Λούκας Πέρεθ vs Κριστιάνο Ρονάλντο: Οταν ο ρομαντισμός νικάει τα χρήματα
i

Λούκας Πέρεθ & Κριστιάνο Ρονάλντο/©SPORTAL

Λούκας Πέρεθ vs Κριστιάνο Ρονάλντο: Οταν ο ρομαντισμός νικάει τα χρήματα

Κώστας Τόπας 10:10 - 03.01.2023 / Ανανεώθηκε: 10:19 - 03.01.2023

Σε μέρες που ο Κριστιάνο Ρονάλντο υπογράφει πλουσιοπάροχο συμβόλαιο 200 εκατ. ευρώ, ο Λούκας Πέρεθ αποφασίζει να αψηφήσει τα χρήματα για να αφήσει τη La Liga και να αγωνιστεί στην τρίτη κατηγορία για την αγαπημένη του, Λα Κορούνια.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο αφίχθη αργά το βράδυ της Δευτέρας (02/01) στο Ριάντ για να ενσωματωθεί στη νέα του ομάδα. Σήμερα (03/01) θα υποβληθεί στο δεύτερο μέρος των ιατρικών εξετάσεών του και στη συνέχεια θα παρουσιαστεί από την Αλ Νασρ, μπροστά από 30.000 κόσμο.

Ο Πορτογάλος αστέρας, ο οποίος θα υπογράψει πλουσιοπάροχο συμβόλαιο με την Αλ Νασρ, δεν αποκλείεται να κάνει ντεμπούτο τον Πέμπτη (05/01) Στην Αραβία δεν αποκλείουν ο Κριστιάνο Ρονάλντο να «ντεμπουτάρει» κόντρα στην Αλ-Τάι, εάν ο νέος προπονητής του, Ρούντι Γκαρθία κρίνει πως είναι έτοιμος. Αν και στην αραβική χώρα γίνεται κατανοητό ότι αυτό θα συμβεί, λίγες ημέρες νωρίτερα οι σχεδόν 24.000 οπαδοί που ήταν παρόντες στις εξέδρες του γηπέδου Mrsool Park πέρασαν ολόκληρο το παιχνίδι εναντίον της Αλ-Χιλάλ ζητωκραυγάζοντας το όνομα του Κριστιάνο.

Εν τω μεταξύ, εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά, στη Λα Κορούνια εξακολουθούν να τρίβουν τα μάτια τους με την κίνηση του Λούκας Πέρεθ, του 34χρονου Γαλικιανού επιθετικού που μόλις υπέγραψε στη Ντεπορτίβο, προερχόμενος από την Κάντιθ και κατεβαίνει δύο κατηγορίες στο ισπανικό ποδόσφαιρο. 

Το πιο εντυπωσιακό στην υπόθεση, είναι ότι ο πρώην επιθετικός του ΠΑΟΚ αποφάσισε να πληρώσει περίπου το μισό ποσό της ρήτρας αποδέσμευσής του από την Κάντιθ, προκειμένου να συνεχίσει την καριέρα του στην τρίτη κατηγορία με την αγαπημένη του Λα Κορούνια. Συγκεκριμένα πλήρωσε 493.000 ευρώ από τα 507.000 της ρήτρας του για να κερδίσει την ελευθέρας του και να παίξει στην «Ντέπορ».

«Καντίστας, έφτασα εδώ πριν από έναν χρόνο με στόχο να κερδίσουμε τη σωτηρία και τα καταφέραμε. Θέλω να ευχαριστήσω τους οπαδούς, τον σύλλογο, την πόλη για την στοργή που μου έδειξε. Φεύγω για να εκπληρώσω το όνειρό μου», έγραψε στο αποχαιρετιστήριο μήνυμά του ο Λούκας Πέρεθ.

Από την άλλη βέβαια, στα 200 εκατομμύρια ευρώ που θα παίρνει κάθε χρόνο στην Αλ Νασρ ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι οι 120.000 ευρώ, ο μισθός του Ισπανού. Τη στιγμή που άπαντες στον ποδοσφαιρικό πλανήτη θα περιμένουν ντεμπούτο του Πορτογάλου αστέρα, ο Λούκας Πέρεθ αντί να αγωνιστεί στο «Μεστάγια» κόντρα στη Βαλένθια θα είναι αντίπαλος της Ουνιονίστας από τη Σαλαμάνκα. Και θα νιώθει πολύ πιο πλούσιος από κάθε άλλον παίκτη στον κόσμο....