Καταδικάστηκε οπαδός της Γιουνάιτεντ για φανέλα που προσέβαλε τους νεκρούς του «Χίλσμπορο»

Ο Οπαδός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

i

PrtScr

Καταδικάστηκε οπαδός της Γιουνάιτεντ για φανέλα που προσέβαλε τους νεκρούς του «Χίλσμπορο»

Κώστας Τόπας 10:31 - 20.06.2023 / Ανανεώθηκε: 10:35 - 20.06.2023

Ένας οπαδός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ συνελήφθη επειδή φορούσε μια φανέλα με ένα προσβλητικό μήνυμα με αναφορά στο τραγικό δυστύχημα του Χίλσμπορο στον τελικό Κυπέλλου με τη Σίτι.

Ο οπαδός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που φορούσε μια φανέλα με τη φράση «Not Enough» στην πλάτη και το νούμερο 97, ομολόγησε την ενοχή του στην ακρόαση του δικαστηρίου. Ο 33χρονος Τζέιμς Γουάιτ, συνελήφθη στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας μεταξύ Γιουνάιτεντ και Μάντσεστερ Σίτι νωρίτερα αυτό το μήνα επειδή φορούσε μια φανέλα που χλεύαζε την τραγωδία του Χίλσμπορο, όπου 97 οπαδοί της Λίβερπουλ το 1989, έχασαν τη ζωή τους στον ημιτελικό του κυπέλλου Αγγλίας μεταξύ της Νότιγχαμ Φορεστ και της Λίβερπουλ, στο γήπεδο της Σέφιλντ.

Την Δευτέρα (19/06) ο Γουάιτ εμφανίστηκε στο Δικαστήριο του Willesden Magistrates' Court στο βορειοδυτικό Λονδίνο. και υποστήριξε στους αστυνομικούς, ότι η φανέλα αναφερόταν στον παππού του, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 97 ετών και δεν είχε αρκετά παιδιά.

Το δικαστήριο δεν πείστηκε κι έτσι του επέβαλε 4ετή απαγόρευση εισόδου σε οποιοδήποτε γήπεδο, ενώ μάλιστα του επιβλήθηκε και πρόστιμο ύψους 1.500 ευρώ.

Η FA δημοσίευσε επίσης μια δήλωση στην οποία καταδίκασε τις ενέργειες του Γουάιτ, προσθέτοντας: «Είδαμε μια φωτογραφία της προσβλητικής φανέλας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και αμέσως αρχίσαμε να εργαζόμαστε για τον εντοπισμό του δράστη. Η ομάδα ασφαλείας μας μπόρεσε να εντοπίσει γρήγορα το άτομο με βάση την εικόνα και χαιρετίζουμε την ταχεία ενέργεια που έλαβε στη συνέχεια η αστυνομία. Δεν θα ανεχτούμε την κατάχρηση που σχετίζεται με το Χίλσμπορο ή οποιαδήποτε ποδοσφαιρική τραγωδία στο Στάδιο Γουέμπλεϊ και θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με τις αρχές για να διασφαλίσουμε ότι θα ληφθούν ισχυρά μέτρα κατά των δραστών».