Τα απανωτά «όχι» στη Λανς για τον Λιβάι Γκαρσία, το «θέλω να σε ξεζουμίσω» του Μελισσανίδη και ο... Σαντιό Μανέ (vids)

Λιβάι Γκαρσία

i

©Intime

Τα απανωτά «όχι» στη Λανς για τον Λιβάι Γκαρσία, το «θέλω να σε ξεζουμίσω» του Μελισσανίδη και ο... Σαντιό Μανέ (vids)

Κώστας Τόπας 10:41 - 03.08.2023 / Ανανεώθηκε: 10:44 - 03.08.2023

Η συζήτηση του Λιβάι Γκαρσία με τον Δημήτρη Μελισσανίδη, το πρέσινγκ της Λανς, η ανανέωση με την ΑΕΚ μέχρι και το τέλος της σεζόν 2027/28 και... ο Σαντιό Μανέ.

Ο Λιβάι Γκαρσία ανανέωσε το συμβόλαιό του με την ΑΕΚ μέχρι τη σεζόν 2027-2028 κι έτσι έβαλε τέλος στα σενάρια αποχώρησης του από τους νταμπλούχους Ελλάδας. Ο 25χρονος επιθετικός ο οποίος αποκτήθηκε από την ΑΕΚ από την Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ τον Σεπτέμβριο του 2020, έχει αγωνιστεί σε 111 ματς με συγκομιδή 32 γκολ και 20 ασίστ, ενώ ήταν από τους βασικούς πρωταγωνιστές της Ένωσης στην κατάκτηση του νταμπλ με 18 γκολ και 7 ασίστ στους 37 αγώνες που αγωνίστηκε σε πρωτάθλημα και Κύπελλο.

«Είναι μια καταπληκτική στιγμή για μένα η υπογραφή του νέου μου συμβολαίου με την ΑΕΚ. Ζήσαμε καταπληκτικές στιγμές τη σεζόν που πέρασε με την κατάκτηση του νταμπλ. Έχουμε πολύ σημαντικούς αγώνες μπροστά μας και πρέπει να συνεχίσουμε τις επιτυχίες και να ζήσουμε ξανά μεγάλες στιγμές. Μόνο ΑΕΚ!», ήταν τα λόγια του Γκαρσία λίγα λεπτά μετά την υπογραφή του στο νέο συμβόλαιο με τους «κιτρινόμαυρους».

Το «θέλω να σε ξεζουμίσω» του Μελισσανίδη

Δημήτρης Μελισσανίδης & Λιβάι Γκαρσία ©Intime

Με αυτόν τον τρόπο ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ ΑΕΚ, Δημήτρης Μελισσανίδης κράτησε την υπόσχεση του, ο οποίος πριν από μερικές ημέρες είχε τετ-α-τετ με τον Λιβάι Γκαρσία, τον οποίο κι αποθέωσε: «Είσαι παιχταράς. Καταλαβαίνω ότι έρχονται προτάσεις. Εγώ δεν θέλω να σε πουλήσω. Θέλω να σε χαρώ. Να σε χαρεί η ΑΕΚ. Θέλω να σε ξεζουμίσω! Ξέρεις πόσο σε αγαπώ και σε εκτιμώ», ενώ στη συνέχεια ανέφερε: «Δεν θέλω να χαλάσω την ομάδα και τη χημεία που έχετε. Μην τρελαίνεται το μυαλό σου. Δεν είμαστε εδώ για να σου κλείσουμε τον δρόμο. Φέτος το… ξεχνάς, αλλά το επόμενο καλοκαίρι το συζητάμε…», ήταν τα λόγια του Δημήτρη Μελισσανίδη.

Από την ελεύθερη μεταγραφή στην Ιρόνι Κιριάτ Σμόνα στα 27 εκατ. ευρώ της Λανς

Ο Λιβάι Γκαρσία αποτέλεσε διακαή πόθο της Λανς, η οποία έκανε ό,τι περνούσε από τα χέρια της για να πείσει την ΑΕΚ να τον παραχωρήσει. Μάλιστα, η γαλλική ομάδα «χτύπησε» εκ νέου την πόρτα της Ένωσης ενημερώνοντας ότι έχει τη διάθεση να προσφέρει μαζί με τα μπόνους 27 εκατ. ευρώ για τον Γκαρσία, με την ΑΕΚ να μην συγκινείται και να μένει πιστή στο πλάνο της, κρατώντας έναν από τους πιο σημαντικούς της παίκτες στο ρόστερ της ενόψει των κρίσιμων προκριματικών του Champions League!

