Μάνταλος: «Έτσι οδηγηθήκαμε στην αλλαγή των Πολωνών διαιτητών, η συμπεριφορά τους δεν ήταν η πρέπουσα»

Ο Μάνταλος μίλησε για την αντικατάσταση των Πολωνών διαιτητών στο ΑΕΚ-Άρης.

i

©intime

Μάνταλος: «Έτσι οδηγηθήκαμε στην αλλαγή των Πολωνών διαιτητών, η συμπεριφορά τους δεν ήταν η πρέπουσα»

Sportal newsroom 22:43 - 10.04.2023 / Ανανεώθηκε: 22:46 - 10.04.2023

Ο αντιπρόεδρος της ΚΕΔ Σταύρος Μάνταλος αναφέρθηκε στη συμπεριφορά των Πολωνών διαιτητών του αγώνα ΑΕΚ – Άρης και πως έγινε η αντικατάστασή τους.

Ο Σταύρος Μάνταλος ήταν καλεσμένος στην εκπομπή «Η Δίκη στο OPEN».

Ο αντιπρόεδρος της ΚΕΔ αναφέρθηκε στο περιστατικό με τους Πολωνούς διαιτητές της αναμέτρησης ΑΕΚ-Άρης. Δεν είπε ότι ήταν μεθυσμένοι, αλλά είχαν προβληματική συμπεριφορά, κάτι που επιβεβαίωσε ο Διαμαντόπουλος κι έτσι με τη συμφωνία των δύο ομάδων, προχώρησαν στην αντικατάσταση του Ρατσκόφσκι και των βοηθών του.

Αναλυτικά όσα είπε ο Μάνταλος: «Το βράδυ του Σαββάτου γύρω στις 10:30, παρότι ειχε φτάσει το αεροπλάνο, υπήρξε καθυστέρηση σχετικά με την έξοδο των διαιτητών. Η ΚΕΔ έχει πει στον Διαμαντόπουλο να είναι και ο συνοδός της διαιτητικής ομάδας και να τους περιμένει στο αεροδρόμιο και να τους πάει στο αεροδρόμιο μετά το ματς. Με πήρε τηλέφωνο το βράδυ και μου είπε ότι είχαμε ένα περιστατικό και πρέπει να το γνωρίζω. Δύο επιβάτες της ίδιας πτήσης διαμαρτυρήθηκαν, συνεπλάκησαν με τους διαιτητές. Ήρθε η αστυνομία προσπάθησαν να ηρεμήσουν την κατάσταση, τους ζητήθηκε να γίνει κάποια μήνυση.

Με τον χειρισμό του Διαμαντόπουλου ηρέμησαν τα πράγματα. Πήγαν στο βαν για να οδηγηθούν στο ξενοδοχείο. Οι επιβάτες ισχυρίζονταν μεθυσμένοι και ότι είχαν καταναλώσει μεγάλες ποσότητες αλκόολ μέσα στο αεροπλάνο. Ειπώθηκαν και άλλα τα οποία δεν επιβεβαιώνονται. Ο Διαμαντόπουλος το επιβεβαιώνει ότι υπήρχε μία αναταραχή καθώς χρειάστηκε να πάει στον χώρο των αποσκευών για να δει γιατί υπάρχει τόσο μεγάλη αναταραχή. Ήταν πολύ αναστατωμένοι και έλεγαν συνέχεια ότι δεν είναι δυνατόν να γίνονται αυτά και πώς προσκλήθηκε η ιστορία από την αρχή. Ο Διαμαντόπουλος ανέφερε ότι η κατάστασή τους δεν ήταν η πρέπουσα. Δεν μπορεί να ήξερε αν ήταν μεθυσμένοι ή όχι και με ενημέρωσε κατευθείαν και μετά εγώ ενημέρωσα τον κ. Μπένετ που είναι υπεύθυνος των ορισμών. Το ίδιο βράδυ δεν έκανε κάτι, βρέθηκε το επόμενο πρωί μαζί τους στο ξενοδοχείο, να δει τη δική τους πλευρά».

Για το τι του είπαν: «Δεν γνωρίζω τι του είπαν ακριβώς, αλλά αυτό που γνωρίζω μόνο είναι πώς όταν τελείωσε η συζήτηση τους με πήρε να μου πει ότι θα προβώ σε αλλαγή της διαιτητικής ομάδας, δεν θέλω να ρισκάρω τη συμμετοχή τους γιατί βλέπω τα πράγματα ότι έχουν πάρει τροπή που δεν πρέπει και δεν θα είναι βολική για κανέναν».

