Λιονέλ Μέσι: Κι όμως δεν τα έχει κατακτήσει όλα – Έτσι θα αποδείξει πως είναι ο... GOAT
i

Λιονέλ Μέσι/©Intime

Λιονέλ Μέσι: Κι όμως δεν τα έχει κατακτήσει όλα – Έτσι θα αποδείξει πως είναι ο... GOAT

Ευγενία Κουντούρη • 11:44 - 21.12.2022 / Ανανεώθηκε: 14:34 - 23.01.2023

Θα φαντάζονταν κανείς πως με την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου ο Λιονέλ Μέσι έχει πλέον συλλέξει ότι θα μπορούσε να έχει ονειρευτεί. Αυτό όμως δεν ισχύει. Έχει ακόμη «εκκρεμότητες» που θα μπορούσε να επιδιώξει να … κλείσει.

Ο Λιονέλ Μέσι έχει γεμάτη τροπαιοθήκη. Τόσο γεμάτη που όλοι αμφιβάλουν αν υπάρχει χώρος για να προστεθεί οτιδήποτε άλλο.

Τι έχει πάρει; Ένα Παγκόσμιο κύπελλο, τέσσερα Τσάμπιονς Λιγκ, δέκα Πρωταθλήματα Ισπανίας και ένα Γαλλίας, τρία Ευρωπαϊκά Σούπερ Κύπελλα, τρία Παγκόσμια Κύπελλα Συλλόγων, ένα Κόπα Αμέρικα, ένα Τρόπαιο Αρτέμιο Φράνκι, ένα χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο και ένα Παγκόσμιο Κύπελλο Κ-20.

Επίσης έχει λάβει 6 φορές τον τίτλο του Παίκτη της Χρονιάς της ΦΙΦΑ, 7 φορές έχει κατακτήσει την Χρυσή Μπάλα, 6 φορές το Χρυσό Παπούτσι, δύο τον τίτλο του κορυφαίου παίκτη για την Ευρώπη της ΟΥΕΦΑ, δύο του πολυτιμότερου σε Παγκόσμιο Κύπελλο και δύο του Κόπα Αμέρικα. Ακόμη και το... αυγό κέρδισε στο Instagram. 

Κι όμως, αν διαβάσατε το μεγάλο αυτό… κατεβατό και καταλήξατε στο συμπέρασμα ότι έχει πάρει ότι θα μπορούσε να πάρει στην καριέρα του, κάνετε λάθος. Τουλάχιστον για να τακτοποιηθεί οριστικά το ζήτημα του ποιος είναι ο καλύτερος όλων των εποχών θα πρέπει ο αγαπημένος Λέο των Αργεντινών να συνεχίσει την προσπάθεια.

Τι θα μπορούσε να κατακτήσει;

Όσκαρ

Μπορεί να φαίνεται ελαφρώς τραβηγμένο, ίσως και παράλογο σε κάποιους, όμως δεν είναι. Για να μείνει στην ιστορία των αθλητών που έκαναν το ...βήμα παραπάνω θα πρέπει να γίνει και ο ποδοσφαιριστής που θα πετύχει αυτό που μόνο ο αείμνηστος Κόμπι Μπράιαντ είχε πετύχει. Να κατακτήσει Όσκαρ. Ο Κόμπι είναι μέχρι στιγμής ο μόνος αθλητής που είχε βραβευτεί με βραβείο από την Ακαδημία Κινηματογράφου. Στόχος του Μέσι, να γίνει ο δεύτερος.

Euro

Μπορεί να φαίνεται αδύνατο, αλλά πως να κερδίσεις κύριε Μέσι ένα ντιμπέιτ με τον Ρονάλντο, όταν ο Κριστιάνο το έχει κατακτήσει κι εσύ όχι; Στην Ισπανία άλλωστε μεγάλωσε ποδοσφαιρικά. Στην Βαρκελώνη μένει η οικογένεια του. Μέχρι πρόσφατα «Ισπανό» τον φώναζαν ακόμη και στην πατρίδα του και τον κατηγορούσαν πως είχε «κρύο αίμα» και πως δεν είχε σχέση με τους «πραγματικούς Αργεντινούς». Αν θέλει λοιπόν ο Μέσι ας τολμήσει μια… μεταγραφή για να δούμε αν θα μπορούσε να πάρει και το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα

Οποιονδήποτε τίτλο με την Τότεναμ

Αυτό κι αν θα ήταν πρόκληση. Αν και δεν το κάνουμε δύσκολο. Δεν λέμε υποχρεωτικά Τσάμπιονς Λιγκ. Δεν λέμε πρωτάθλημα. Δεν λέμε κύπελλο, ούτε καν Λιγκ Καπ. Έναν τίτλο. Έναν οποιονδήποτε τίτλο. Εάν όντως θέλει να αποδείξει πως είναι ο καλύτερος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών, ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα. Ας φορέσει τη φανέλα της Τότεναμ για να δούμε... πόσα απίδια πιάνει ο σάκος του.

Σούπερ Χρυσή Μπάλα (Super Ballon D'or)

Εδώ δικαιολογίες δεν υπάρχουν. Δεν υπάρχει κανένας περιορισμός. Οι οπαδοί του το απαιτούν ήδη, αλλά μόνο εύκολο δεν είναι να βρεθεί στα χέρια του. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο πως στην ιστορία της Χρυσής Μπάλας μόνο ένας έχει καταφέρει να το κατακτήσει, ο Αλφρέδο Ντι Στέφανο το 1989. Η κατάκτηση της Σούπερ Χρυσής Μπάλας δίνεται στον καλύτερο ποδοσφαιριστή των τελευταίων 30 ετών. Μήπως λοιπόν έχει ακόμη λίγο (έστω) δρόμο;