Το «αστρονομικό» συμβόλαιο που υπέγραψε ο Σλοτ στη Λίβερπουλ και η σύγκριση με τον Κλοπ

Το «αστρονομικό» συμβόλαιο που υπέγραψε ο Σλοτ στη Λίβερπουλ και η σύγκριση με τον Κλοπ

Κώστας Τόπας 09:02 - 21.05.2024 / Ανανεώθηκε: 09:06 - 29.05.2024

Αποκαλύφθηκε ο μισθός που θα λαμβάνει ο Άρνε Σλοτ, ο οποίος τη νέα σεζόν θα βρίσκεται στο τιμόνι της Λίβερπουλ.

Ο Άρνε Σλοτ υπέγραψε τριετές συμβόλαιο στο «Άνφιλντ» και θα αντικαταστήσει τον Γιούργκεν Κλοπ πριν από τη σεζόν 2024/25. Θα αναλάβει επίσημα τη θέση του προπονητή της Λίβερπουλ την 1η Ιουνίου και έχει ήδη εντοπίσει τέσσερις βασικούς παίκτες των «Reds» γύρω από τους οποίους σχεδιάζει να χτίσει την ομάδα του.

Η άφιξη του Σλοτ δίνει τέλος στη θρυλική περίοδο του Κλοπ στο «Άνφιλντ», όπου τους βοήθησε να κατακτήσουν την Premier League και το Champions League, μεταξύ άλλων τίτλων. Ο Ολλανδός τεχνικός θα επιδιώξει να οδηγήσει τη νέα του ομάδα σε τίτλους, έχοντας πάντα και την τσέπη γεμάτη, καθώς πρόκειται να κερδίσει ένα τεράστιο ποσό σε σύγκριση με αυτό που κέρδιζε προηγουμένως στη Φέγενορντ.

Από τότε που υπέγραψε επέκταση συμβολαίου στη Φέγενορντ πέρυσι, η αμοιβή του έφτανε τα 4-5 εκατομμύρια ευρώ. Ωστόσο, στη Λίβερπουλ, πρόκειται να λαμβάνει οκτώ εκατομμύρια ευρώ ετησίως, ξέχωρα τα μπόνους.

 «Ο προπονητής της Φέγενορντ θα μπορεί να κερδίσει περίπου 8 εκατομμύρια ευρώ στη Λίβερπουλ και θα μπορεί να αυξήσει τον μισθό του σε ακόμα μεγαλύτερο ύψος με κάθε τίτλο ή κύπελλο που κερδίζει», αναφέρει χαρακτηριστικά η «Telegraaf».

Να σημειωθεί πάντως ότι ο Γιούργκεν Κλοπ είχε συμβόλαιο 17 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως στη Λίβερπουλ. Ο Γερμανός προπονητής εντάχθηκε στην ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ τον Οκτώβριο του 2015 και οδήγησε στη δόξα την ομάδα του κατά τη διάρκεια της θητείας του.

Όπως αναφέρθηκε, κέρδισε το Champions League την περίοδο 2018/19 και τον τίτλο του πρωταθλήματος τη σεζόν 2019/20. Ο 56χρονος βοήθησε επίσης τους «Reds» να κατακτήσουν το FA Cup, το Carabao Cup και την τρίτη θέση στην τελευταία του σεζόν στο Λίβερπουλ.