Ευθεία επίθεση ΑΕΚ σε Παναθηναϊκό: «Δεν έχετε μπέσα, θα σκύψετε ξανά ώστε να γίνει πάλι ο σβέρκος σας ΚΟΚΚΙΝΟΣ – Καθοδηγείτε ένα τσούρμο σφουγγοκωλάριους στον Τύπο»
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

20:55 - 10.04.2023

Ευθεία επίθεση ΑΕΚ σε Παναθηναϊκό: «Δεν έχετε μπέσα, θα σκύψετε ξανά ώστε να γίνει πάλι ο σβέρκος σας ΚΟΚΚΙΝΟΣ – Καθοδηγείτε ένα τσούρμο σφουγγοκωλάριους στον Τύπο»

Με κατά μέτωπο επίθεση στον Παναθηναϊκό με σκληρούς χαρακτηρισμούς, απάντησε η ΑΕΚ στην επιστολή των "πράσινων" προς την ΕΠΟ

Για το ότι δεν μπορεί να κάνει ανάκληση ορισμών χωρίς ΚΑΠ και χωρίς κανονισμό: «Είναι ο υπεύθυνος των ορισμών και δεν μπορώ να γνωρίζω τι εκτίμησε, τι συζήτησε και τι έγινε με την διαιτητική ομάδα και τι θεώρησε ως ρίσκο. Πραγματικά εξεπλάγην όταν μου ανέφερε ότι θα προχωρήσει σε αλλαγή της διαιτητικής ομάδας και θεωρήσαμε καλό να τον αφήσουμε την επιλογή που ήθελε και να κάνει την αλλαγή».

Για το ότι συμφώνησαν ΑΕΚ και Άρης για την αλλαγή: «Είναι ακριβές ότι και ΑΕΚ και Άρης συμφώνησαν να αλλάξει ο διαιτητής και ο κ. Μπένετ να ορίσει Έλληνα διαιτητή. Υπάρχουν πρωτοκολλημένες αιτήσεις πώς συμφωνούν για να διεξαχθεί ο αγώνας και συμφωνήσαν να ορίσει ελληνική διαιτητική ομάδα. Πρώτα πήρε τη γραπτή αποδοχή των δύο ομάδων. Δεν μπορεί καμία λίγκα και ομάδα να ορίσει στον αρχιδιαιτητή ποιον διαιτητή θα βάλει. Έκρινε πώς κάτι υπήρξε και κάτι θα ακολουθήσει στη συνέχεια. Δεν ξέρουμε που θα φτάσει αυτή η υπόθεση. Θεώρησε ότι δεν πρέπει να ρισκάρει».

Για το αν έχει ξανασυμβεί κάτι παρόμοιο με μεθυσμένους διαιτητές: «Δεν θυμάμαι να έχουν υπάρξει ξανά μεθυσμένοι διαιτητές. Δεν υπάρχει αλκοτέστ στον κανονισμό. Δεν επιτρέπεται αλκόολ, σημαντική θέση παίρνει και η ομοσπονδία και πιστεύω πως θα έχουν πειθαρχικές επιπτώσεις. Η συμπεριφορά δεν ήταν πρέπουσα είτε είχαν καταναλώσει είτε όχι. Άκουσα σε δηλώσεις του διαιτητή να αναφέρει ότι “ήθελα να τον σκοτώσω...” προς τον επιβάτη. Για να το πεις σημαίνει ότι δεν είσαι σε ηρεμία, συνεπώς η συμπεριφορά δεν είναι η σωστή».

Για τον αν ήταν σκευωρία ή μεθυσμένοι: «Επειδή δεν ήμουν παρών και ούτε να ισχυριστώ ότι υπήρχε μέθη. Λέω και ισχυρίζομαι ότι η συμπεριφορά τους δεν ήταν αυτή που ορίζει η ομοσπονδία κάθε χώρας. Ο διαιτητής πρέπει να προσέχει την παραμικρή λεπτομέρεια πριν και μετά τον αγώνα. Η συμπεριφορά τους ήταν προβληματική στα δικά μου μάτια, αν κατανάλωσαν αλκόολ ή όχι, δεν μπορώ να το ξέρω.

Γνωρίζουν πολύ καλά οι διαιτητές, ότι μετά τον ορισμό πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί ακόμα και στο γήπεδο κατά τη διάρκεια, στη προπόνηση. Μετά τον αγώνα μπορεί όλοι μας να βγήκαμε και να ήπιαμε ένα ποτό, αλλά μετά τον αγώνα. Και αυτό ακόμα και αν τα πηγαίναμε καλά κιόλας, γιατί αλλιώς κλεινόμασταν για τρεις μέρες στο σπίτι, επειδή δεν μπορούσαμε να κυκλοφορούσαμε».

Αν γνωρίζει τον διαιτητή: «Δεν τον γνωρίζω προσωπικά όπως και τους περισσότερους από αυτούς που έχουν έρθει. Δεν ασχολούμαι με τους ορισμούς της Α' Εθνικής».

Για το ότι ο Μπένετ τον ανέφερε ως αντιπρόεδρο: «Σωστά το είπε ο κ. Μπένετ και να το λέει και να το ισχυρίζεται. Είναι έτσι. Ο αντιπρόεδρος της διαιτησίας, αλλά δεν ασχολείται με τους ορισμούς. Ο κ. Μπένετ με τον ορισμό των διαιτητών και των βοηθών του και ο Ζοάο Κάπελα για τους VAR σε Superleague και Superleague 2. Υπάρχει και ένας τρίτος. Ο Αυστριακός κ. Φριντζ που αναλύει και κάνει τις παρατηρήσεις του και τις δίνει στον κ. Μπένετ».