Συνελήφθη Ρουμάνος ποδοσφαιριστής που έχει περάσει από τον Παναθηναϊκό

Συνελήφθη Ρουμάνος ποδοσφαιριστής που έχει περάσει από τον Παναθηναϊκό

Sportal newsroom 10:46 - 09.10.2023 / Ανανεώθηκε: 10:52 - 09.10.2023

Ο Ντανούτ Λούπου, πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού και του ΟΦΗ στα '90 συνελήφθη στη Ρουμανία και αναμένεται να περάσει αρκετούς μήνες στη φυλακή.

Ο Ντανούτ Λούπου πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού, της Κορίνθου και του ΟΦΗ, μεταξύ άλλων, επέστρεψε στη Ρουμανία από το Ντουμπάι, όπου στο αεροδρόμιο οι αστυνομικές αρχές της χώρας του πέρασαν χειροπέδες, προκειμένου να εκτίσει ποινή φυλάκισης 7 μηνών και 10 ημερών. Ο λόγος, oδήγηση χωρίς δίπλωμα. Στον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή έχει αφαιρεθεί το δίπλωμα οδήγησης από το 2001, όταν και πιάστηκε πίσω από το τιμόνι υπό την επήρεια αλκοόλ. 

Ο Λούπου έλαβε την ποινή στις 2 Οκτωβρίου αλλά δήλωσε ότι δεν βρίσκεται στη χώρα και θα επιστρέψει στο τέλος της εβδομάδας. Πριν επιστρέψει στη Ρουμανία, έκανε δηλώσεις για το τι θα ακολουθήσει:

«Θα φτάσω στη Ρουμανία σήμερα για να παραδοθώ, όπως υποσχέθηκα. Έρχομαι από το Ντουμπάι. Ελπίζω με όλη μου την καρδιά να μην γίνει παράσταση στο αεροδρόμιο και να προχωρήσουν κανονικά τα πράγματα.

Θα σηκώσω τον σταυρό μου, αλλά ελπίζω να μου επιτραπεί να το κάνω με αξιοπρέπεια. Θα εκτίσω την τιμωρία που έλαβα σύμφωνα με το νόμο. Από αυτή τη στιγμή και έπειτα δεν θα δώσω κανενός είδους δήλωση και ελπίζω να είναι όλοι καλά».

Το βιογραφικό του:

Γεννημένος στις 27 Φεβρουαρίου 1967 στο Γκαλάτι, ο Ντανούτ Λούπου ήταν ένας από τους σημαντικούς Ρουμάνους παίκτες της δεκαετίας του '90. Έκανε το ντεμπούτο του στην πρώτη κατηγορία στη Ντιναμό. Έπαιξε επίσης στις Ντουναρέα Γκαλάτι, Παναθηναϊκό, ΑΕ Κορίνθου, ΟΦΗ και Μπρέσια. Τις πιο σημαντικές περιόδους της καριέρας του τις πέρασε στη Ντιναμό και στη Ραπίντ Βουκουρεστίου. Έχει 228 αγώνες και 44 γκολ στην πρώτη κατηγορία, καθώς και δύο  πρωταθλήματα, το 1990, με τη Ντιναμό και το 1999, με τη Ραπίντ. Κατέκτησε επίσης 3 Κύπελλα Ρουμανίας και ένα Σούπερ Καπ. Με την εθνική Ρουμανίας έχει 14 συμμετοχές.

Η φυλάκισή του στην Ελλάδα και η απόπειρα αυτοκτονίας:

Μιλώντας σε εκπομπή στη χώρα του το 2020, μίλησε για τις δύσκολες στιγμές που πέρασε στην Ελλάδα

«Πέρασα δυόμισι μήνες στη φυλακή. Παρόλο που στην Ελλάδα υπάρχει νόμος ότι δεν επιτρέπεται να κρατήσεις έναν άνδρα σε αστυνομική κράτηση για περισσότερες από 30 ημέρες. Όταν με συνέλαβαν, κατέβαινα στο περίπτερο για να αγοράσω τσιγάρα. Μετά από 52 μέρες με πήγαν στη φυλακή. Με άφησε και ο δικηγόρος μόνος, ήρθε και μου έδωσε τα λεφτά μου πίσω, ότι θέλει να ζήσει ήσυχα, ότι έχει οικογένεια και παιδιά και ότι δεν θέλει προβλήματα. Ο Βαρδινογιάννης, εκείνα τα χρόνια, έκανε ό,τι ήθελε στην Ελλάδα, όπως ο Τσαουσέσκου στη Ρουμανία.

Πήρα μια χούφτα χάπια, προσπάθησα να δηλητηριαστώ. Είναι αλήθεια. Ήθελα να δηλητηριάσω τον εαυτό μου και πέρασα μια εβδομάδα διασωληνωμένος στο νοσοκομείο. Φοβήθηκε και ο Βαρδινογιάννης τότε. Μου έστειλε έναν δικηγόρο λέγοντας ότι θα με βγάλει από τη φυλακή αν υπογράψω ένα λευκό κομμάτι χαρτί. Δεν ήθελα να υπογράψω, αλλά ήρθε η γυναίκα μου. Τελικά το υπέγραψα στις 2.00 και στις 2:30 με άφησαν να βγω από τη φυλακή.

Πότε παίζει ξανά ο Παναθηναϊκός με τη Μακάμπι Χάιφα - Τα σενάρια για το ρόστερ και την έδρα των Ισραηλινών
EUROPA LEAGUE

10:30 - 09.10.2023

Πότε παίζει ξανά ο Παναθηναϊκός με τη Μακάμπι Χάιφα - Τα σενάρια για το ρόστερ και την έδρα των Ισραηλινών

Ο πόλεμος στο Ισραήλ ενδέχεται να επηρεάσει και τον Παναθηναϊκό, αφού ανάμεσα στις αντιπάλους του στο Europa League βρίσκεται και η Μακάμπι Χάιφα. Μία ομάδα που είχε αναγκαστεί να αλλάξει έδρα σε ένα παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, το 2002, εξαιτίας της έκρυθμης κατάστασης που επικρατούσε στην περιοχή.

Το χαρτί είχε να κάνει με το ότι παραιτούμαι από όλες τις οικονομικές απαιτήσεις. Είχα ακόμη 3 χρόνια στο συμβόλαιό μου. Όλα έγιναν για να σταματήσουν να μου δίνουν χρήματα.

Στο σπίτι μου είπαν ότι βρήκαν κλοπιμαία. Ότι ήμουν επικεφαλής της ρουμανικής μαφίας στην Ελλάδα. Στο σπίτι είχα τον υπολογιστή του γιου μου, δύο γούνινα παλτό και δύο δερμάτινα. Αυτά, τίποτα άλλο. Δεν βρήκαν τίποτα».