Λύνει το θέμα η Adidas: «Ο Κριστιάνο δεν ακούμπησε την μπάλα»
i

Κριστιάνο Ρονάλντο/© Ιntime

Λύνει το θέμα η Adidas: «Ο Κριστιάνο δεν ακούμπησε την μπάλα»

Ελένη Ανδρικοπούλου 14:10 - 29.11.2022 / Ανανεώθηκε: 15:22 - 30.11.2022

Το σίριαλ συνεχίζεται. Η Διεθνής Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία θα αναλύσει το πρώτο γκολ της Πορτογαλίας κόντρα στην Ουρουγουάη για να δει αν ο σκόρερ είναι ο Κριστιάνο Ρονάλντο ή ο Μπρούνο Φερνάντες.

Η Πορτογαλία στη χθεσινή αναμέτρηση (28/11) κόντρα στη Ουρουγουάη άνοιξε το σκορ στο 54ο λεπτό. Αρχικά το γκολ πιστώθηκε στον Κριστιάνο Ρονάλντο. Λίγο αργότερα η FIFA έχρισε ως σκόρερ του συγκεκριμένου τέρματος τον Μπρούνο Φερνάντες, καθώς ήταν εκείνος που έκανε τη σέντρα. 

Ο 37χρονος σούπερ σταρ πήδηξε για την κεφαλιά, αλλά η Διεθνής Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία θεώρησε ότι δεν ακουμπά τη μπάλα. Έτσι πίστωσε το γκολ στον μέσο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Από κεί και μετά ξέσπασε θύελλα αντιδράσεων. Ο «CR7» υποστηρίζει πως είναι δικό του το γκολ. 

Σύμφωνα με δημοσίευμα της πορτογαλικής εφημερίδας O Jogo, η FIFA θα αναλύσει ξανά τα διαθέσιμα πλάνα, ώστε να κατοχυρωθεί το γκολ, στον...πραγματικό σκόρερ! Επιπλέον, η Πορτογαλική Ομοσπονδία ποδοσφαίρου αναμένεται να στραφεί με στοιχεία στη FIFA, έτσι ώστε το πρώτο γκολ της Πορτογαλίας απέναντι στην Ουρουγουάη για το Παγκόσμιο Κύπελλο να κατοχυρωθεί στον Κριστιάνο Ρονάλντο.

«...στην αναμέτρηση ανάμεσα στην Πορτογαλία και την Ουρουγουάη, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία connected ball, μπορούμε να επιβεβαιώσουμε πως δεν υπάρχει καμία επαφή του Κριστιάνο Ρονάλντο με την μπάλα στο πρώτο γκολ της Πορτογαλίας...», αναφέρει από τη μεριά της η Adidas μετά από έλεγχο στους αισθητήρες της μπάλας. Για να δούμε τελικά σε ποιον θα κατοχυρωθεί το γκολ....

«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε πως δεν υπάρχει καμία επαφή του Κριστιάνο Ρονάλντο με την μπάλα στο πρώτο γκολ της Πορτογαλίας», αναφέρει από τη μεριά της η Adidas

«Δεν το κατάλαβα. Πανηγύρισα κι εγώ, θεωρώντας αρχικά πως σκόραρε ο Κριστιάνο. Νόμιζα σε πρώτη φάση πως είχε ακουμπήσει την μπάλα. Η πρόθεσή μου ήταν να κάνω σέντρα. Όπως και να' χει, είμαι χαρούμενος για τη νίκη και δεν έχει σημασία ποιος σκόραρε», είπε μετά το ματς κόντρα στην Ουρουγουάη ο Μπρούνο Φερνάντες.