Το 2018 ο Λιβάι Γκαρσία αναζητούσε «ταυτότητα», προερχόμενος από μία τριετία περιπλάνησης στην Ολλανδία στην Άλκμααρ και την Εξέλσιορ αναζητούσε έναν νέο προορισμό στην καριέρα του. Τελικά, κατέφυγε στο Ισραήλ ως ελεύθερος στην Ιρόνι Κιριάτ Σμόνα. Εκεί όπου αγωνίστηκε συνολικά 27 ματς και σκόραρε 3 φορές με την Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ να πληρώνει 600.000 ευρώ για να τον αποκτήσει.

Τον Μαϊο του 2019 υπογράφει στην ομάδα της Ιερουσαλήμ και κάνει μία καλή σεζόν με 33 ματς σε όλες τις διοργανώσεις έχοντας έξι γκολ και τρεις ασίστ. Και έρχεται το άλμα τον Σεπτέμβριο του ’20. Η ΑΕΚ πληρώνει 2,6 εκατ. ευρώ στην Μπεϊτάρ και αποκτά μετά από σκληρές διαπραγματεύσεις το 60% των δικαιωμάτων του με τον παίκτη να έχει σε τρεις σεζόν με την Ένωση 111 ματς, 32 γκολ και 20 ασίστ.

Ο Μανέ και ο Λιβάι Γκαρσία

Πριν από μερικές ημέρες, ο Σαντιό Μανέ αποχώρησε από την Μπάγερν Μονάχου και μετακόμισε στην Σαουδική Αραβία για λογαριασμό της Αλ Νασρ, του Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο πρώην άσος της Λίβερπουλ έβαλε την υπογραφή του σε τριετές συμβόλαιο το οποίο και θα του αποφέρει συνολικά 90 εκατομμύρια ευρώ (!), με τους Βαυαρούς να καρπώνονται το ποσό των 28 εκατ. ευρώ για την παραχώρηση του παίκτη. 

Ολα αυτά για έναν παίκτη ο οποίος έχει πλούσιες παραστάσεις από το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, τόσο με την Λίβερπουλ όσο και με την Μπάγερν Μονάχου, της οποίας οι ιθύνοντες ώθησαν τον Σενεγαλέζο στην πόρτα της εξόδου. Από την άλλη, η Λανς έκανε την ύστατη προσπάθειά να αλλάξει τη ρότα των πραγμάτων για τον Λιβάι Γκαρσία, ενημερώνοντας για διάθεση προσφοράς, η οποία θα έφτανε τα 27 εκατ. ευρώ. Δηλαδή, σχεδόν ίδια χρήματα με αυτά που έλαβε η Μπάγερν Μονάχου για να παραχωρήσει τον Μανέ!

Από τις 100 χιλιάδες ευρώ στα 7 εκατομμύρια ευρώ

Πίσω στο 2015, η χρηματιστηριακή αξία του Λιβάι Γκαρσία δεν ξεπερνούσε τις 100 χιλιάδες ευρώ. Τότε, ο επιθετικός από το Τρινιντάντ και Τομπάκο αγωνιζόταν στην Σεντράλ ΦΚ. Σήμερα, οι εντυπωσιακές του εμφανίσεις με την ΑΕΚ, έχουν εκτοξεύσει την χρηματιστηριακή αξία του, μιας και εκείνη φτάνει τα επτά εκατομμύρια ευρώ!

Το «λουκέτο» που έδειξε τον δρόμο

Ο διεθνής με το Τρίνινταντ & Τομπάγκο φορ του Δικεφάλου και πρώτος σκόρερ της νταμπλούχου Ελλάδας, παραμένει στο κιτρινόμαυρο δυναμικό και φιλοδοξεί να βοηθήσει την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα να μπει στους «χρυσοφόρους» ομίλους του Champions League

Αυτό άλλωστε είχε φροντίσει να υπενθυμίσει και στους φίλους της ΑΕΚ, λίγες ημέρες πριν πέσουν οι υπογραφές για το νέο συμβόλαιο. 

Το story του Λιβάι Γκαρσία

Συγκεκριμένα, ο Λιβάι Γκαρσία μετά τη λήξη του αγώνα με την Τραμπζονσπόρ ανήρτησε φωτογραφία από τον πανηγυρισμό για το γκολ που σημείωσε και στη λεζάντα συμπλήρωσε ένα emoji «λουκέτο», θέλοντας να αποδείξει ότι είναι 100% αφοσιωμένος στην Ένωση, ενόψει και των αγώνων για τα προκριματικά με την Ντινάμο Ζάγκρεμπ λίγες ημέρες.

Σήμερα, ο 25χρονος επιθετικός από το Τρινιντάτ και Τομπάγκο είναι χαρούμενος όπως δήλωσε με την υπογραφή του νέου του συμβολαίου, τονίζοντας ότι μπροστά της ΑΕΚ έχει μόνο σπουδαίους αγώνες και πρέπει να συνεχίσει έτσι για επιτυχίες και μεγάλες στιγμές, όπως η περσινή με την κατάκτηση του νταμπλ.