταμπό, Ματέο, Ροντρίγκες (46΄Ιτούρμπε), Πάλμα, Καμάτσο, Γκρέι (78΄ Ντουκουρέ) 

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Η γρήγορη απάντηση του Άρη στο… κρύο γκολ που δέχτηκε στο πρώτο ημίχρονο, μόλις μετά από 17΄ στην επανάληψη με τις δυο καταπληκτικές εκτελέσεις φάουλ από Ιτούρμπε και Πάλμα έγειραν την πλάστιγγα υπέρ του Άρη που τα χρειάστηκε στο πρώτο ημίχρονο. 

MVP: Μπορεί Ιτούρμπε και Πάλμα με τις εμπνεύσεις τους να καθόρισαν το ματς, όμως την πιο πολυδιάστατη παρουσία στον αγώνα την είχε για τον Άρη ο Ματέο Γκαρσία. Ο Αργεντινός έχει βρει τον ρόλο που του ταιριάζει στα χαφ, κόβει, τρέχει ακατάπαυστα, μοιράζει και ενίοτε απειλεί κιόλας. Από δική του ενέργεια κέρδισε η ομάδα του το φάουλ το οποίο προήρθε το δεύτερο γκολ. 

Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΠΑΓΚΩΝ: Ο Άλαν Πάρντιου διατήρησε το 4-2-3-1 αλλά έχοντας να αντιμετωπίσει τις απουσίες των Μάνου Γκαρθία και Ετέμπο επέλεξε στα χαφ την τριάδα που έπαιξε και στο φιλικό με την Μακάμπι Χάιφα (Νταμπό-Ματέο και τον Ροντρίγκες δεκάρι) ενώ προφύλαξε και τον Κουέστα, επιλέγοντας τον Σιαμπάνη. Το σχήμα δεν λειτούργησε καλά στο πρώτο ημίχρονο αφού ο Ροντρίγκες δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στο ρόλο του επιτελικού μέσου, ο Γκρέι ήταν βαρύς και άστοχος και οι πλαινοί δίχως καθαρό μυαλό. Ο Ιτούρμπε στην επανάληψη έδωσε λίγη φρεσκάδα αλλά τα δυο γρήγορα γκολ. Ο Βέλιτς επέλεξε αρχικά ένα σχήμα με πολλούς αναπληρωματικούς, έχοντας αρκετά προβλήματα τραυματισμών αλλά και το μυαλό στην μάχη για την παραμονή που θα δώσει η ομάδα του στο δεύτερο γύρο. Με μαζική άμυνα βρήκε ένα γκολ κόντρα στη ροή και μετά τη γρήγορη ανατροπή του Άρη προσπάθησε με τις αλλαγές του να το γυρίσει αλλά μάταια. 

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ: Μέσα σε δέκα λεπτά από το 52' έως το 62' ο Άρης κατάφερε να κάνει την ανατροπή με δυο πολύ όμορφες εκτελέσεις φάουλ από Ιτούρμπε και Πάλμα. 

H ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙKH: Οι δύο ομάδες θα συναντηθούν εκ νέου σε λίγες μέρες αφού ο Άρης θα χρειαστεί να ταξιδέψει ξανά στη Λειβαδιά, αυτή τη φορά για την εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Λεβαδειακό (21/12), για την πρεμιέρα του δεύτερου γύρου του ελληνικού πρωταθλήματος μετά τη διακοπή για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Μέχρι τότε θα φανεί αν ο Άλαν Πάρντιου θα έχει στη διάθεσή του τους Πίτερ Ετέμπο και Κουέστα αλλά και τον Μάνου Γκαρθία.