Η Λέστερ έζησε ένα παραμύθι πριν εφτά χρόνια και σήμερα ζει έναν εφιάλτη

Παίκτες της Λέστερ πανηγυρίζοντας το πρώτο τους πρωτάθλημα

i

© Youtube

Η Λέστερ έζησε ένα παραμύθι πριν εφτά χρόνια και σήμερα ζει έναν εφιάλτη

Τζιοβάνι Ζάκαρη 21:00 - 29.05.2023 / Ανανεώθηκε: 21:05 - 29.05.2023

Πριν από μερικά χρόνια, η Λέστερ ζούσε το απόλυτο όνειρο κατακτώντας το τρόπαιο της Premier League, όμως δεν γνώριζε πως ο εφιάλτης ήταν κοντά και πλησίαζε...

Μία νέα ημέρα ξημερώνει για τη Λέστερ από εδώ και μπρος, αφού ο σύλλογος αποχαιρέτησε την Premier League με πικρό φινάλε. Οι «Αλεπούδες» έκαναν το καθήκον τους και επικράτησαν της Γουέστ Χαμ, όμως η νίκη της Έβερτον επί της Μπόρνμουθ ήταν αυτή που τους καταδίκασε στην πτώση. Με το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή, οι παίκτες και οι οπαδοί του συλλόγου ξέσπασαν σε κλάματα, καθώς αμφότεροι αποχαιρετούν την πρώτη κατηγορία και ετοιμάζονται για τα «σαλόνια» της Championship.

Κάθε ένας που ασχολείται με το ποδόσφαιρο αντιλαμβάνεται πως τα συναισθήματα μετά από κάθε υποβιβασμό είναι λύπη, στεναχώρια και θυμός. Όμως στην περίπτωση της Λέστερ υπάρχει και η λέξη «απογοήτευση». Απογοήτευση για μία ομάδα που μέχρι πριν από λίγα χρόνια - αν όχι μήνες - είχε καταφέρει να προκαλεί θαυμασμό όταν ακουγόταν το όνομα της και ταυτόχρονα προβληματισμό για όποιον αντίπαλο βρισκόταν στον δρόμο της.

Αφορμή για αυτό τον θαυμασμό στέκεται φυσικά το πρωτάθλημα της σεζόν 2015-16, εκεί όπου κόντρα σε κάθε προγνωστικό η Λέστερ κατέκτησε το τρόπαιο. Η περασμένη περίοδος έχει ολοκληρωθεί με την ομάδα να παλεύει ως νεοφώτιστη να παραμείνει στην κατηγορία και τελικά να τερματίζει με την... ψυχή στο στόμα 14η. Το καλοκαίρι καταγράφηκε μία από τις μεγαλύτερες αποδόσεις στην ιστορία του στοιχήματος, με τις «Αλεπούδες» να προσφέρουν 5000 σε όποιον αποφασίσει να ρισκάρει 1 ευρώ στην κατηγορία «Μακροχρόνια στοιχήματα: Κατάκτηση πρωταθλήματος». 

Η πρόσληψη του Κλαούντιο Ρανιέρι (ο οποίος έχει αποχωρήσει ως αποτυχημένος από την Εθνική Ελλάδας) και η... ανάληψη των 50 εκατ. ευρώ από τον Ιταλό για μεταγραφές, δεν είχαν πείσει ακόμα τον κόσμο πως μπορεί η ομάδα να χτυπήσει πρωτάθλημα, αφού το μπάτζετ απείχε αρκετά από αυτό των μεγάλων αντιπάλων. Στις 2 Μαΐου του 2016 όμως είχαν όλα κριθεί! Η Τότεναμ είδε το 2-0 επί της Τσέλσι να γίνεται 2-2 και η ομάδα της πόλης των 368 χιλ. κατοίκων πανηγύρισε μαθηματικά την πρώτη κούπα της ιστορίας της. Πρωταγωνιστής φυσικά σε όλο αυτό το εγχείρημα δεν ήταν μόνο ο προπονητής, αφού κάθε οπαδός του συλλόγου... έπινε νερό στο όνομα του πρώτου σκόρερ της ομάδας, Τζέιμι Βάρντι.

Βίοι αντίθετοι: Κλάμα στο Λέστερ, πανηγυρισμοί στο Γκούντισον Παρκ για την παραμονή της Έβερτον (gallery)
PREMIER LEAGUE

20:52 - 28.05.2023

Βίοι αντίθετοι: Κλάμα στο Λέστερ, πανηγυρισμοί στο Γκούντισον Παρκ για την παραμονή της Έβερτον (gallery)

Το φινάλε της φετινής σεζόν της Premier League ήταν πολύ δραματικό με την Λέστερ να υποβιβάζεται στην Championship και την Έβερτον να παραμένει στην πρώτη κατηγορία.

Από εκεί και έπειτα η Λέστερ τα βρήκε «σκούρα» την επόμενη σεζόν, αφού η χρονιά ήταν εντελώς διαφορετική από την προηγούμενη. Η είδηση «βόμβα» φυσικά ήταν η απόλυση του Κλαούντιο Ρανιέρι, η οποία προκάλεσε την οργή τόσο των φιλάθλων, όσο και ονομάτων όπως ο Ζοσέ Μουρίνιο, ο Γκάρι Λίνεκερ κλπ. Πάντως η ομάδα παρέμενε πρωταγωνίστρια - ακόμα και αν αυτό δεν ήταν στον ίδιο βαθμό με πριν - και στις 15 Μαΐου 2021, κατέκτησε το πρώτο της Κύπελλο Αγγλίας, διαλύοντας την κατάρα που τη συνόδευε στους τους τέσσερις προηγούμενους τελικούς, εξασφαλίζοντας ένα δεύτερο μεγάλο τρόπαιο μέσα σε πέντε χρόνια.

Μέσα σε αυτό το διάστημα, την ομάδα συνόδεψε ένα τραγικό δυστύχημα. Στις 27 Οκτωβρίου 2018, το ελικόπτερο του προέδρου Βιτσάι Σριβανταναπράμπα‎ δυσλειτουργούσε και συνετρίβη έξω από το King Power Stadium, λίγο μετά την απογείωσή του από τον αγωνιστικό χώρο, μετά από έναν εντός έδρας αγώνα εναντίον της Γουέστ Χαμ. Στο ελικόπτερο επέβαιναν πέντε άτομα και δυστυχώς κανένας δεν επέζησε. 

Η φετινή χρονιά αποτέλεσε τη χειρότερη από τότε που το κλαμπ ανέβηκε στα μεγάλα «σαλόνια» της Αγγλίας, αφού οι κακές του εμφανίσεις το οδήγησαν να μάχεται την τελευταία αγωνιστική για την παραμονή. Το καθήκον του το έκανε κόντρα στη Γουέστ Χαμ, αφού με γκολ των Μπάρνς και Βάενς έφυγε με το τρίποντο από το «King Power Stadium». Όμως 194 χλμ. μακριά, η Έβερτον πανηγύρισε τη νίκη επί της Μπόρνμουθ και τελικά έμεινε εκείνη στην κατηγορία.