Ο Λουκάκου και η χειρονομία μετά το γκολ κόντρα στη Φέγενορντ: Τι σημαίνει και το μήνυμα που έστειλε ο Βέλγος φορ της Ρόμα (vid)

Ρομέλου Λουκάκου

i

©Photo by Dean Mouhtaropoulos/Getty Images/Ideal Images

Ο Λουκάκου και η χειρονομία μετά το γκολ κόντρα στη Φέγενορντ: Τι σημαίνει και το μήνυμα που έστειλε ο Βέλγος φορ της Ρόμα (vid)

Κώστας Τόπας 10:47 - 16.02.2024

Το σημάδι ενός όπλου στο κεφάλι του και το στόμα καλυμμένο με το αριστερό χέρι. Η χειρονομία του Ρομέλου Λουκάκου μετά το γκολ του εναντίον της Φέγενορντ ήταν ένα σημαντικό μήνυμα που απευθύνεται σε ολόκληρο τον κόσμο.

Μια μορφή καταγγελίας για τη γενοκτονία που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, το έθνος καταγωγής του Ρομέλου Λουκάκου, το οποίο βιώνει μια κλιμάκωση της βίας λόγω της επίθεσης που ξεκίνησε νωρίτερα αυτόν τον μήνα από τους αντάρτες «M23», μια από τις ένοπλες ομάδες στο ανατολικό τμήμα της χώρας, που αντιμετωπίζει ο στρατός του Κονγκό. 

Κατά τη διάρκεια του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής, η ίδια η εθνική ομάδα του Κονγκό επανέλαβε τη χειρονομία της καταγγελίας πολλές φορές: «Σταματήστε τη γενοκτονία», έγραψε με τη σειρά του ο επιθετικός της Ρόμα, στα κοινωνικά του δίκτυα, δημοσιεύοντας ξανά τη χειρονομία του μετά το γκολ.

Επιστρέφοντας στο ποδόσφαιρο, το γκολ του «Big Rom» ήταν πολύ σημαντικό για τη Ρόμα αλλά και για τον ίδιο. Ο Ρομέλου Λουκάκου έδωσε πραγματική ώθηση. Απέναντι στη Φέγενορντ ο Βέλγος φορ βρήκε το 16ο γκολ τη φετινή σεζόν. Πριν από μερικές ημέρες, ο 30χρονος φορ είχε μιλήσει στους συμπαίκτες του λέγοντας τους: «Θέλω να δώσω περισσότερα, θέλω να γίνω ξανά ο πραγματικός Big Rom».

Το βράδυ της Πέμπτης (15/02) στην Ολλανδία και στον αγώνα με τη Φέγενορντ ο Βέλγος δεν ήταν τέλειος, αλλά σίγουρα συνέβαλε σε μια σημαντική ισοπαλία ενόψει της ρεβάνς: «Ήταν μια δύσκολη περίοδος για μένα τον τελευταίο καιρό. Δεν είναι πάντα εύκολο όταν ένας επιθετικός δεν σκοράρει, αλλά συνέχισα να δουλεύω και να κάνω αυτά που μου ζήτησε ο προπονητής. 

Ήμουν τυχερός στο γκολ. Είναι κρίμα που δεν κερδίσαμε, είχαμε τις ευκαιρίες. Μεγαλώνουμε ως ομάδα, μια νέα μέθοδος προπόνησης, αλλά η σεζόν είναι μεγάλη. Παίξαμε ένα καλό ματς, το 1-1 στο Ρότερνταμ είναι καλό αποτέλεσμα. Τους περιμένουμε στη Ρώμη».

Από τον Κουλιμπαλί και τον Λουκάκου στον Μενιάν: Ο ρατσισμός εξαπλώνεται στη Serie A (vids)
SERIE A

12:13 - 21.01.2024

Από τον Κουλιμπαλί και τον Λουκάκου στον Μενιάν: Ο ρατσισμός εξαπλώνεται στη Serie A (vids)

Από τον Κουλιμπαλί στον Λουκάκου κι από τον Βέλγο στον Μάικ Μενιάν. Ο τερματοφύλακας της Μίλαν είναι ο τελευταίος από τους παίκτες που στοχοποιούνται από ρατσιστικές προσβολές οπαδών στα γήπεδα της Serie A.

Έξι γκολ σε αυτή τη διοργάνωση του Europa League σε επτά αγώνες, μια πραγματική κινητήρια δύναμη για τη Ρόμα στη διοργάνωση και τώρα και στην ιστορία της διοργάνωσης της UEFA. Ο Λουκάκου έφτασε τα 26 γκολ, ανεβαίνοντας στο τρίτο σκαλί του βάθρου των καλύτερων σκόρερ στην ιστορία του Europa League, εξαιρουμένων των προκριματικών, πίσω μόνο από τους Ομπαμεγιάνγκ (29) και Ρανταμέλ Φαλκάο (30).