Ο Χάαλαντ και δύο άλλοι αστέρες της Σίτι αποκλείστηκαν από τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων λόγω περίεργου κανόνα της FIFA

Ο Χάαλαντ και δύο άλλοι αστέρες της Σίτι αποκλείστηκαν από τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων λόγω περίεργου κανόνα της FIFA

Κώστας Τόπας 13:26 - 20.12.2023

Τρεις παίκτες της Μάντσεστερ Σίτι δεν μπορούν να παίξουν στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων λόγω ενός περίεργου κανόνα της FIFA.

Η Μάντσεστερ Σίτι έφτασε στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων, μετά τη νίκη με 3-0 επί της ιαπωνικής ομάδας Ουράβα Ρεντ στην Τζέντα την Τετάρτη (19/12). Οι νικητές του τρεμπλ θα αναμετρηθούν με την πρωταθλήτρια του Κόπα Λιμπερταδόρες, Φλουμινένσε, στον τελικό καθώς θέλουν να προσθέσουν άλλο ένα τρόπαιο στη συλλογή τους.

Οι τραυματίες, Κέβιν Ντε Μπρόινε, Έρλνιγκ Χάαλαντ και Ζέρεμι Ντόκου παρακολούθησαν τον θρίαμβο από τις εξέδρες στο «King Abdullah Sports City». Ωστόσο, τους απαγορεύεται να εμφανιστούν στον τελικό επειδή οι κανονισμοί της FIFA ορίζουν ότι εάν ένας παίκτης δεν επιλεγεί στην αποστολή της αγωνιστικής για τον ημιτελικό, δεν μπορεί να παίξει τον επόμενο αγώνα.

Είναι απίθανο ότι κάποιος από τους τρεις θα κινδύνευε ούτως ή άλλως, αλλά η επιλογή δεν είναι διαθέσιμη στον Πεπ Γκουαρδιόλα, ο οποίος δεν μπορεί να τους συμπεριλάβει στην αποστολή.  Και οι 23 παίκτες που επιλέχθηκαν στον ημιτελικό πρέπει να παραμείνουν ίδιοι με τους νεαρούς Μαξ Αλέιν, Μαχαμαντού Σουσόχο και Μίκα Χάμιλτον να αντικαθιστούν τους Ντε Μπρόινε, Χάαλαντ και Ντόκου.