Πήρε τον τελικό με τη Λιντς και επέστρεψε στην Premier League η Σαουθάμπτον!
i

Photo by Robbie Jay Barratt - AMA/Getty Images

Πήρε τον τελικό με τη Λιντς και επέστρεψε στην Premier League η Σαουθάμπτον!

Sportal newsroom 19:05 - 26.05.2024 / Ανανεώθηκε: 10:06 - 29.05.2024

Την επιστροφή της στην Premier League πανηγύρισε η Σαουθάμπτον, η οποία επικράτησε 1-0 της Λιντς χάρη σε γκολ του Άρμστρονγκ στο κατάμεστο «Γουέμπλεϊ».

Ένα γκολ ήταν αρκετό για να κρίνει το παιχνίδι των 200 εκατομμυρίων ευρώ. Ένα γκολ ήταν αρκετό για να πάρει η Σαουθάμπτον τη νίκη επί της Λιντς στο κατάμεστο «Γουέμπλεϊ». Ένα γκολ ήταν αρκετό για να επιστρέψουν οι «Άγιοι» στην Premier League...

Αυτό το «χρυσό» γκολ (μεταφορικά και κατά κάποιον τρόπο κυριολεκτικά) το πέτυχε ο Άνταμ Άρμστρονγκ, ο οποίος «υπέγραψε» τη μεγάλη νίκη της Σαουθάμπτον κόντρα στη Λιντς και κατ' επέκταση την άνοδο της στην Premier League, από την οποία έλειψε για έναν χρόνο. Κάπως έτσι, μετά τη Λέστερ και την Ίπσουιτς, το τρίτο εισιτήριο για την πρώτη κατηγορία κατέληξε στα χέρια των «Αγίων».

Στα του ματς, αμφότερες οι ομάδες ήταν νευρικές και μες το άγχος, κάτι το οποίο ήταν απόλυτα φυσιολογικό, καθώς το διακύβευμα ήταν πολύ μεγάλο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην δούμε πολλές καλές φάσεις στο πρώτο μέρος, όμως οι τυπικά φιλοξενούμενοι κατάφεραν να βρουν τα δίχτυα στο 24ο λεπτό, όταν ο Άνταμ Άρμστρονγκ μετά από ασίστ του Σμόλμπον, νίκησε τον Μεσλιέ για το 1-0.

Στην επανάληψη η Σαουθάμπτον έπαιζε για να διαχειριστεί το προβάδισμα της, ενώ τα «παγώνια» έκαναν ότι μπορούσαν για να φτάσουν στην ισοφάριση. Πρωταγωνιστής της προσπάθειας τους ήταν ο Τζέιμς, ο οποίος μπήκε ως αλλαγή στο 66' και «άγγιξε» το γκολ δις. Αρχικά στο 84' με ένα φοβερό σουτ, που τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι και στο 90+4' ξανά με σουτ, το οποίο απέκρουσε ο Μακάρθι.