Πρώτο φαβορί ο Αμορίμ για τη Λίβερπουλ

Ρούμπεν Αμορίμ

i

© PrtScr

Πρώτο φαβορί ο Αμορίμ για τη Λίβερπουλ

Πάνος Κορομηλάς 17:08 - 09.03.2024

Ο Τσάμπι Αλόνσο δείχνει να προτιμά την παραμονή στην Bundesliga για λογαριασμό της Μπάγερν Μονάχου, με αποτέλεσμα ο Ρούμπεν Αμορίμ να είναι αυτή τη στιγμή ο επικρατέστερος για να αναλάβει τα ηνία της Λίβερπουλ.

Ο Γιούργκεν Κλοπ διανύει την τελευταία του σεζόν στη Λίβερπουλ και το ερχόμενο καλοκαίρι θα βάλει τίτλους τέλους στην πιο επιτυχημένη περίοδο της σύγχρονης ιστορίας του συλλόγου. Το ζήτημα της διαδοχής του βρίσκεται στο επίκεντρο για τη διοίκηση της ομάδας, με τον Τσάμπι Αλόνσο να αποτελεί ως τώρα την πρώτη επιλογή.

Ωστόσο, το τελευταίο διάστημα φαίνεται πως Ισπανός τεχνικός της Λεβερκούζεν βλέπει πιο ζεστά την παραμονή του στην Bundesliga, με την Μπάγερν Μονάχου να «καραδοκεί» για να αποσπάσει την υπογραφή του. Σε περίπτωση λοιπόν που ο Αλόνσο επιλέξει τελικά να μετακομίσει στους Βαυαρούς, η Λίβερπουλ θα στραφεί στον προπονητή της Σπόρτινγκ Λισαβόνας, Ρούμπεν Αμορίμ.

Ο 39χρονος Πορτογάλος προπονητής, βρίσκεται εδώ και καιρό στη λίστα των πιθανών υποψηφίων για τον πάγκο των κόκκινων, πλέον όμως μοιάζει ως το απόλυτο φαβορί να αναλάβει, εάν «ναυαγήσει» οριστικά η υπόθεση του Τσάμπι Αλόνσο. Τη φετινή σεζόν διατηρεί τη Σπόρτινγκ στην κορυφή του πρωταθλήματος της Πορτογαλίας, ενώ με τα επιτεύγματα του τα τελευταία τρία χρόνια έχει καταφέρει να τραβήξει τα βλέμματα πολλών μεγάλων συλλόγων της Ευρώπης.

Η προπονητική του καριέρα μπορεί να είναι αρκετά σύντομη, καθώς μετρά μόλις πέντε χρόνια στο τιμόνι των Κάσα Πία, Μπράγκα και Σπόρτινγκ, όμως μέσα σε αυτό το διάστημα έχει δείξει σημαντικό έργο. Οδήγησε τα «λιοντάρια» της Λισαβόνας στην κατάκτηση του πρωταθλήματος τη σεζόν 2020 - 2021, ενώ μετρά και δύο τίτλους για το Πορτογαλικό Super Cup.

Η Λίβερπουλ επιθυμεί την επιστροφή του Έντουαρντς στη θέση του τεχνικού διευθυντή
PREMIER LEAGUE

17:53 - 08.03.2024

Η Λίβερπουλ επιθυμεί την επιστροφή του Έντουαρντς στη θέση του τεχνικού διευθυντή

Για την επιστροφή του Μάικλ Έντουαρντς «ψάχνεται» η Λίβερπουλ με την διοίκηση των «Κόκκινων» μάλιστα να έχει και συνάντηση μαζί του προκειμένου να συζητήσουν την πιθανή επιστροφή του στην ομάδα.

Ακόμη, καθοδήγησε την ομάδα του μέχρι τη φάση των «16» του Champions League, τη σεζόν 2021 - 2022, ενώ και την τρέχουσα σεζόν η ομάδα της Λισαβόνας συνεχίζει την πορεία της στις διοργανώσεις της Ευρώπης, μέσω του Europa League.