Λιονέλ Σκαλόνι: «Δεν είδα ξανά τον τελικό, o Μέσι είναι ο αρχηγός, σύντομα οι ανακοινώσεις για το μέλλον μου» (vidς)
i

Σκαλόνι/©instagram

Λιονέλ Σκαλόνι: «Δεν είδα ξανά τον τελικό, o Μέσι είναι ο αρχηγός, σύντομα οι ανακοινώσεις για το μέλλον μου» (vidς)

Ανδρέας Σερεβέτας • 13:54 - 17.01.2023 / Ανανεώθηκε: 16:02 - 21.04.2023

Ο προπονητής της Αργεντινής παρέθεσε σε ισπανικό ραδιόφωνο την πρώτη του συνέντευξη μετά το Μουντιάλ.

Ο Λιονέλ Σκαλόνι οδήγησε την εθνική ομάδα της Αργεντινής στην κατάκτηση του τροπαίου στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ. Ακολούθως επέστρεψε μαζί με τους παίκτες του στο Μπουένος Άιρες, γνωρίζοντας την αποθέωση. Παρέμεινε στην χώρα για λίγες ημέρες προκειμένου να ξεκουραστεί. Ακολούθως πήγε στην Ισπανία, στο σπίτι που έχει στην Μαγιόρκα, όπου παραμένει μέχρι σήμερα. Οι συμπατριώτες του περιμένουν με αγωνία να ανανεώσει το συμβόλαιο του με την «αλμπισελέστε». Ο Σκαλόνι μίλησε πριν από λίγες ώρες σε ισπανικό ραδιόφωνο και είπε αρκετά ενδιαφέροντα πράγματα. 

Ξεκίνησε με το θέμα που «καίει» περισσότερο τους Αργεντινούς, λέγοντας: «Θα ταξιδέψω στο Μπουένος Άιρες αυτές τις μέρες. Ελπίζω να καθίσω με τον πρόεδρο, να συναντηθώ μαζί του και μετά να δω αν θα καταλήξουμε στη συμφωνία που θέλουμε. Αυτή είναι η ιδέα. Δεν ξέρω ποια μέρα θα πάω γιατί είμαι καλά με την οικογένεια εδώ (Μαγιόρκα) και απολαμβάνω αυτές τις μέρες.» Ο δημοσιογράφος τον πίεσε, επισημαίνοντας την προσμονή και την προσδοκία του κόσμου για την επίσημη ανακοίνωση της συμφωνίας. Ο Σκαλόνι πρόσθεσε: «Κάποια στιγμή θα έρθει. Τα σημαντικά είναι άλλα πράγματα. Έχω την καλύτερη σχέση με τον πρόεδρο της ομοσπονδίας και τον ευχαριστώ για την ευκαιρία που μου έδωσε να είμαι επικεφαλής της εθνικής Ομάδας. Θα ανακοινώσουμε τι πρέπει να γίνει.» 

Στη συνέχεια ο Σκαλόνι θυμήθηκε τις απίστευτες σκηνές που έζησε κατά στο Μπουένος Άιρες μόλις επέστρεψε με την εθνική ομάδα: «Στις 5 το πρωί ήρθε ο κόσμος για να τραγουδήσει έξω από το σπίτι μου. Είμαι ευτυχισμένος... Οι φίλαθλοι κοιμήθηκαν στο πεζοδρόμιο και περίμεναν για να πάρουν αυτογραφό μου.»  

Φυσικά μίλησε εγκωμιαστικά για τον Μέσι και αποκάλυψε πως συνεργάστηκαν στο Κατάρ: «Ο Μέσι είναι ο αρχηγός. Ο αρχηγός έχει πάντα τον τελευταίο λόγο. Εγώ μιλάω αρχικά με τους παίκτες. Μετά συγκεντρώνονται οι έντεκα που βγαίνουν στο γήπεδο και ο αρχηγός όπως πάντα. Δεν είμαι μέρος αυτού, είναι η στιγμή τους και είναι μοναδική. Είναι η κορυφαία στιγμή για έναν παίκτη.»

Δεν έχει ξεχάσει την απόκρουση του Εμιλιάνο Μαρτίνεζ στο σουτ του Μουανί πριν την ολοκλήρωση της παράτασης. Όταν ο διεθνής τερματοφύλακας κράτησε όρθια την Αργεντινή και την οδήγησε στη διαδικασία των πέναλτι: «Έχω δει πολλές φορές την απόκρουση του Dibu... Και να την ξαναδώ, πάλι μετά θα κάνω το ίδιο.» Προφανώς ακόμα δεν έχει πιστέψει αυτό που έγινε στη συγκεκριμένη φάση. 

Τέλος αποκάλυψε ότι δεν έκατσε να δει ξανά όλο το παιχνίδι του τελικού: «Δεν έχω ξαναδεί τον τελικό. Τον έχω ξεκάθαρο στο κεφάλι μου, αλλά δεν τον έχω ξαναδεί.»

Όλοι πλέον στην Αργεντινή περιμένουν με ανυπομονησία την επιστροφή του στα πάτρια εδάφη. Σύντομα θα μάθουμε αν θα παραμείνει στο πόστο του με στόχο να οδηγήσει την παγκόσμια πρωταθλήτρια σε νέες επιτυχίες.