Πέρασε... αέρα από τη Λιβαδειά ο Βόλος και πάτησε πεντάδα!
i

Λεβαδειακός - Βόλος / © Intime

Πέρασε... αέρα από τη Λιβαδειά ο Βόλος και πάτησε πεντάδα!

Βασίλης Πολυχρονόπουλος 17:52 - 06.02.2023 / Ανανεώθηκε: 18:13 - 06.02.2023

Ο Βόλος πανηγύρισε μια πολύ σημαντική νίκη με 3-0 επί του Λεβαδειακού στο «Λάμπρος Κατσώνης» και σκαρφάλωσε στην πρώτη πεντάδα της βαθμολογίας, αφήνοντας πίσω του τον Άρη.

Μέσα στις ευρωπαϊκές θέσεις ο Βόλος! Οι Θεσσαλοί επικράτησαν 3-0 εκτός έδρας του Λεβαδειακού, κάνοντας εξαιρετικό δεύτερο ημίχρονο και έπιασαν πεντάδα.

Συγκεκριμένα, η ομάδα της Μαγνησίας ξεπέρασε τον Άρη, σκαραφαλώνοντας στηην 5η θέση και στους 32 βαθμούς, ενώ ο Λεβαδειακός έμεινε στην προτελευταία θέση και στους 13 βαθμούς.

Οι Βοιωτοί μπήκαν πολύ δυνατά στο παιχνίδι και είχαν το πάνω χέρι, φτιάχνοντας συνέχεια φάσεις. Η πρώτη τους καλή στιγμή ήρθε στο 21', όταν ο Κλέιμαν είπε όχι σε ένα ωραίο σουτ του Λούα Λούα.

Οι Θεσσαλοί έβγαλαν αντίδραση και απάντησαν στην καλή ευκαιρία του Αφρικανού, με το σουτ του Τσιρίνος στο 28' να περνάει ελάχιστα πάνω από τα δοκάρια, ενώ μετά από ένα λεπτό ο ίδιος απείλησε ξανά, αλλά ο Στογιάνοβιτς μπλόκαρε.

Στη συνέχεια ο ρυθμός έπεσε και δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα με το 0-0 να παραμένει.

Με την έναρξη της επανάληψης, στο 47', οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν πέναλτι, όταν ο ιρές μπήκε στην περιοχή και μετά από επαφή με τον Βινίσιους έπεσε στο έδαφος. Ωστόσο, ο Παπαπέτρου μετά από έλεγχο του VAR πήγε να δει τη φάση και πήρε πίσω την απόφαση του.

Μετά το δυανμικό ξεκίνημα των γηπεδούχων στο πρώτο 20λεπτο, η ομάδα της Μαγνησίας ήταν ανώτερη στο γήπεδο και στο 61' βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα. Ο Κούτσιας «έσπασε» ωραία στον Πιρές κι εκείνος από κοντά νίκησε τον Στογιάνοβιτς για το 1-0.

Έπειτα από 8 λεπτά, ο Βόλος κατάφερε να βρει και δεύτερο τέρμα, όταν ο Άλχο με μια ωραία σέντρα βρήκε τον Ντέλετιτς κι εκείνος με μια φοβερή κεφαλιά έγραψε το 2-0, «σγραφίζοντας» τη νίκη.

Και εκεί που όλα έδειχναν πως το 2-0 θα παραμείνει μέχρι και το τελικό σφύριγμα, ο Κούτσιας έβαλε το... κερασάκι στην τούρτα στο 90', διαμορφώνοντας το τελικό 3-0.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Το δεύτερο ημίχρονο που πραγματοποίησε ο Βόλος ήταν εξαιρετικό και το εκρηκτικό οκτάλεπτο (61'-69') που είχε σε αυτό, πετυχαίνοντας δύο γκολ, ήταν αυτό που του χάρισε τη νίκη.

MVP: Ο Κούτσιας έκανε ακόμα μια πολύ καλή εμφάνιση με τη φανέλα του Βόλου, όντας ο δημιουργός του πρώτου γκολ και αυτός που πέτυχε το τρίτο.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ: Ίδιες τελικές προσπάθειες (10) είχαν οι δύο ομάδες, όμως οι Θεσσαλοί ήταν περισσότερο αποτελεσματικοί απ' ότι φάνηκε...

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ: Ο Βόλος πλέον στρέφει την προσοχή του στο εντός έδρας ματς με τον Ατρόμητο (12/2, 16:00), ενώ ο Λεβαδειακός στην αναμέτρηση με την ΑΕΚ στην «OPAP Arena» (13/2, 18:30).