Τίτλοι τέλους για τον Λόβρεν στην Εθνική Κροατίας!
i

©Intime Sports Image

Τίτλοι τέλους για τον Λόβρεν στην Εθνική Κροατίας!

Sportal newsroom 14:45 - 23.02.2023 / Ανανεώθηκε: 14:59 - 23.02.2023

Ο 33χρονος κεντρικός αμυντικός της Λιόν, αποχαιρέτησε την Eθνική ομάδα στα social media με μία μακροσκελή ανάρτηση.

Ο Ντέγιαν Λόβρεν πήρε την απόφαση να αποχωρήσει από την Eθνική Κροατία, με την οποία αγωνίστηκε για 78 φορές.

Η τελευταία διεθνή συμμετοχή του πραγματοποιήθηκε στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, ενώ για πρώτη φορά στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα κλήθηκε το 2009. Επί σειρά ετών, αποτέλεσε ένα από τα βασικά στελέχη της Εθνικής Κροατίας στην αμυντική γραμμή, έχοντας προσθέσει στο βιογραφικό του μία συμμετοχή στο μεγάλο τελικό του Μουντιάλ του 2018 στα γήπεδα της Ρωσίας, απέναντι στην Εθνική Γαλλίας, ενώ ήταν μέλος της Εθνικής του ομάδας και στο πρόσφατο Μουντιάλ του Κατάρ που η Κροατία έφτασε μέχρι τον μικρό τελικό κατακτώντας την τρίτη θέση.

Αναλυτικά η ανακοίνωσή του:

«Αγαπητή εθνική ομάδα, αγαπητοί φίλαθλοι,

Θα ήθελα να σας πω μερικά όχι και τόσο ευχάριστα νέα, αλλά πιστέψτε με, πήρα αυτή την απόφαση μετά από πολλή σκέψη. Αυτό είναι αρκετά δύσκολο για μένα, και όσο το γράφω προσπαθώ να μην κλάψω, αλλά με γνωρίζετε ήδη καλά ως άνθρωπο με καρδιά και συναισθήματα.

Έφτασε η μέρα που πρέπει να αποχαιρετήσω την εθνική ομάδα της Κροατίας, παρόλο που εξακολουθώ να βλέπω τον εαυτό μου ως ένθερμο οπαδό που θα εμψυχώνει πάντα την εθνική του ομάδα.

Από παιδί ονειρευόμουν ότι θα έπαιζα σε μεγάλες διοργανώσεις, με την πιο όμορφη φανέλα με τη σκακιέρα. Φόρεσα για πρώτη φορά τα ερυθρόλευκα τετράγωνα όταν ήμουν εννιά χρονών και δεν θα ξεχάσω ποτέ αυτό το ιδιαίτερο συναίσθημα -σαν να φορούσα την κάπα του Superman. Ένιωθα δυνατός, σίγουρος, ατρόμητος, όπως ακριβώς ο ήρωάς μου ο Superman.

Απερίγραπτο. Θα θυμάμαι για πάντα την 8η Οκτωβρίου 2009 ως το επίσημο ντεμπούτο για την πατρίδα μου» έγραψε μεταξύ άλλων.